Körnoter

Välkommen till en sida med enkla, men välklingande körarr som är utvecklade i arbetet med mina körer. Leveranstiden är ca 1 vecka då jag trycker en upplaga först när jag har en beställning.

Du Gud av universum av Åsa Hagberg finns i Ung Psalm. Den passar fint i ungdomsmässor, konfirmandarbete men också i vanliga gudstjänster. Arrangemanget är enkelt att lära sig. Intro och outro kan göras instrumentalt, då blir arret ännu enklare. Det funkar att lägga till endast överstämman om man vill det. En liten pärla, med brett användningsområde att ta till när man ska få ihop något lite snabbt! Funkar bra för både unga och vuxna.

  Beställ här

Här ett par länkar till Åsa Hagberg och hennes övriga psalmer:

Åsa Hagberg Psalm 2020 – Åsa Hagberg Du Gud av universum


Brevet från Lillan i fyrstämmig sättning kom till när kyrkokören hade Fars Dags Kafé och vi dammsög körrepertoaren på “pappa-låtar” vilket inte var det lättaste. Resultatet blev ett enkelt och trevligt arr där varje stämma nästan är som en självständig melodi. Några extra “pappa” är inkastade för att få lite av den “tjateffekt” som är välbekant för de flesta föräldrar.

  Beställ här


Två böner för barn är två sånger, skrivna för kyrkans barnkörer. Den ena är en ny tonsättning av Gud som haver, den andra är en sjungen aftonbön inspirerad från min barndoms aftonbön om “ängeln som går kring vårt hus och haver två förgyllda ljus”. Sångerna kan sjungas samtidigt; quid libet men fungerar också var för sig. Även om Godnattängeln är en kanon fungerar den att sjunga som den är också.

  Beställ här


Steg-kanon i D-moll är en rolig kanon som kan användas i både ungdom och vuxengrupper. Den passar i sammanhang som avslutningar, avtackningar etc eftersom den handlar om att “gå vidare”i livet, men kan också användas som en “rörelsesång” eller ett pedagogiskt avbrott under en körövning istället för en vanlig paus, se förslag i PDF utdrag nedan!

  Beställ här


Kattungen,  en varm och innerlig sång för barn om att önska sig något när man vet att mamma och pappa säjer nej till allting. Men den är också en introduktion i stämsång som bygger på kvarter och sekunder mellan stämmorna. Uppbyggnaden är enkel och pedagogisk med stämmor av upprepande karaktär i refrängen medan verserna är unisona. Trots enkelheten låter det väldigt snyggt när kören får till det! Det finns en engelsk text som variation för de lite äldre sist i häftet.

Kattungen PDF-utdrag

  Beställ här