Barocktant blir rocktant!

Nu kunde man ju tänka att barocktanten efter avslutad konsert fick lägga sig i soffan, sippa på ett glas vin och gnaga på en vindruva.

IMG_1863-1.JPG
Ack nej. Det blev akut utryckning till “studion”, ett av våra åtta röda hus. (Jag är kvar på samma Trettondag som sist, den med Små Grodorna och Barockkonserten.) Det behövdes körstämmor till Elvislåten “Suspicsious minds.” Jag skulle sjunga tre ord; “with suspicious minds” på två ställen i låten, precis som i originalet. Och så lite aaa och ooo.

IMG_1854.JPG
Jamenvisst! En baggis! På med lurarna bara! Jag sjöng. Och jag sjöng och jag sjöng! “Inte tajt!” “För segt!” hojtade gubben och sonen efter varje försök. Och jag hade verkligen problem! Min tunga fastnade mellan tänderna på “with” och jag fick inte loss den snabbt nog till “suspicious”! Jag försökte förklara dilemmat. Då upplyste sonen mig om att tungan INTE ska vara mellan tänderna när man säjer “with”. Han gjorde några talövningar på engelska som slutade i skrattparoxysmer över mitt uttal. Gubben tyckte jag borde gå till talpedagog eftersom jag lät som en tysk officer där jag slafsade runt på sje-ljuden i ordet “suspicious”!

IMG_1847.JPG

Jag kan omöjligt ändra på mitt engelska uttal klockan elva en trettondagskväll som dessutom börjar gå mot natt, försökte jag. Och “alla andra tanter” får sova vid det här laget! Men stämmorna skulle sättas. Deadline hade passerat. Och vad var jag för en pedagog som inte trodde att förändring var möjlig, drämde sonen till med, som suttit som (inmutad) tenor i min kyrkokör. Vad svarar man? Man sjunger vidare.

IMG_1860.JPG
Och till slut “nailade” jag den (fick jag lära mig att det hette, dvs “naglade fast den”). Och då blev det äntligen gonatt och barocktanten fick rulla ihop sig i sin säng. Så gick det till när Barocktanten blev Rocktant!

07. januari 2015 av Anna
Kategorier: Lill-Elvis, Musik, Utgivning, Våra inspelningar/CD | Taggar: | 16 kommentarer

Kommentarer (16)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.