Feelingkörernas vårkonsert 2017 – Intåg i sommarhagen! 

Just nu pågår intensivt förberedelsearbete inför Feeling-körernas stora vårkonsert. Feelingkörerna har verkligen ökat i omfång sedan starten.  Avesta församling drog igång den första Feel Good Kören 2008, med undertecknad som körledare. Då var vi sjutton pers. Idag är vi tre körer och sammanlagt 170 sångare, så det kommer att bli en STOR kör när vi sjunger in sommaren på lördag! Samma sånger, samma koncept, samma körledare. Och samma energiska sångglädje! Att varje körsångare hamnar rätt på respektive körgradäng är inget som görs med vänster hand när man är över hundra pers vill jag lova. Stämmor ska stå tillsammans och helst ska man få stå bredvid de man brukar stå och sjunga med! De flesta låtar sjunger vi tvåstämmigt, flera trestämmigt och någon enstaka fyrstämmigt. Så det är mycket att tänka på! Men det blir lön för mödan, vid lunchtid kommer en cateringfirma med mat och det brukar behövas! Efter lunch kör vi ett genrep, därefter kaffepaus och sen är det dags att släppa in publiken. Så här såg vi ut när vi sjöng i julas! Även om det blir en lång och påfrestande dag så brukar den vara fylld av SÅ mycket energi och glädje och SÅ roligt att få bjuda publiken på sångerna vi övat under hela året. Nu är det bara en vecka tills vi äntrar gradängerna! 

Körsångarna ska också efter bästa förmåga gestalta BLOMMOR på en blomsteräng! Tänk er gamla skoltiders blå och gula papperskragar till sommaravslutningen. Här föregår körledaren med gott exempel (eller snarare skräckexempel), jag har börjat rota i min teatergarderob. Den här hatten med blad hängde på ett mikrofonstativ och gestaltade träd för några år sen. Lite sjaviga ser bladen ut tycker jag… liksom körledaren själv denna lediga lördag. Men jag har ju en vecka på mig att fräscha till både blad och resten! 

Hur som helst! Konserten blir i form av musik-café i Avestaparken lördag den 6 maj 2017 kl 16.30. Insläpp från klockan 16.00. Man köper en fikapåse vid entrén för 50 spänn, hembakat fika av kyrkokören Cantores som är där och serverar. Kan det bli bättre? Ja, det skulle vara lite allsång då och det ska vi nog kunna ordna! Vi har ju tre eminenta musiker med oss! Eldar Levgran, Cliff Sjursvens och Per Norman. Kom dit du också! Och ta med grannar, släkt och vänner till södra Dalarnas gladaste vårkonsert! 

15 reaktioner på ”Feelingkörernas vårkonsert 2017 – Intåg i sommarhagen! ”

 1. Oh vad duktiga ni är! Det skulle vara jättekul att höra och se er där i parken. Övertygad om att det blir jättebra på alla sätt. Lycka till och ha det så gott. Kram

 2. Vilket jobb du har tagit på dig!!! Men det är roligt samtidigt. Kommer ihåg när vi drog ihop en massa körer i kontraktet och försökte få ordning på allt. En kontraktskördag om året. Nu finns ju inte kontrakten längre så det har kommit av sig tyvärr. Men vi var aldrig mer än drygt 100 sångare. 170 stycken låter VÄLDIGT mycket.
  Ser fram emot bilder på “blommorna” så småningom. Kanske en liten videosnutt också?
  Kram

  1. Jag kan tänka mig att det blir associationer för dig som har varit i “branschen”, ja, det blir stort när många är inblandade och kanske är det tur att alla 170 inte kan vara med. Nu blir vi “bara” 125 och det räcker bra när alla ska upp på scen. Det brukar alltid bli nån som filmar en snutt så det kanske blir ett litet smakprov här sen ? Kram

 3. Det blir säkert en alldeles underbar vårkonsert!
  Rolig bild på dig och blomman 🙂
  Lycka till på lördag!
  Kram

 4. Jag bodde väldigt gärna nära dig och din sångkör lördagen den 6 maj. Sabla avstånd!
  Lycka till med blommor och blader och allt som därtill hör!

 5. Tänk, jag bor i södra Dalarna, men ändå känns avståndet som helt oöverstigligt, trist men sant. Bara bussresan till Ludvika tar mellan 1-1½ timme beroende på om det är en som åker runt till varje byhåla eller går skapligt raka vägen. Det låter iaf fantastiskt trevligt, allsång var längesen.
  Valde att stanna hemma denna afton, kallt och ruggigt väder vann över att kören skulle sjunga in våren vid brasan. Ja jag vet, riktigt tråkig är jag, eller kanske bekväm…
  Ha en fin första maj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen