Det drar ihop sig för frost!

Premiären av mina barnkörers uppsättning av Disneyfilmen Frost i Avesta Kyrka närmar sig. Idag gick det stora genrepet av stapeln. Kollega 1 laddade alla barnamagar med mackor och saft. Kollega 2 bänkade sig vid mixerbordet och laddade för åsksmäll, blixt och dunder. IMG_3216
För lite dramatik måste det ju vara. Och dramatik blev det, för två av de unga skådespelarna saknades. Sjuka! Dessa två hade sammanlagt fem karaktärer att spela. Drottning, hjälte, handlare, soldat och tjänstefolk.
IMG_3203
Dessutom kunde kollega 3 som ska spela snömonster, inte vara med denna övning. Det innebar att jag fick axla dessa roller under genrepet, förutom att vara berättare och dirigent för kören.IMG_3219
Jag borde ha haft en inspelning på detta fullständigt hysteriska genrep. Jag for omkring i kyrkans alla hörn beroende på vem jag för tillfället var. Först var jag mild och tålmodig drottning innan jag flög fram till talarstolen som berättare.
IMG_3217.JPG
Sedan språngmarsch till körgradängerna och stentrollen som skulle sjunga. Sedan direkt över till handelsboden som charmerande handlare och rea ut baddräkter och solkräm. Därefter blev jag skräckinjagande och skräckslagen på samma gång eftersom jag måste jaga iväg mig själv. Jag var ju både snömonster och hjälte samtidigt.

Och så raketfart tillbaka till kören igen vartefter jag skrynklade ihop ansiktet till ondskefull soldat på jakt efter prinsessorna. Och så där höll jag på i dryga timmen. Inte konstigt att körbarnen satt knäpptysta under hela genrepet. De som annars är landets pratgladaste barnkör.

Det är ett fantastiskt roligt och gulligt gäng med barn som ska framföra den populära berättelsen Frost i kyrkorummet med sin tokiga körtant. Predikstol, altare, ljusbärare, kyrkgångarna och kyrkans egna möbler bildar utgångspunkt för berättelsen.
IMG_3218
Man kan lugnt säga att vi lyfter Disneyfilmen Frost till helt nya höjder under de fyrahundra år gamla valven! Det känns som en oslagbart kreativ och livsbejakande kombo! En mindre lyckad kombo var väl detta att axla åtta roller själv på genrepet.

Jag är helt slut, ligger hemma på soffan och bara flämtar, genomblöt av svett. Denna helg är det karnevalslopp i stan eftersom Avestafestivalen pågår. Jag kan lugnt avstå loppet, jag tror inte det är i närheten av denna prestation! Nu kan jag bara hålla tummarna för att alla små skådisar är kärnfriska på söndag!

Men jag har hört sägas att ett genrep INTE ska gå så bra, Då riskerar nämligen premiären att bli misslyckad. Så vilken himla tur att det gick som det gick idag 🙂 Nu är det bara att ha is i magen inför söndagen. Måtte vi alla vara friska då! Små som stora!

05. juni 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier, Körsång | Taggar: , | 28 kommentarer

Kommentarer (28)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.