Decembertankar.

December månad. Inte en endaste dag att man behöver “hitte-på-nåt”. Allt är förutbestämt! Jag får liiiite horn i pannan och det kliar i fingrarna av lust att öppna burken med karamellfärg och skvätta ner lite grönt i lussebulledegen. Eller att dela ut “En vänlig grönskas rika dräkt” i körerna.
gröna lussebullar1
Nejdå, egentligen finns så klart något vilsamt i allt det här som återuppstår varje december. Att slippa “hitte-på-saker” eftersom halmkronan ska hänga där den alltid har hängt och tomtarna ska sitta där de alltid har suttit och sångerna ska sjungas som de alltid gjort. Kanske att man däremot skulle våga prioritera det mysiga före det andra. Den här ofantliga STÄDNINGEN som ska ske när orken är som minst och mörkrets som störst. Varför?
fläckar
Blir julafton verkligen misslyckad om köksgolvet inte är skurat? Eller om sovrummet inte hann dammsugas? Eller av otvättade fönster? Något mer avtändande än julfirare som är helt utschasade av stress får man nog leta efter. En vanlig småslarvig vardagsstädning duger bra! Sen kan man springa runt och spreja rummen med lite såpvatten i sista minuten. Det ger garanterat illusionen av ett genomstädat hus. I den dunkla julbelysningen kommer ingen att genomskåda det och så kan man ta städningen i januari istället när ljuset börjar komma tillbaka.
såpa
Så ta det lugnt med de tråkigare julförberedelserna gott folk! Plocka russinen ur kakan med gott samvete!

7 reaktioner på ”Decembertankar.”

 1. Japp, det är sant. Har man Alien-bullar i ugnen och fläckar på köksgolvet går tomten förbi erat hus…haha. Nej, njut av julen. Det viktigaste är att man mår bra och får ta det lugnt. Och äta Jansson!!

  1. Hahaha, ja antagligen hukar den sig och rusar förbi 🙂 Jansson är favoriten men jag får ha den för mig själv, ingen annan delar min passion!

  1. Det låter bra Eva, och inlägget är en klar uppmaning till mig själv ska du veta. Jag ska göra mitt bästa för att INTE drabbas av städmani och har laddat sprejflaskan med såpvatten 🙂

 2. Storstädning och skurning slutade jag med när jag somnade vid julklappsutdelning, när barnen var små… Nu satsar vi på njutning och trivsel. Vi kan köpa färdiga rätter, testa nytt, all tvång och måsten är borta. Svärdottern får göra ett par rätter hon tycker om, lite knytkalas. Finska morotslådan finns i frysen, eftersom helt plötsligt vill halvVegeterianer ha det!
  P.S.
  Du borde skaffa dej Magisk kokbok: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2014/10/baka-gratande-ogon-till-fikat.html

  1. Låte precis som jag vill ha det Hannele 🙂 Trivsel och njutning måste få vara prio ett. Den där finska morotslådan är jag nyfiken på. Har många vegetarianer omkring mig, inte minst i den yngre generationen. Och den där magiska kokboken låter mycket lockande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen