Bokrea på Ugglan

Att kliva upp i ottan den 22 februari är en tradition vi har sen flera år tillbaka. Hela personalstyrkan samlas, med Karlsson och Benny i spetsen. Även extrapersonal blir inbjudna till morgonevenemanget. Vi beger oss in till stadens bokhandel för att rekognosera bland titlarna i årets bokrea. Det är en speciell känsla att vara där innan resten av staden vaknat, lyfta på böcker, klämma och bläddra försiktigt och välja mellan olika titlar tills man har en spännande trave i famnen.

Två trevliga sångböcker hamnade i min hög. Äntligen en notutgåva på Cotton Field i en av böckerna som överensstämmer med den version man vanligtvis hör. Jippiiiie! Benny la beslag på “101 historiska myter”, övertygad som han är att vi lever i ett bluffsamhälle, (favoritpåstående han återkommer till ungefär arton gånger om dan). Karlsson tummade länge och väl på en bok om Opera men var för snål för att slå till, valde istället Ann Heberleins bok om ondska. Och varför det nu då? Eventuellt har Benny bitit Karlsson i armen för den är svälld, men ingen av dem vill erkänna att de varit i luven på varandra. Karlssons val av boktitel är ändå en indikation på att något har hänt och att Karlsson, som gör allting grundligt, vill lära känna ondskans mekanismer.

Efter en knapp timme kurrar det i allas magar och vi traskar bort till Bullens Café för en rejäl kulturfrukost. Böcker, räkmackor, kaffe och päronfestis. När boktraven tornar upp sig på frukostbordet infinner sig en lätt panikkänsla. Hur i all sin dar ska vi få plats med alla böcker? Vi är förfärligt trångbodda på kontoret redan nu. Benny som är rationell och praktisk har länge varit inne på tanken att göra sittpallar av boktravar, eller små bord med dukar på och varför inte piedestaler. Ja, tittar man på den här boktraven så kanske vi får börja överväga något sådant. Jag berättade i ett tidigare inlägg om vår första misslyckade bokutgivning som vi fick göra oss av med på bästa möjliga kreativa sätt. Ett av de mest kreativa sätten var ben till en säng. Mer om det, bildbevis inkluderat, i ett inlägg längre fram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen