En mus i vårt hus!!!

Stor dramatik häromkvällen när det prasslade i det öppna skafferiet. Från vår plats i TV-soffan ser vi en liten mus sitta på en burk med en ostpinne i högsta hugg. Den höll den i munnen, på tvärs, som en stor baguette ungefär. Vi stirrade på varandra i fullständigt fruset tillstånd, musen i skafferiet och vi i soffan. Flera sekunder gick. Jag tror att musen tänkte; “SHIT! Vad gör jag nu!?!”

IMG_1462.JPG
Jag och gubben rusade upp för att försvara vårt revir, (resten av ostpinnarna), musen slängde ifrån sig “baguetten” och försvann in i skafferiet. Gubben plockade ut burk efter burk för att se var den lilla kanaljen hade gömt sig. Rätt som det var kastade den sig ut ur skafferiet i en dubbel saltomortal. Vi skrek i högan sky. Musen slog i golvet med en duns och rusade i förskräckelsen rakt in i bordsbenet innan den vinglade bort ur vår åsyn. Stackars lilla musen!!! I dubbel bemärkelse. För nu åkte råttfällan fram. Här i skåpet satt den, rackaren!

IMG_1465.JPG
Hur söta de små skogsmössen än är, med eller utan ostpinne i munnen, så går det inte att ha dem inneboende. Inte ens fast barna har flyttat hemifrån.

Ps/Nej jag hann aldrig fotografera, men lånade bilden på musen hos “pillargontantens blogg”. Gör gärna ett besök på hennes trevliga blogg! www.pillargontanten.blogspot.se Hon hade också fått besök av möss!

10 reaktioner på ”En mus i vårt hus!!!”

 1. Jag är inte rationell när det gäller möss. jag avskyr dem. Men se vad söta de är, vädjar döttrarna (som när de var barn matade mössen, inomhus). Nej hos mig väcker de starka olust och äckelkänslor. Pröva KBT, säger sonen.
  Försöker i stället mussäkra sommarhuset.

  1. Den där avskyn har jag för ormar Eva, bara för att de inte har några ben tror jag. Så jag kan ändå förstå irrationell rädsla. Vare sig möss eller ormar är ju speciellt farliga. Men självklart vill jag inte dela hushåll med dem, nej nu råder hårda bud!!! Funkar det att mussäkra sommarhuset?

  1. Vi massakrerar ALLA innan du kommer hem gumman. Pappa står på vakt med klubba i högsta hugg. Du ska inte behöva stanna i Gbg över julen!!!

  1. Hahaha, tänk att dom där små rackarna kan orsaka sån uppståndelse. En gång för längesen sprang det en liten en, tvärs över kudden där gubben lov och sov. Han tvärvaknade kan jag säga. Själv hade jag dött.

 2. Vad roligt du beskriver musupplevelsen, Anna! Ja, jag kunde le rakt igenom eftersom vi har sluppit musbesök i några år nu. Utomhus är de väldigt söta. Vi har en som har inrett ett bo precis under automaten med fågelfrö. Men inne vill man inte ha dem.

  1. Hade en gullhamster som barn Eva, kan fortfarande känna hur den känns i handen, tror det är därför det är så svårt att sätta fram fällan, men inne vill jag verkligen inte ha dem. Särskilt inte i skafferiet 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen