Arom-Veckans Rubrik

Arom är rubriken som Tove anger för veckan och vad kan vara mer passande så här i juletid? I det här huset förstår ni, kommer arom av helt annat slag att sprida sig närmaste tiden då vi har fått den stora äran att agera katt-mormor och katt-morfar! För första gången står en kattlåda med kattsand inne på toaletten i vår lilla stuga. I morgon kommer Greta hit! För den som följer notonbloggen började alltsammans med Lilla Grå som såg dagens ljus den där vårdagen när vi var på besök i Halland, img_9166 lilla Grå som blev upphovet till en sång. Just då hade dottern Fredrikapåvinden precis bestämt sig för att skaffa katt eftersom hon till hösten skulle flytta till egen lägenhet i Dals Långed där ny skola väntade. Lilla Grå skulle vara alldeles lagom stor att hämta framåt sensommaren. Sagt och gjort.img_9260 I slutet av sommaren begav sig Fredrika till Kattslottet i Halland för att hämta hem Lilla Grå. Kattkungen och Kattdrottningen tog emot och berättade att det nu fanns många fler kattungar att välja på. Du får ta precis vilken du vill, sa de. Men Lilla Grå var den absolut vackraste av dem alla och Fredrika hade ju redan bestämt sig.

Men rätt som det var så hoppade en liten spräcklig ulltuss upp i hennes knä från ingenstans. Trampade runt några varv, la sig tillrätta, spann och somnade. En rufsig liten “stackare” med vildkattsgener, berättade Kattdrottningen. Bara sex veckor gammal. Den hade blivit bortskuffad av sin vildkattsmamma och omhändertagen av Kattkungen och Kattdrottningen. Den lilla ulltussen vägrade resolut att lämna hennes knä. img_0832-1 Hmmmm, den där lilla tycks ha bestämt sig, sa Kattkungen och så kom det sig att kattunge valde matte istället för tvärtom. Kanske den kände på sig att Fredrika skulle bli en hyvens matte? Och så kom det sig att Lilla Grå fick stanna kvar i Kattslottet, där den föresten redan hade hunnit få en särskild plats i Kattdrottningens hjärta. Så slutet gott, allting gott. Nu har Greta bott hos Fredrika i 3 månader. De har blivit ett riktigt radarpar. Där finns garnnystan, knyppeltrådar och ljusslingor i långa rader, kattungars paradis helt enkelt. Kolla in den här filmsnutten bara!
img_1760-mov fullsizerender
Nu ska Fredrika på en studiebesöksvecka med sin skola och sen är det snart julferier, så vad passar bättre än att låta Greta bli hemmastadd hos kattmormor och kattmorfar redan nu? Och eftersom Gubben och jag bara väcker irritation från vår egen avkomma för visat engagemang och intresse, (är-det-tusen-frågor-eller?) så har vi tagit enhälligt beslut att idka svalkande likgiltighet beträffande dem till förmån för Greta istället. Utöver kattlåda och kattsand har diverse godsaker införskaffats. Vi ska agera välkomstkommitté som står på trappan och sjunger när hon kommer. Såna kärleksyttringar har aldrig uppskattats av våra egna. Utan tvekan kommer hon att bli Dals Långeds tjockaste katt efter besöket hos mormor och morfar!

Tyckte ni det var roligt att läsa det här kanske ni har lika roligt åt vår julkalender som sänder tredje avsnittet i morgon bitti! Och vill ni läsa fler aromatiska inlägg hittar ni temabloggarna här nedan! Trevlig andra advent på er!
Anki
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Pensionären på ön
Pettas Karin
Ulla-Minnatur
Tove

11 reaktioner på ”Arom-Veckans Rubrik”

 1. Hade lite problem med texten i bilden, men förstoringsglaset hjälpte mig 🙂
  Doften av Gretas påfyllning i lådan får blanda sig med de övriga juldofterna 🙂 Kattmormor och kattmorfar har gett Greta husrum och hjärterum. Ännu en härlig läsning!
  Må gott!

 2. Men kära lilla söta Greta….vilken härlig kisse! Tänk på att den lilla gärna stoppar i sig av ren nyfikenhet…..Det är som när barna var små och man stoppade undan alla faror. Levande ljus, varma spisar,choklad…men jag tror att ni fixar det galant! Lycka till med den lilla fina Greta!

  1. Precis Maggie! Tur att stugan är trång som en skokartong så man ser henne hela tiden! Vi ska verkligen göra vårt bästa 🙂 Vi vill ju att hon kommer tillbaka!

 3. Vilket vacker och klok katt!

  Och jag tror inte det kommer att märkas särskilt mycket av kattlådearomer i huset. Modern kattsand verkar funka som luktstoppare på något sätt. Ett tag i alla fall – sedan är det dags att byta. Och jag undrar alltid: VART tar all kattsand vägen om man inte bor på landet? I vanliga hushållssoporna? i Stockholm lär det finnas ungefär 60 000 katter. Vilka kattsandsberg man skulle kunna bygga av all deras sand!

  Lycka till med Greta – fint namn, det heter mitt barnbarn också!

  1. Ja det har du rätt i Karin, för sanden måste ju bort efter ett tag förstås. Men det stämmer det där med arom/odör kanske snarare. För femton år sen bara tyckte jag att det luktade hos vänners katter, men inte längre. Man kan undra vad det är i sanden!

 4. Det blir säkert hur mysigt som helst med lilla blommiga Greta! Det är nog inte helt ovanligt att det blir katten eller hunden som väljer matte eller husse istället för tvärtom!

  1. Säjer du det? Ja, jag är pinsamt oerfaren på området katter och hundar, vi har ju gamle Benny (sköldpaddan på kontoret) men det är inte riktigt samma sak. Hur som helst valde Greta Fredrika väldigt tydligt och på den vägen är det som sagt. Det låter som en spännande tanke i alla fall, att det är våra fyrbenta vänner som utser husse/matte 🙂 Inte tvärtom! Ha en fin adventshelg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen