Adjö, soffhörnet!

Det jag kommer att sakna mest från julledigheten är att läsa böcker. Chokladen och skinkan har jag tröttnat på för längesen men böckerna och soffhörnet med noppiga filten blir svårt att slita sig ifrån. Men jag kan ju i övergången mellan det nedsuttna soffhörnet och vardagslivet, berätta om några av böckerna! Några hade samma tema, om vem som egentligen bestämmer hur vi väljer att leva våra liv.

Stjärnlösa nätter, av Arkan Asaad handlar om en ung man i en kurdisk familj, Amár, bosatt i en svensk småstad. När han är nitton år åker familjen på en semesterresa till Irak och träffar släktingarna, ett kärt och känslosamt återseende. Men ganska snart inser han att det inte är en vanlig semesterresa. Pappa och hela släkten planerar att gifta bort honom med sin kusin. Det är en bok som speglar en annan kultur men som samtidigt visar hur starkt familjeband och tankestrukturer kan påverka oss. Hur skuld och lojalitet kan få oss att göra val vi egentligen inte alls vill. Boken ger inblick i en situation som faktiskt många befinner sig i idag men framför allt visar den på att det här med människans fria val inte alltid är så enkelt. Jag ska inte berätta hur det går. Läs den om du tycker det låter spännande!

20120109-104436.jpg

2 reaktioner på ”Adjö, soffhörnet!”

  1. Så skönt när vardagen kommer ikapp…då får vi ju börja sjunga snart igen!
    Har granskat dvd från våran Julkonsert…den är bra men hua va självkritisk man kan vara mot sig själv….hahaha

    1. Har inte hunnit titta på inspelningen ännu…men jag kommer nog bara att känna mig glad som alltid när jag sjunger i Feelingkörerna! 🙂 så strunt i dom självkritiska kraxande svarta korparna! Ska bli KUL att börja sjunga igen! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen