En mus i vårt hus!!!

Stor dramatik häromkvällen när det prasslade i det öppna skafferiet. Från vår plats i TV-soffan ser vi en liten mus sitta på en burk med en ostpinne i högsta hugg. Den höll den i munnen, på tvärs, som en stor baguette ungefär. Vi stirrade på varandra i fullständigt fruset tillstånd, musen i skafferiet och vi i soffan. Flera sekunder gick. Jag tror att musen tänkte; “SHIT! Vad gör jag nu!?!”

IMG_1462.JPG
Jag och gubben rusade upp för att försvara vårt revir, (resten av ostpinnarna), musen slängde ifrån sig “baguetten” och försvann in i skafferiet. Gubben plockade ut burk efter burk för att se var den lilla kanaljen hade gömt sig. Rätt som det var kastade den sig ut ur skafferiet i en dubbel saltomortal. Vi skrek i högan sky. Musen slog i golvet med en duns och rusade i förskräckelsen rakt in i bordsbenet innan den vinglade bort ur vår åsyn. Stackars lilla musen!!! I dubbel bemärkelse. För nu åkte råttfällan fram. Här i skåpet satt den, rackaren!

IMG_1465.JPG
Hur söta de små skogsmössen än är, med eller utan ostpinne i munnen, så går det inte att ha dem inneboende. Inte ens fast barna har flyttat hemifrån.

Ps/Nej jag hann aldrig fotografera, men lånade bilden på musen hos “pillargontantens blogg”. Gör gärna ett besök på hennes trevliga blogg! www.pillargontanten.blogspot.se Hon hade också fått besök av möss!

11. december 2014 av Anna
Kategorier: Allmänt | Taggar: | 10 kommentarer

Kommentarer (10)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.