Allt det där som inte syns!

Det är mycket som inte syns men som ändå finns och måste göras. När man renoverar hus blir det väldigt påtagligt. Det är SÅ mycket sk “underarbete” i husrestaurering. Som att krypa in i den här garderoben med ficklampa och rita konturerna på baksidan av en gipsskiva som ska löpa runt dörröppningen. Se här! Det blev perfekt, inte en skarv. Men SÅ himla tråkigt! Och sen syns det inte mer!

20141020-121451-44091880.jpg
Eller att lin-dreva kring fönster. In med långa remsor av lin för att täta. Perfekt. Många fönster är det! SÅ himla tråkigt! Och sen syns det inte mer.

20141020-121526-44126251.jpg
Skrutthuset är fullt med dessa göromål. En gång i tiden revs ALLT ut och nu kvarstår “bara” att återställa och restaurera enligt “gammalt”… Kul? Nja…, om nån frågar mig. Vi är inte riktigt framme där det roliga tar vid. Målning, lister, tapeter etc. Kvarstår alltså mycket av allt det där som inte syns men som ändå finns och måste göras.

4 reaktioner på ”Allt det där som inte syns!”

    1. Vilka underbara “klippningar”! Trädgård har vi men av den vildvuxna sorten (eller slarvigt skötta om man ska vara noga) Det måste vara roligt att forma växter så där. I ett annat liv kanske…

  1. Känns lite som att bygga en roman, Anna! Även i den finns sådant som inte syns och som var tråkigt och tog tid. Men det är ju värt det, senare, när man kommer till tapetseringen och finputsningen.
    P.S. Vi har alltid något renoveringsprojekt på gång. Tack och lov känns köket och badrummet fortfarande ganska nytt. Minns vintermorgnar när man stod utomhus och letade efter frukost i kylskåpet som hade fått flytta ut. Eller härliga utomhusduschar under vackra stjärnhimlar.

    1. Ja, har man hus så blir det lätt så. Beskrivningarna känns bekanta. Och visst ligger hur mycket underarbete som helst bakom skrivande! Som med hus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen