En klassiker

… ska vi skriva om denna temalördag. Förslaget kommer från Gnuttan i Wienerbrödslandet. Jag kommer direkt att tänka på Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf, en riktig klassiker tycker jag. Alla Selmas berättelser föresten. Just den här har jag både berättat fritt och läst högt för barnen när de var små. Ruskigt spännande. En berättelse om girighet, men som är SÅ spännande i sig att varenda unge borde få höra den berättas, för att kanske nån gång läsa den på egen hand.

IMG_1892.JPG
Jag hittar ju tyvärr inte boken så här på klassikerlördagen så jag gjorde en djupdykning i smyckesskrinet och letade efter ringar. Undrar hur den där ringen såg ut egentligen?
Ibland utvecklas också klassiker inom hemmets fyra väggar. Att hjälpas åt hemma är ju självklart, det skriver de flesta under på. Men vem som ska göra det i stunden är en helt annan sak. Det blir lätt storebror eller storasyster som tar sitt sedvanliga ansvar och först anmäler sig.

IMG_1893.JPG
Det här var en helgmiddag som utspelade sig för några år sedan. När slaget om den stora disken stod klart, ett äldre syskon tog på sig uppgiften, letade sig de föräldra-anklagande blickarna fram till de yngre, varpå lillasyster sväljer det sista av efterrätten, slår ut med armarna och säger den förlösande kommentaren. “Jag hade mat i munnen!”

Den lilla tavlan hänger föresten ovanför diskbänken, en julklapp från Storasyster till Lillebror. Även om ni skulle ha mat i munnen, titta gärna in till de andra lördagsbloggarna och se vad de har hittat på för bus!

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur

11. april 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt | Taggar: | 16 kommentarer

Kommentarer (16)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.