Bortskämd frilansare

Inte alla gånger man får en blomma när man går hem från jobbet! Eller blir bjuden på brakmiddag! Som frilansande musiker får man ofta en blomma efter avslutat arbete! Trots att man tar betalt! Bortskämt värre! Och som grädde på moset blev vi denna kväll bjudna på middag, eftersom kören där vi spelade fyllde 60 år!

IMG_1363.JPG
Så där satt vi och smörjde kråset, Trio Bas, Fiol & Flöjt och sa lystet mellan tuggorna att vi kanske skulle inrikta oss på jubileums-spelningar hädanefter?

IMG_1364.JPG
På grund av allt det goda tog det några extra timmar innan vi var hemma igen, så när jag plockade upp den vackra rosen ur flöjtväskan, fanns bara skaftet kvar! Själva blomman var borta. Straffet för att vi mumsat hela kvällen! Det hade hunnit bli natt, så jag kunde inte ge mig ut på jakt efter den heller. Nästa morgon hittade jag den ute på grusgången! I full blom! En ros utan skaft är fortfarande en ros! Eller hur?

IMG_1365.JPG
Och jag brukar alltid ge rosor som jag får, en sista stund på detta vis, knipsar av dem och lägger dem i en skål med vatten. Då kan de pryda bordet flera dagar till 🙂 Tips!

6 reaktioner på ”Bortskämd frilansare”

  1. Bra sätt att ta tillvara på rosen! Maten såg oemotståndlig ut. Jag hade gärna sjungit några rader för att få ta del av laxen… Mums!

    1. Laxen var underbar Pia! Och en skål på bordet med avklippta roshuvuden blir jättefint, de brukar piggna till när de får vatten direkt i knoppen. Kanske fungerar det som dropp?!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen