Drömresa!

images-3Lika bra att säja det på en gång. Reslysten är jag inte! Snarare “Ferdinandtypen” – som sitter under korkeken och luktar på blommorna! Denna lördag förenar sig några bloggare under temat Drömresa och här sitter jag och vill inte resa bort alls! Och OM vi skulle åka, gubben och jag, skulle vi ändå inte kunna enas om vart vi skulle åka!

Sofie som bor här i stan, gift med Sergio, en musiker från Portugal, jobbar med att förmedla boenden i Portugal!
IMG_1838
hennes hemsida finns ett ställe som låter SÅ himla mysigt. Lånar några bilder av henne. Jag kan ju i alla fall drömma om att jag drömmer om en drömresa till Portugal! Och läser på hennes hemsida:
“Vill du koppla av och hämta energi?”
– Ja tack jättegärna, säger jag!
Och fortsätter läsa….
IMG_1836
“Då är detta den perfekta platsen. Andas härlig ren bergsluft med dofter från naturen. Njut av promenader i hundraåriga olivlundar. Plocka solvarm färsk frukt från träden, och bada i kristallklart vatten i floden med bara naturen som sällskap. Så långt bort från massturism du kan komma. En fantastisk plats för dig som vill samla energi, leva enkelt och inte ha en massa måsten. Så som semester bör vara!”
IMG_1837
Jag läser högt för gubben och visar bilderna.
– En bergsby, säger han och hela pannan skrynklar ihop sig. “Bergen! Det är väl ändå havet som gäller OM vi ska åka?”
IMG_1633
Tur att vi har sommarstället norröver! Det bara väntar på oss närhelst vi vill byta miljö. Där eldar vi i spisarna så snön smälter på taket. Inga biljetter behöver beställas. Ingen väska behöver packas. Och vi är helt överens! Att med det senaste huset av våra åtta röda, har vi Drömresan inom räckhåll, för det allra mesta!

Den mer reslystne rekommenderar jag att titta in hos Sofie! Och förstås till de andra som skriver om Drömresa denna lördag!
Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren

30 reaktioner på ”Drömresa!”

 1. Jag har ofta längtat efter att resa och har även gjort en del resor som ligger mig varmt om hjärtat. Men ju äldre jag blir desto nöjdare är jag med att vara hemma. Fast ibland … skulle jag till exempel gärna åka till Portugal och andas härlig ren bergsluft.

  1. Eftersom jag inte lär komma iväg i första taget får du väl “tjinga” boendet i bergsbyn hos Sofie före mig Eva 🙂

 2. Hej!

  Var in på http://brinkemarbil.se/ och hämtade upp vår nyservade bil och fick höra att mitt företag fanns omnämnt på din blogg Anna! 🙂 Glad jag blir!! 🙂

  En anekdot i samband med din och din makes diskussion;
  Hade en kund som nyligen åkte på sin andra semester till våra hus, det första skedde till bergen, hon sa att hon helst ville resa till landet och mannen helst till stad och hav. Men till den bergsbyn du skriver om hade hon i somras lyckats lura med honom, och han älskade det faktiskt 🙂 Den andra resan gick dock lite närmare civilisationen. Har inte fått rapport därifrån än. Hoppas de var nöjda!
  Bergen… det är mitt paradis och absoluta favorit, så OM ni ska åka, så kan jag verkligen gå i god för just den platsen!!
  kramar, Sofie

  1. Hahaha 🙂 Hade tänkt att fråga om det var ok att låna lite bilder men så blev det inte av 🙂 Jag tror att den där platsen skulle passa oss perfekt i en eventuell drömresa. Det låter helt underbart! Vi får återkomma. Just nu drömmer vi i Cantores (Avesta kyrkokör) om en körresa till Portugal. Vi i styrelsen pendlar i drömmen mellan Portugal och Pellbo utanför Sjövik hahaha! Ha en fin fortsatt vecka Sofie:-)

   1. Underbart! Ja vi tog ju en portugisisk kör till Avesta en gång i tiden, det var kul! Hör av er om ni behöver kontakter, i Portugal tänkte jag då mest på.. Pellbo tror jag ni kan bättre än jag 🙂
    Helt ok att låna bilder, det är bara kul!

    Tack detsamma 🙂

 3. Oj, här skrev jag ett långt inlägg redan men fick gå tillbaka och skriva nytt passord…men jag är också som en Ferdinand, njuter av hemmatillvaron. Men blir jag tillräckligt mycket påpuffad stiger jag upp och vandrar ut i världen. Glad där men gladare hemma…Att drömma om en drömresa är en resa i dubbel bemärkelse. Ha det gott!

  1. känner igen det! Ibland kopierar jag min kommentar först innan jag skickar den för att den inte ska försvinna, så jag slipper skriva om den. Särskilt kan det krångla på vissa bloggar. Vet ej varför. Jo, visst är det så, även om man är en hemmagris kan det vara skönt att se något annat, nya intryck, påfyllning. Sen Blir det lätt en massa “måsten” hemmavid eller “dåliga samveten” som kan vara bra att åka ifrån. Ha det fint under veckan Karin 🙂

 4. Borta bra men hemma bäst… det är väl inte fel att inte ha reslust! Vi är också gärna hemma och längtar inte iväg på några exotiska resor långt bort… nöjer oss numer att kuska runt i vårt avlånga land med husbilen, men Portugal ser inte alls fel ut det heller!
  Kram

  1. Nej, så klart Anki. Men när man ska skriva om Drömresa är det lätt att känna sig som en tvättäkta tråkmåns när man inte längtar ut i världen 🙂 Husbil verkar hur kul som helst att ha tillgång till!

 5. Vad roligt att se att Anna och Karin hittat till varandras bloggar, jag har sagt det förut – era hus liknar varandra 🙂
  Jag drömmer om resor hela tiden. Men alltmer till platser där jag redan varit. Kanske har jag blivit mindre nyfiken med åren? Så jag längtar till Paris, till Korsika och mest till Vietnam. Sicilien är mitt nyaste resmål och dit längtar jag nog också!

  1. Ja, eller hur Eva! Roligt med Karin, grannsocknes, åtminstone på sommarn:-) Det där skulle jag kunna tänka mig Eva, det du skrev om återkommande. Ett återkommande litet ställe att resa till! Skulle passa mig bättre, som i den där bergsbyn jag skrev om. Korsika och Sicilien låter inte dumt. Vietnam låter långt bort :-/ Det måste vara härligt att ha den där res-längtan hur som helst!

   1. Jag älskar öar, en speciell stämning! Vietnam, ja det är långt borta men jag känner mig så hemma där. Ett fantastiskt land.

    1. Jag tänkte på det idag Eva, att det låter så himla mysigt med din ö! Drömresa minimal måste det väl ändå vara att kunna åka till sin ö! Även om det inte kan bli Vietnam så ofta 🙂

 6. Du låter som min make som inte följer med mig på resor. Han har fått nog av resor i jobbet, tycks det. Praktiskt att nån stannar hemma och passar huset och katterna är det förstås plus att vi skulle ha olika intressen på resmålen.
  Men under den nordiska sommaren reser jag inte så långt bort! Då vill jag ha ljuset och min trädgård!

  1. Ja, jag är nog en som kan passa hus och katter bättre än resa 🙂 Men lite tråkigt är det att inte ha de där “drömresorna” som många berättar om. Nåja, man kan ju ändra sig:-) Idag är det första mars och nu känns tanken på ljus och grönska i trädgården inte alltför tokig!

 7. Kul! När ni drar iväg till er röda stuga utan packning gör vi samma till vår röda stuga i din hemkommun.

  Och jag säger som din gubbe: Om vi ska åka någonstans måste man kunna simma! Men på somrarna håller vi till vid sjön Rossen och vill inte åka någon annanstans. Annat än någon liten utflykt till Avesta Art, kanske.

  1. Ja det är faktiskt lite roligt Karin! Det är SÅ fint vid Rossen! Och simma kunde man göra i bergsbyn, det fanns en flod! Men inget hav 🙂 Men visst är det härligt att ha ett ställe att åka till utan att behöva planera så himla mkt! Har du/ni rötter i Horndal? Eftersom ni har sommarställe där? Jag kanske har frågat förut? I så fall har jag pinsamt nog glömt det.

   1. Jajamensan! Djuuuupa rötter. stugan vid sjön är farfars stuga och det andra huset (“gäst- och festhuset”) var mina föräldrars. Släkten har funnits i trakten rätt länge.

   1. Hahaha:-) Så kan det vara, vi bor ju också som på ett sommarställe men luftombyte förnöjer ibland!

  1. Tack söta Tove för din kommentar 🙂 Och ett nytt ord fick jag för min läggning; hemmavidälsk! Visst är det lite som att få “resa” på andras farvatten när vi tar del av varandras bloggar! Här lyser solen! Hoppas den gör det hos dig också! Kram

 8. Skönt att känna att man har det bra hemmavid. Jag tillhör sorten som har “resandeblod” i ådrorna. Fast jag har blivit mer rotad och trivs bra runt hemorten också numera. För vi har ju bad, skog, klippor och allt möjligt sånt på cykelavstånd. Börjat uppskatta mina frukostar på altantrappen mer nu också. Och så har jag börjat tänka så mycket på om folk som jobbar på hotellen får vettiga löner o rättigheter osv osv. Vi jobbar lite mindre istället för att resa. Drömresan vore väl Nya Zeeland men med hela barnaskaran skulle det bli riktigt dyrt och inte säkert att alla skulle uppskatta det i paritet till kostnaden så vi väntar nog lite :-). Kram

  1. Resandeblod i ådrorna, precis, det är det jag saknar!!! Och kanske lika bra det. Turistnäringen är ju jättestor i många länder och visst kan fundera över hur löner och arbetsvillkor ser ut. Eftersom jag aldrig reser har jag inte reflekterat så mkt över det men jag tror du har rätt. Klippor, sjöar och skog hemmavid …underbart! Och frukost på verandan/altanen! Det låter som min melodi det 🙂 Ha en riktigt härlig helg under korkeken Jenny! kram

 9. Har heller ingen större lust att resa bort. Jag tycker att jag har sett det mesta, om inte irl så i alla fall på teve. På sommaren är det för varmt för mig på de flesta ställen och på vintern för kallt. Åtminstone på ställen där det saknas centralvärme.

  Det skulle vara Frankrike igen förstås där jag känner igen mig och vet var jag ska ta bussen till Menton i Nice och hittar i gamla stan där.

  Eller Peking i oktober där jag också hittar i de centrala delarna. På somrarna är det för hett och på vintern för kallt och på våren är det sandstormar, har jag hört. Men oktober ska vara perfekt.

  Jag har redan fått tre gudstjänster och tre friluftsgudstjänster i sommar så den tiden är överhuvudtaget inte aktuell att ge sig iväg hemifrån.
  Kram från Ingrid

  1. Sommaren är ju härlig hemma dessutom, eller hur? Nej, vi får väl säga “borta bra men hemma bäst” Ingrid 🙂 Men det ska bli roligt att läsa om andras eventuella äventyr på detta tema! Ha en härlig helg! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen