Det börjar dra ihop sig! Sångtajm!!!

Nytt år, nya möjligheter…I annonsbladet här hemma i trakten kommer till helgen en annons om vårens KÖRSTART för Feelingkörerna i Avesta och Hedemora, körerna där sångglädje och välmående prioriteras före perfekta toner. Även om det är lite väl mycket snö och väl korta dagar för att få den där riktiga vår-feelingen ännu så går vi faktiskt mot ljuset och våren. 

Sång är verkligen en källa till både glädje och välbefinnande. Feelingkörerna rullar nu in på sitt nionde år! Inte klokt vad tiden går. Några har varit med ända från början, många har tillkommit, sånger, dagar och tider har skiftat men grunden kvarstår; Feelingkörerna är till för alla som tycker om att sjunga men tvivlar på den egna sångförmågan. Den handlar om möjligheten att få sjunga tillsammans med andra och utveckla den egna musikaliteten och den egna sångrösten. 

När de tvivlande närmast anhöriga kommer på konserterna brukar vi slå de flesta med häpnad över hur bra det låter när över hundra feelingsångare tar sig ton vare sig det handlar om opera, pop eller visa. I Feelingkörerna testar vi det mesta, lite skratt och lekfullhet löser det mesta tycker vi nog.Och nu finns även en grupp för daglediga! Mer information om allt detta roliga hittas under fliken Aktuellt.

30 svar på ”Det börjar dra ihop sig! Sångtajm!!!

 1. Håller helt med dig att gemenskapen är viktigare än själva körsången även om det är väldigt roligt att sjunga tillsammans. Har gjort precis samma upptäckt som du att med lite övning blir dessa glädjekörer väldigt duktiga och slår anhöriga och andra med häpnad. Saknar min kör men det är samtidigt skönt att inte vara bunden.
  Kram

  • Ja det är verkligen jätteroligt. Själv får man också jobba på helt olika sätt, även om glädje är viktig i all körverksamhet behövs det lite mer “petande” och mer av exakthet och noggrannhet i en traditionell fyrstämmig kör för att uppnå samma resultat. Jag är så glad att få jobba med båda dera. Men uppknutenheten är baksidan förstås och de flesta körer ligger på kvällstid. Smällar man får ta om man vill hålla på 🙂

 2. Fantastisk kör! Det brukar låta väldigt bra om de körer där man anser sig inte kunna sjunga! Jag har haft flera sådana och det kan låta bra mycket bättre än i vissa andra körer. För de mesta sjunger man väl till ackompanjemang och då sjunker inte de här körerna som många andra som sjunger à capella.
  Fantastiskt att du fått ihop så många sångare – tyder på att du är väldigt omtyckt!
  Kram från Ingrid

  • Stämmer bra Ingrid, dels är man många, har komp och ofta inte så många stämmor så förutsättningarna är bra för att det ska klinga bra. Det känns väldigt roligt att så många vill vara med och sjunga och trivseln med varandra är ömsesidig som det brukar vara när det “klaffar” ? Men mycket jobb förstås och som jag vet att du känner till! Kram

 3. Men herregud, var tog min första kommentar ivägen?
  Jag vidimerade att körsång gör en gott. Var själv med i en storkör arrangerad av kommunala bostadsbolaget Öbo i Örebro och riktade sig till hyresgäster. Vi var över 100 deltagare och gav även några konserter. Jätteroligt och man var upplyft och nynnade hela vägen hem. När Öbo drog sig ur förmådde inte kören leva vidare så länge trots proffsiga ledare. Den är numera nerlagd.

 4. PS. Fick nys på din bok Is i Kris igår och måste ge dig en eloge. Den verkar vara så charmig att döma av ingress i Bokus. Den ska jag beställa. Har du förlagt den själv eller har du proffsförläggare? Har själv gått i tankar att tota ihop nåt och har sett att man numera faktiskt kan förlägga själv /yvonne

  • Den är utgiven på eget förlag och jag lärde mig jättemycket under resans gång. Jag har gett ut två barnböcker på eget förlag. Tyvärr räcker inte tiden till för allt man vill här i världen, det är också en väldigt kostsam “hobby” även om jag tror att priserna har gått ner sedan jag tryckte första boken. Men som sagt väldigt lärorikt, särskilt som jag tog hjälp av redaktörskapet. Bra att ha någon att bolla med. Boken kan beställas både via Bokus, Ad Libris eller direkt från min hemsida ?

 5. Ja körsång är verkligen en källa till glädje. För några år sedan startade kommunala bostadsbolaget Öbo en kör med hugade hyresgäster och vi blev över 100 st intresserade. Det var jätteroligt och man var så upplyft och nynnade hela vägen hem efter våra träffar. Vi hade även ett antal konserter som uppskattades. Tyvärr drog sig Öbo ur och kören klarade inte riktigt av att stå på egna ben trots ett par av de allra bästa körledarna här i stan. Kören alltså numera nedlagd. Men jag håller med dig. Körsång är toppen för hälsa och välbefinnande!

  • Vad roligt med en “bostads-kör”, har jag inte hört talas om tidigare! Det är precis så där som du beskriver, folk (och ledare) trallar och går hem med ett leende om kvällarna, så ja, körsång är en stor glädjekälla för många människor!

  • Det är supertrevligt Anki! Synd att du inte kan vara med! Jag ser inget meddelande, men ska leta och/eller invänta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.