Decembertankar.

December månad. Inte en endaste dag att man behöver “hitte-på-nåt”. Allt är förutbestämt! Jag får liiiite horn i pannan och det kliar i fingrarna av lust att öppna burken med karamellfärg och skvätta ner lite grönt i lussebulledegen. Eller att dela ut “En vänlig grönskas rika dräkt” i körerna.
gröna lussebullar1
Nejdå, egentligen finns så klart något vilsamt i allt det här som återuppstår varje december. Att slippa “hitte-på-saker” eftersom halmkronan ska hänga där den alltid har hängt och tomtarna ska sitta där de alltid har suttit och sångerna ska sjungas som de alltid gjort. Kanske att man däremot skulle våga prioritera det mysiga före det andra. Den här ofantliga STÄDNINGEN som ska ske när orken är som minst och mörkrets som störst. Varför?
fläckar
Blir julafton verkligen misslyckad om köksgolvet inte är skurat? Eller om sovrummet inte hann dammsugas? Eller av otvättade fönster? Något mer avtändande än julfirare som är helt utschasade av stress får man nog leta efter. En vanlig småslarvig vardagsstädning duger bra! Sen kan man springa runt och spreja rummen med lite såpvatten i sista minuten. Det ger garanterat illusionen av ett genomstädat hus. I den dunkla julbelysningen kommer ingen att genomskåda det och så kan man ta städningen i januari istället när ljuset börjar komma tillbaka.
såpa
Så ta det lugnt med de tråkigare julförberedelserna gott folk! Plocka russinen ur kakan med gott samvete!

01. december 2014 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 7 kommentarer

Kommentarer (7)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.