Lilla sångskolan

Välkommen till Lilla Sångskolan, en sångskola för barn i två delar;

Tonförsbacken är en mixad saga och sångbok där durskalans toner erövras, en i taget genom att lyssna/härma och använda handtecken (solmisation). Vi har sällskap av Toningarna som hejar på oss där vi klättrar i backen. Och när vi kommit till backens topp får vi ett KÖR-kort! Men för att komma hem igen måste vi samla 100 poäng! Det gör vi genom att använda alla tonerna i backen i fem olika sånger. Varje sång ger 20 poäng! Och när vi kommit hem vill vi ju sjunga i KÖR så vi får använda vårt nya KÖR-kort. Vi gör KÖR-sång av allt vi gjort i backen! Vi sjunger i kanon, sätter ihop flera melodier samtidigt och lär oss en stämma. Alla filmer till musiksagan Tonförsbackens ligger samlade nedan.

Sångpalatset handlar om hur det går till att sjunga. Hur ser det ut inuti kroppen när vi sjunger? Och vad är det vi gör när vi sjunger ljusa och mörka toner? Vi får experimentera i sångpalatsets verkstad. Vi träffar Rockarn, Toningen i Blått, Myggan Maggan och många fler som drar oss med på äventyr.

Båda böckerna går på rim och är rikt illustrerade. Planen är att böckerna ska finnas både som tryckt bok och som E-bok som kan projiceras i ett klassrum. I E-boken är filmerna integrerade.

Tonförsbacken – ton för ton!

Sånger med tontecken

Här kan du skriva ut dit KÖR-kort!

Samla 100 Poäng!
Kul med kör!