Det drar ihop sig för frost!

Premiären av mina barnkörers uppsättning av Disneyfilmen Frost i Avesta Kyrka närmar sig. Idag gick det stora genrepet av stapeln. Kollega 1 laddade alla barnamagar med mackor och saft. Kollega 2 bänkade sig vid mixerbordet och laddade för åsksmäll, blixt och dunder. IMG_3216
För lite dramatik måste det ju vara. Och dramatik blev det, för två av de unga skådespelarna saknades. Sjuka! Dessa två hade sammanlagt fem karaktärer att spela. Drottning, hjälte, handlare, soldat och tjänstefolk.
IMG_3203
Dessutom kunde kollega 3 som ska spela snömonster, inte vara med denna övning. Det innebar att jag fick axla dessa roller under genrepet, förutom att vara berättare och dirigent för kören.IMG_3219
Jag borde ha haft en inspelning på detta fullständigt hysteriska genrep. Jag for omkring i kyrkans alla hörn beroende på vem jag för tillfället var. Först var jag mild och tålmodig drottning innan jag flög fram till talarstolen som berättare.
IMG_3217.JPG
Sedan språngmarsch till körgradängerna och stentrollen som skulle sjunga. Sedan direkt över till handelsboden som charmerande handlare och rea ut baddräkter och solkräm. Därefter blev jag skräckinjagande och skräckslagen på samma gång eftersom jag måste jaga iväg mig själv. Jag var ju både snömonster och hjälte samtidigt.

Och så raketfart tillbaka till kören igen vartefter jag skrynklade ihop ansiktet till ondskefull soldat på jakt efter prinsessorna. Och så där höll jag på i dryga timmen. Inte konstigt att körbarnen satt knäpptysta under hela genrepet. De som annars är landets pratgladaste barnkör.

Det är ett fantastiskt roligt och gulligt gäng med barn som ska framföra den populära berättelsen Frost i kyrkorummet med sin tokiga körtant. Predikstol, altare, ljusbärare, kyrkgångarna och kyrkans egna möbler bildar utgångspunkt för berättelsen.
IMG_3218
Man kan lugnt säga att vi lyfter Disneyfilmen Frost till helt nya höjder under de fyrahundra år gamla valven! Det känns som en oslagbart kreativ och livsbejakande kombo! En mindre lyckad kombo var väl detta att axla åtta roller själv på genrepet.

Jag är helt slut, ligger hemma på soffan och bara flämtar, genomblöt av svett. Denna helg är det karnevalslopp i stan eftersom Avestafestivalen pågår. Jag kan lugnt avstå loppet, jag tror inte det är i närheten av denna prestation! Nu kan jag bara hålla tummarna för att alla små skådisar är kärnfriska på söndag!

Men jag har hört sägas att ett genrep INTE ska gå så bra, Då riskerar nämligen premiären att bli misslyckad. Så vilken himla tur att det gick som det gick idag 🙂 Nu är det bara att ha is i magen inför söndagen. Måtte vi alla vara friska då! Små som stora!

28 reaktioner på ”Det drar ihop sig för frost!”

 1. Det drar ihop sig för frost här också och inte lika trevlig som den du beskriver. I morse lär det ha varit frost på delar av ön och SMHI varnar för frost i natt också, så jag måste ut och täcka över de känsligaste växterna. Järnnätterna är på gång!
  Kram, Ingrid

  1. Oj! Och här som vi äntligen har fått lite sol och värme! Hoppas i så fall att frosten försvinner lika hastigt som den kommer! Min trevliga frostvarning är övergången nu och den var bara trevlig 🙂

 2. Åh, vilket jobb du lagt ner. Och att spela flera roller samtidigt… Det är skickligt. Jag har sett halva filmen Frost och det är en av de få filmer jag verkligen vill se hela av. Ha en fin dag Anna!

  1. Hahaha ja ibland ser man inte riktigt vad man ger sig in i! Men det var roligt och filmen är sevärd definitivt. Jag förstår att barnen älskar den!

 3. Vilket jobb du lagt ner… jaja, jag förstår att kanske någon mer var engagerad ledare… men ändå!
  Skönt att alla var friska och att det gick bra… himla bra gjort!
  Konstigt med din kommentar… den försvann ut i cyberrymden… sånt händer här hos dig också ibland… 🙂
  I alla fall – Tack för dina kommentarer!
  Kram

  1. Ja mycket jobb som sagt, men man får mycket tillbaka när det blir bra. Gällande kommenteringen tycks den ha sitt eget liv på bloggarna ibland! I land funkar det hur bra som helst, ibland inte alls! Det är väldigt roligt med alla som kommenterar så tack 🙂

 4. O, oj vad du fick ligga i … hur mår du idag? Hoppas att alla är friska till nästa helg för annars så blir det ännu jobbigare med att hinna byta dräkter och … Synd att du inte bodde närmare så jag fick komma och se och lyssna. Vet att du är full av hopp och lust och detta fixar du och barnen plus några till på söndag. Lycka till /kram

  1. Precis så blev det Spanaren! Allt blev bra, mycket folk kom och allt satt som det skulle 🙂 Och nu känns det jättebra att det är över. Nu återstår städningen hehe 🙂

 5. Lite väl i häftigaste laget att vara 8 roller, även om det är på ett genrep. Väl förunnad vila och jag håller tummarna för att alla ska vara friska till föreställningen. Kul att ni sätter upp Frost. Lycka till och Kram

  1. Precis landat efter föreställning! Alla var friska! Och jätteduktiga! Kyrkan fylld av barn och vuxna, jättekul 🙂 Tack! Nu blir det vila!

  1. Kul! Jag minns också den väldigt tydligt som barn! Men jag tycker inte berättelserna är så där väldigt lika varandra egentligen! Men båda är bra!

 6. Men oj … undra på att du är stressad. Jag känner på mig att det kommer att bli en underbar föreställning. Den skulle jag allt vilja se! Hoppas vi får rapport om hur allt gick.

  1. Ja tänk vad kul om du och Milton hade kunnat sitta där på första bänken 🙂 Det är väldigt kul att jobba fram saker med barn, de har ofta bra och kloka idéer och är roliga. Men det ska bli skönt när det är över också för det blir alltid mer jobb än man tror.

 7. Är det detta som menas med att ha många järn i elden tro? hi hi hi…….. Jag måste då säga att du är rent otrolig som får ihop det. ☺

  Fredagskvälls kram till dig. ♥

  1. Tack 🙂 Ja, många järn i elden blir det, men om vi fick ihop det ser vi först på söndag! Jag håller tummar och tår att alla är friska först och främst 🙂

  1. Roligt! Hoppas jag 🙂 Annars finns det hoppborg och ponnyridning eller åka brandbil efteråt som tröst 🙂 Och hamburgare!

 8. Jag imponeras av texten och hur du får ihop det Anna!
  Från mitt inre hjärta med en sväng inom hjärnan; detta är i ordets rätta bemärkelse bra jobbat!
  Roligt att läsa om alla detaljerna som du så svint beskriver!
  Heja dig körpärla – samt människopärla!
  Stor kram och lycka till på söndag tilldig kollegor och skådisarna!
  🙂

  1. Tack för dina fina ord Tove. Roligt att du tyckte om att läsa om våra irrfärder under valven. Det är roligt om det blir ett lyckat resultat men det är inte det viktigaste och det känns lite befriande att tänka på. Den gemensamma upplevelsen av att få göra det här tillsammans är förstås det primära. Och att det är kul! Vi mår bra när vi får ha roligt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen