Alla våra röda hus!

När vi skaffade sommarställe slog det oss att vi plötsligt var omgivna av inte mindre än åtta röda hus! Våra åtta röda hus har ju en helt egen kategori här på notonbloggen så det är väl dags för en presentation!
IMG_2037
I denna lilla stuga på knappa sextio kvm bor vi och här har våra fyra barn vuxit upp med en trångboddhet som påminner om “Pip-Larssons” om någon läste de böckerna som barn! Strax intill ligger “Skrutthuset” som barnen döpte huset. Huset under ständig renovering.
Älvbro_1992
Så här såg det ut för tjugo år sedan. Huset till höger är Skrutthuset. Huset till vänster är stugan där vi bor. Den renoverades också hel och hållen innan vi tog itu med Skrutthuset.
skrutthuset
Idag ser Skrutthuset ut så här. Knappt så man känner igen det! Det är där vi håller på och grejar nu, lägger kilsågat golv, drar el och har oss.
IMG_0951
Efter några år kom den här lilla stugan till, en arbetsstudio. Vart efter tiden gick och barnen växte byggdes ännu ett litet hus på gården.
IMG_2044
En ny och större arbetsstudio eftersom lilla stugan blev tonårsrum. Femhundra meter längre ner på gatan ligger det femte huset.
IMG_1868.JPG
Här finns instrumentverkstan, teatergarderob, lagerlokal för våra böcker och skivor, övningsrum mm. Ett hus som vi hyr för verksamheten i Noton Music.
sjöänge
Och så sommarhuset norröver. En liten lägenhet under taket på detta röda hus, inte så långt ifrån där Björn (gubben) växte upp.
IMG_1439
Och till lägenheten hör ett litet Komfusenbo – ett charmigt utedass!
IMG_1438
Och en liten gäststuga! Och jisses!!! Jag har ju glömt ett hus!
IMG_1865
Vedboden utanför verkstan!!! Ja…det var väl det hela. Om nån vill bli av med ett litet rött hus så samlar vi på dem! 🙂

20 reaktioner på ”Alla våra röda hus!”

 1. Anna vad roligt att få se alla dina fina röda hus. Själv har jag bara en pytteliten skogsbacke där jag bor på sommaren i tre hus, en bastu och ett vackert dass. Och det är klart vi vet vad Pip-Larsson är, älskar den boken!

  1. Låter inte så “bara” Eva! Pip-Larsson läste jag med stort nöje som barn, hade många syskon själv. Kul att du också gillar den 🙂 I vår trångboddhet har jag ofta tänkt på den boken! Kram

 2. Fint med röda hus.
  När jag ska beskriva var vi bor så säger jag ibland, lite elakt, att vi bor i ett rött hus med vita knutar. Så ser nästan alla hus ut här.

  1. Ja då är det inte lätt att hitta! 🙂 Här efter gatan är det faktiskt lite blandat, men en gång i tiden var det bara små röda stugor m vita knutar efter vägen!

 3. Hur många hus blev det i slutändan? Hann inte med ;.)
  Sköter ni om allt detta plus där ni bor annars. Låter svettigt men gulligt 🙂 Hur hinner du/ni med allt? Ha en bra dag/kram

  1. Det blev nio hus! Sommarhuset delar sex familjer på vilket gör att man hjälps åt ett par helger per år. Arbetslokalerna är inte våra egna som tur är. Men husen hemma (4) på gården är våra egna med allt vad det för med sig och det räcker! Och det är där vi bor. Nej, vi hinner inte riktigt med allt. Alldeles rätt gissat. Det gäller att lära sig “Good-enough” tänket 🙂 Kram

  1. Älskar våra små röda stugor i all sin skruttighet, vet du att vallmo skulle jag verkligen önska att det var! Men det är tulpaner som jag hoppas tänker komma tillbaka i vår igen. Men nån sa att det gör dom nog inte 🙁 Men tron är det sista som lämnar en…eller hoppet kanske det är. Snart får vi se. Tänk om det blev vallmo istället!!!

  1. Falu rödfärg! Sjunger dess lov! Lätt att måla, lätt att borsta. Behöver inte måla om ofta 🙂

 4. Oj vad många hus? Hur hinner du med o hålla ordning i alla husen. Och Skrutthuset ser kanon fint ut. Nästan så att huset behöver ett nytt namn eller åtminstone ett namn till. 🙂

 5. Å vad kul att få se alla fina röda husen! Och vad skönt att det finns fler hussamlare – jag blir lite svarslös ibland när folk frågar vad vi ska med alla hus till (och vi har ändå bara fem, tror jag, för vårt Komfusenbo sitter liksom ihop med ladugården, som sitter ihop med ladan…).

  “Jamen hus är väl alltid bra…”, svarar jag lite svävande.

  1. Vilket bra svar Karin! Och så sant! Så klart hus är bra att ha och då kan man väl ha några på lager 🙂

 6. Toner från fiolens sträng
  till röda husens ära
  – de finns i fläng
  Tusen tackar för att dessa få skåda.
  Komfusenbo – lägger det på minnet!
  🙂

  1. Åh Tove tusen tack för en härlig “digital deklamation” så här på måndagmorgon till röda husens ära 🙂 Röda hus och fiolsträng passar särskilt bra här där det strängas och taglas om för fullt i röda verkstan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen