Mellan hägg och syrén

Nähäpp…om jag skulle ta och klämma ur mig ett litet inlägg så här mellan hägg och syren fast tiden är knapp.  

Tre avslutningskonserter och en student ligger framför mig så jag vet vad jag har att göra de närmsta veckorna! För två år sedan, när jag påbörjade körpedagogutbildningen, gav jag mig själv ett strängt “projektförbud”. Inga nya barnböcker, inga nya sånger, inget tecknande, inget skapande överhuvudtaget. Skapande fungerar väldigt “uppslukande” på mig. Så det där “uppslukandet” ville jag ge studierna och så har det fått vara.  IMG_4440 

Mitt lilla “växthus”, där jag planterar idéer och projekt bommades resolut igen. BOM! Stängt på grund av studier! Men NU är det snart över. Tjoho! Ett enda tillfälle kvar! Gubben och jag firade genom att packa lilla blå bussen och åka på tur! Varje år brukar vi göra en eller två lite längre researchturer genom Sverige. Vi fotograferar, hämtar inspiration och idéer, gör vettiga inköp, ett och annat ovettigt också för den delen och pratar om vad vi ska göra på notonmusic. Och så pratar vi om vad vi INTE ska göra på notonmusic och skriver ner allting. Vi är så ordentliga. Och så turas vi om att vara ordförande och sekreterare.  Kontoret har vi med oss. Här har ni vårt mobila kontor, trevligt eller hur? Ibland känns något beslut väldigt bekant och när jag bläddrar bland anteckningarna på ipad kan det visa sig att redan vi beslutade det för tre år sedan! Fast vi hade glömt det! Det är lite senilvarning på notonmusic allt som oftast. Men de där turerna gör att vissa projekt liksom får fart. Jag tror att det är bra att byta miljö ibland! Att inte kliva runt i samma spår dag efter dag.   Man behöver få lite vidvinkel på tillvaron helt enkelt. Som här! Vilken vy! Och havet lurar där bakom förstås….IMG_9357Annat i tillvaron behöver istället detaljgranskas. Som här! Kolla elskåpet till höger om dörren. Nån måste ha tyckt att det var fult och sytt ett överdrag som harmonierar med huset. Hokus pokus förvandlades det till ett hus i miniatyr! Får mig att tänka på mitt mycket användbara favorituttryck; Make roses by shit! Användbart när saker inte blir som man tänkt sig, det blir på ett annat sätt! Och ibland mycket bättre! Ha en trevlig arbetsvecka! 

16 reaktioner på ”Mellan hägg och syrén”

 1. Vad trevligt att få inblick i hur ni arbetar. Jag känner igen det där med att besluta saker som redan har beslutats – både från min gamla arbetsplats och från mina egna beslut här hemma.
  Till exempel beslutade jag att jag skulle åka iväg och träna före nio i dag, så att jag hade det gjort, men fortfarande (tio minuter i tre) sitter jag här vid datorn. Fast jag har ju tränat på att skriva förstås 🙂

 2. Kul att du hann med ett inlägg mellan hägg och syren – det handlar ju numera om högst en halvtimme tycker jag. Swisch så är det dags för sommaren!

  Oj vilket fint åkkontor! Visst vidgar man vyerna när det rullar och går.

  Och det där med goda idéer som glöms bort och dyker upp igen är bara alltför välbekant! Det är därför jag ofta illustrerar mina “protokoll” och att-göra-listor. Då fastnar det mycket bättre (och man får rita lite på köpet även om man har rit-projekt-stopp!).

  1. Ingen dum idé – illustrera protokoll 🙂 Ska jag absolut testa! Håller med. Tiden mellan hägg och syrén swischar! Känns som en kvart!

 3. Så klokt att byta miljö och få lite nya (nygamla) ideér. Ert mobila kontor ser riktigt trevligt ut.
  Lycka till med konserterna och studenten!
  Kram, Ingrid

 4. Härliga du – mellan hägg och syren!
  Det där bilkontoret gjorde starkt intryck på mig … smarta lösningar då mycket skall avhandlas, planeras och utföras!
  Jag minns ditt projektstopp hade nog just hittat hit till din blogg då…
  Men vilka projekt det ändå blev –
  körpedagog
  kör kontorbilen!
  Husbilden är verkligen talande!
  Byte vyer – vidgade vyer!
  kram med glada dagar till dig!

  1. Jag blev lite impad själv av mobilkontoret om jag ska vara ärlig Tove. Det blev mycket plats i bilen när baksätet fick stanna hemma! Vi hittade till och med en vattenkokare som gick på bilens batteri. Varje kontor med aktning måste ju ha både tiokampen och trekaffe. Hur skulle det annars gå med besluten 🙂

   1. Tiokampen kan vi hoppa över, tiokaffet skulle det vara. Okänt begrepp för stavningsprogrammet tydligen. Nån tiokamp på förmiddan orkar vi inte med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen