Lilla Sångskolan är ett arbetsmaterial under utveckling för körledare, musiklärare, föräldrar eller alla som vill ge grundläggande sångfärdigheter till barn och väcka nyfikenhet på sångrösten. Första delen…

Tonförsbacken är en mixad saga och sångbok där durskalans toner präntas in, genom att lyssna/härma och använda handtecken (solmisation). Vi har sällskap av Toningarna som hejar på oss där vi klättrar i tonförsbacken. I backens topp väntar en present, ett KÖR-kort! Men för att komma hem igen måste vi samla poäng! Det gör vi genom att använda alla tonerna på KÖR-kortet i fem olika sånger. Varje sång ger 20 poäng! Hur mycket blev det kan man undra? Tjugo gånger fem är …

Planerad publicering våren 2024 som E-bok med integrerade sångfilmer. Boken kan projiceras i klassrum eller läsas på Ipad/mobil.

Istappen Isabella och den svala familjen Is von Tapp, bor i en fin gesimsränna i Gamla Stan. Världen nedanför hängrännan lockar. Isabellas vänskap med det livsbejakande tärnljuset Stella leder till en kris i familjen. Isabella vill vara lojal men drömmer i smyg om en röd klänning, liftar i en ryggsäck, söker svalka i ishinken på NK´s champagnebar under tiden som den beryktade dagsmejan närmar sig. Konflikten mellan livsglädje och lojalitet blir en kamp på liv och död. En livsbejakande berättelse om vikten av att hitta sig själv och gå sin egen väg.

Att ha småsyskon kan vara både roligt och jobbigt. Det är tur för de små i staden Nappköping att de har sina syskon. Sexton berättelser berättas av sexton barn och slutar med att familjekonflikter blir lösta och barn och föräldrar lite klokare. Sånger till berättelserna finns på CD/Spotify ; samba från BB, blöjbytar-reggae, pappas rap-rapp och många fler.

Läs ett kapitel från boken.

Rulla till toppen