Ansikte

En bild säger mer än tusen ord – är dagens underrubrik eftersom jag knappt hinner skriva! Jag är bortrest på trevligheter! Och på lördag väntar en spelning på hemmaplan; “Bara ögonblick” – en kyrkokonsert till förmån för Alzheimerfonden i By kyrka kl 18.00. Dagen därpå ytterligare en spelning med Trio Bas Fiol & Flöjt i Avesta kyrka kl 11.00. Så det blir inte mycket skrivtid utan passar på att visa min vän Lena Isakssons keramikskulpturer i stället. De är dessutom det första som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på “ansikte”.
Keramikansikte_tvärstopp
Den här heter “tvärstopp”
Keramikansikte_islossning
Denna heter “islossning”
Keramikskulptur_flödande
Och den här heter “flödande!

Jag har alltid varit fascinerad av skulpturer och tycker om dessa ansikten för att de uttrycker så mycket. Vad de uttrycker får var och en fritt känna in förstås. Det är ju det som är så härligt med konst!

Rubriken “ansikte” är vi flera som har denna lördag! Samma rubrik men oftast helt olika tolkningar! Kreativt och kul! Kika in hos dem också 🙂 Trevlig fortsatt helg alla!

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren

30 reaktioner på ”Ansikte”

 1. Uttrycksfulla ansikten! Jag har en liten skulptur på väggen som är gjord på samma manér, i mitt fall är det två harmoniska ansikten som trycker sig kind mot kind mot varandra. Konstnären heter Sonja.

  1. Det låter spännande Eva, den vore rolig att se. Kanske är det så att just ansikten talar djupt till oss människor?

   1. Så kan det vara, att ansikten talar till oss på ett djupare plan.
    Ska ta en bild på mina ansikten och använda i något inlägg framöver. Ska bara komma på hur jag ska koppla ihop det … 🙂

  1. Vad roligt att du gillar dem, de “talar” verkligen! Till och med fastän munnen är stängd 🙂

 2. Jag förstår helt att du inte hinner lägga ner någon större tid på bloggen. Man ska ju spela på och repetera innan också…
  Din första tanke var väldigt lyckad och illustrerar temat på ett utmärkt sätt. Även om jag nog inte skulle vilja ha något av dessa ansikten hemma på väggen :-).
  Kram från Ingrid som hoppas att allt gick vägen för dig igår och idag.

  1. Jag skulle kunna ha dem på väggen och identifiera mig vissa morgnar med ett ansikte och ibland ett annat. Skulle det ringa på dörren och nåt av dem stod utanför skulle jag nog svimma däremot 🙂 Tack Ingrid, spelningarna gick jättebra och nu följer en något mer normal vecka och det känns bra. Och övningen är nödvändig som du säger, även fast man har spelat många och långa år. Ha en fin vecka! Kram!

  1. Konst kan verkligen väcka känslor 🙂 Har ibland tänkt att det skulle vara roligt att visa dem för barn och få höra hur de tänker!

  1. Det tycker jag med Lena! Jag gillar dem verkligen i sin uttrycksfullhet utan att veta exakt vad de uttrycker.

  1. Ja, eller hur Karin? Man kunde ha en krok där man hängde upp dagens ansikte kanske 🙂 Tvärstopp ibland och flödande andra dagar och så islossning ibland!

  1. Eller hur Pia! Synd att jag bara har dem på kort! I verkligheten är varje ansikte ca 30 cm hög. Kul att du gillar dem 🙂

 3. Gillar sådan här skulptural konsten i lera… blir så uttrycksfullt och ju mer man tittar desto mer upptäcker man… härliga ansikten!
  Ha det gott!
  Kram

 4. Vilka fantastiska ansikten, öppna för egna tolkningar. Islossning fäller visst en tår?

  Vad synd att jag återigen är på fel plats för att lyssna på konserter hemmavid! By kyrka är min sockenkyrka också, liksom Kickis. Vilket inte är så konstigt, eftersom vi är syskon…

  1. Va!?! Det hade jag ingen aning om! Nu blev jag överraskad! Konserten blev väldigt fin. Nån gång kanske vi är på samma plats och tid 🙂 Vad roligt att du gillar ansiktena och nog är det en tår vid islossningen, det är lätt att läsa in det i alla fall!

 5. Lera är underbart att jobba med, och kul blev det .Kul med spelningen i By kyrka, den är min hemsocken även om jag bodde i norra delen.

  1. Spelat många gånger i By. Mycket vackra fönstermålningar i koret. Och lera är verkligen helt underbart, tänk vad mycket olika saker som kan göras i just lera!

 6. ÅÅÅÅ – det var ansikten det! Kan säga att det inte gjorde något om du inte har så mycket tid … vet inte om du tänkte på att de starkt knyter an till konserten “Bara ögonblick” med tanke på Alzheimers sjukdom. Tvärstopp. Islossning och Flödande.
  Är du skaparen Anna? Karin på pettas skrev om demensens ansikte, vilket jag på något sätt sätter i hop med ditt. Tolkning kallas det visst eller.. ?
  Keramskulpkram

  1. Det har du verkligen rätt i Tove! Hade inte en tanke på det! Vad fint att tänka på det! Jag sjunger med demensdrabbade en gång i veckan och är av flera skäl starkt berörd av hur sjukdomen drabbar människor och anhöriga. Ska läsa andras inlägg ikväll när jag är hemma igen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen