Förpackning (lördagstema)

En uppsats eller skrivuppgift ska levereras i särskild förpackning! Det vet alla som har brottats med en sådan! Det är Livsrummet som föreslår att vi ska skriva om förpackning denna vecka. Själv ägnar jag denna helg åt att sy ihop ett litet arbete i körmusikhistoria vars arbetsnamn är “I’ts raining men”. Det handlar om män och körsång. Rubriken är cynisk. Verkligheten är den att det inte alls regnar män i de svenska amatörkörerna, det duggar i bästa fall och rekryteringen underifrån åldersmässigt är ytterst knaper. Så det ska jag skriva och reflektera omkring. Och det ska levereras i särskild förpackning som sagt. Lite bakgrund, några frågeställningar som ska bearbetas och så en rejäl diskussion om det hela på slutet. Detta förpackningsarbete gör att leveransen av ett yvigare blogginlägg uteblir denna vecka! 

Istället kommer här ett par bilder, en blåsippa som just krypit ut ur sin förpackning… 

 och ett par tussilagobebisar som ännu inte kläckts utan ligger kvar i sin ludna förpackning! Glad vår på er! 

Andra som skriver om förpackningar denna småkyliga aprillördag finner ni nedan!

Anki
Helena
Karin
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

18 reaktioner på ”Förpackning (lördagstema)”

  1. Ja var är dom Pia!? Jag tror man får gå ut och ta dom i hampan helt enkelt. Övertalning. De vet inte sitt eget bästa!

 1. Så tråkigt att inte männen vill körsjunga i större mån. Det är ofta så himla härligt att höra på manskörer. Jag brukar spinna lite som katten när de tar i , njuta.
  Förpackningar kan se ut på så olika sätt. Bananen är fiffig t.ex.
  Ha det gott!

  1. Samma sak med männens röster i blandad kör, det är vackert så det är faktiskt väldigt synd att de är så få 🙁 Men jag gör mitt bästa för att försöka få dem med 🙂

 2. Borde det inte bli It´s raining women då som rubrik ;-)… Fina bilder på blåsipporna. Blåsippor är nog favoriterna då det ju är de första :-). Kram

  1. Blåsipporna är efterlängtade och det är lika spännande varje vår att kika in i syrénhäcken för att se om de har börjat krypa fram 🙂 Hehehe… Jo, den borde verkligen heta i”t’s raining woman” men det var lite roligt att anknyta till låten “it’s raining men”, så jag löste det med “it’s (not) raining men”. Det blev ju lite mer sant då 🙂 Kram

  1. Tack Anette, nästan klar med förpackningen till mitt skrivarbete och tussilagobebisarna är på G de med 🙂

 3. Ja VAD är det med karlarna nuförtiden, som inte tycker det är kul att sjunga. Förr var det liksom självklart med arbetarsångare, studentsångare och alla möjliga körer i tid och otid, men nu – vad har hänt?

  1. Precis vad jag konstaterade Karin när vi läste körhistoria. Vart tog de vägen?!? Idel män tidigare… Inte märkligt med tanke på den tid som rådde men det märkliga är att de försvann från körarenan, (ja inte Orphei Drängar då…) Varför?

 4. Du packar in sköna vårblommor i ditt inlägg 🙂
  När jag läste det du skrev om din uppsats i ämnet så kan jag tillsammans med två andra kompisar gjort ett spex där jag var undersökaren som skulle skriva en uppsats om att män som sjunger i kör är lyckliga män. Mannen i fråga gav svaret klockrent:
  Män som sjunger i kör är lyckliga!
  Tilläggas ska att vi alla i spexet följde höga toner av glada skratt då “det hela var över”.
  Lycka till Anna!
  Vårkram!

  1. Hahaha vad roligt att även du har snuddat vid ämnet Tove! Jag tror många män har blivit lite stukade när det gäller sångrösten. Ingen dum slogan! Män som sjunger i kör är lyckliga män! Dags att ta revanch gubbar!

 5. Det är nog allmänt svårt att få männen att ställa upp i kultursammanhang. Medelålders och äldre kvinnor är det däremot gott om.
  Blåsipps- och tussilagobebisarna är helt ljuvliga.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  1. Ja det är kanske inte bara i körerna som det är trögt att få fart på männen. Men de har kul när de väl kommer dit, sjunger så det dånar i lokalen och vackert låter det 🙂

 6. Lugn, jag tror att körsång blir det nya svarta snart och karlarna kommer traskande och vågar stämma in i kören, alldeles snart, om en stund, vänta lite bara…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen