Dans och dammsugning

Blir aldrig det där kilsågade golvet klart nån gång, kanske nån undrar. Pusslet är lagt, svarar jag då. Vi höll bevars på att få ryggskott på kuppen innan varje bräda låg rätt. Nu ska här förberedas för eldragning och isolering. Sen ska golvet läggas ut igen. Men nu är brädorna numrerade och klara.
IMG_1595

Denna sena timme dammsuger jag trossbotten och kommer osökt att tänka på en dikt, där jag befinner mig mellan två våningar:

Man dammsuger där uppe –
klarvaket är huset fast klockan är tolv.
Då slår det mig plötsligt att taket –
mitt tak är en annans golv.

Nils Ferlin.

Fast i originalet är det inte dammsuger utan dansar! Har alltid gillat den. Tycker den säger något om perspektiv. Och kanske om grannsämja?

8 reaktioner på ”Dans och dammsugning”

  1. Ja! Den dikten tycker jag mycket om, tänkvärd. När jag ser din bild tänker jag på verandan som en snickare la åt oss på sommarön. Såg perfekt ut på bilden så jag betalade. På våren såg det ut som hela havet stormar för han hade liksom glömt att skruva fast plankorna.

    1. Men jisses! Vad var det för en hantverkare?!? Visserligen händer missöden i Skrutthuset oxå men det känns bättre att göra missödena gratis än att betala för dem 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen