Ett projekt – (lördagstema)

Egentligen har jag projektförbud. Jag gav mig själv ett strängt sådant när jag började körpedagogutbildningen i Örebro. Det är snart två år sen och jag har verkligen hållit det. En utbildning är ju ett projekt i sig. Men så klart håller man sig inte helt och hållet från att hitta på lite småhyss. Till exempel drar vi gång en ny kör på jobbet nu på måndag.  Det står i tidningen så det är sant! Eller egentligen inte ny. Feel Good kören är en “alla kan sjunga kör” som har rullat i åtta år nu på tisdagkvällar under min ledning. Den har många deltagare och det har funnits önskemål om en sån kör även för daglediga. Kanske man inte vill ge sig ut på kvällarna, kanske dagkören kommer att vara lite mindre vilket säkert tilltalar många. Egentligen vet vi inte om efterfrågan är tillräckligt stor för att ha en sån här kör på dagtid. Men nu drar vi igång på försök, så håll alla tummar och tår, för nu är vi åtminstone tillräckligt många för att börja! Så det får väl ändå kallas ett litet projekt, att dra igång en kör med nya blivande körsångare.

Från det ena till det andra så har gubben och jag kommit på att vi ska lära oss att äta långa kolhydrater. Det kan man väl kalla ett projekt? Fast egentligen liknar det mest ett hyss, så barnsliga som vi är! Det där om långa kolhydrater kan ni säkert massor om, alla ni andra. Här hemma har lite djungelns lag fått råda. När vi blir vrålhungriga så slänger vi oss som två lejon in i skafferi och kylskåp och äter upp det som finns. Och eftersom jag lätt får blodsockerfall och nästan kan börja tugga på filten i soffan så läste jag här hemma i en bok att man ska lära sig äta långa kolhydrater och regelbundet för att hålla blodsockernivån på en lugn och jämn nivå. Man skulle dessutom bli lugn och jämn hel och hållen, så jag hade högläsning för gubben och han tyckte också det lät bra, särskilt det där att man skulle bli lugn och jämn hel och hållen. För han tänkte nog att det skulle vara bra att jag blev lugn och jämn och jag tänkte att det skulle vara bra om han blev lugn och jämn. Men det bästa av allt, var att man skulle leka att man gav sig ut i rymden ett par veckor och bara ta med sig ett fåtal matvaror.  

Matvarorna var av ett sådant slag att allt var GOTT så vi gjorde high five, gubben och jag och packade matsäck för två veckor i rymden! En perfekt introduktion i långa kolhydrater för två barnsliga själar. Vi iklädde oss rymdboots från åttiotalet och stora vinteroveraller (nu skarvar jag lite grann) och klev in i rymdkapseln, köket och gav oss iväg. Riktigt kul har vi. Tur att barnen har flyttat hemifrån.  

Lekfulla sms flyger genom rymden när det är dags för mat eller fika: “Restaurang Rymdfärjan bjuder på apelsinfilé med nötströssel och kanel. Kaffe till.” Eller “Restaurang rymdfärjan bjuder nu på fullkornsbröd toppad med Månens Räkröra. Te till.”  Det sägs ju att man inte har roligare än man gör sig. Och nu kan ni se fram emot ett lugnt och jämt flöde på inläggen här inne, för det blir säkert en effekt av det hela! För nu ska jag bli en lugn och jämn personlighet av alla långa kolhydrater! Det var allt om mina små projekt på jobb och fritid det! 

Som vanligt är det fler som skriver på lördagar (lördagstema) över givet tema. Dem hittar ni här nedan! Den som är “teamledare” för mars månad är Pensionären på ön! Titta gärna in och se vad hon och övriga har för projekt på gång!
Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

05. mars 2016 av Anna
Kategorier: Allmänt, Körsång, Musik | Taggar: , | 27 kommentarer

Kommentarer (27)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.