Fotografering – favorit i repris!

Fotografering har ju varit på tapeten tidigare bland lördagsskribenterna som samlas runt gemensamt tema på lördagar. Naturligt eftersom de flesta bloggar innehåller mycket foton. Karin, (som har köpt ny kamera) tyckte att vi kunde dra temat en gång till. Och det tycker jag med för jag har också ny kamera! Jag fick den billigt eftersom texten är bakfram som synes 😉 (Jag är lite lustig så här på lördagmorgon, hehehe…)

 Som jag sa i förra inlägget om fotografering, så har jag vänner som är himla duktiga på foto. När de visar sina bilder är det lätt att tänka; ja nån fotograf är då inte jag! Som den där erbarmliga tussilagobilden från mars månad.IMG_2210.JPG
Samtidigt var det nog den som gjorde att jag bestämde mig för en riktig kamera. Resultatet kan ju bero LITE på kameran och inte bara på mig. Så kom Klara-Fina in i mitt liv.  Och knäppte den första tussilagobilden. Smack! Klar uppgradering. Oj vad vi har promenerat, Klara-Fina och jag. Att folk får motion när de har hundar är ju allmänt känt men ett alternativ är faktiskt kamera! När hundägaren hämtar kopplet till Fido, så hämtar jag remmen till Klara-Fina och så studsar vi iväg.   Nån fågelkamera är hon inte, lilla Klara-Fina men gissa om hon blev lycklig när hon hittade denna poseringsvilliga and. Vi undrar båda hur vi fick till det för den ser nästan målad ut. Kanske vi råkade trycka på nån knapp? Nån som vi inte visste fanns. Och som vi inte hittat sen dess.
Ibland är vi bara ute och leker. Vi testar filter och färdiga inställningar. Samma motiv. Olika inställningar. En del inställningar kan man verkligen undra vad man ska ha till?
Som den här! Är det tänkt att man ska dra rövarhistorier? “Joråsåatt…det var en väldig sjögång faktiskt. Det var så en blev riktigt sjösjuk…” “Båten? Nä den klarade sig inte. Den blev kaffeved och gick in i dimman. Men vi klarade oss. Joråsåatt…” Så visst ljuger kameran. Åtminstone Klara-Fina är en riktig lurifax!
Den här Klara Fina bilden får sätta punkt för lördagens temainlägg om fotografering. Det är trädet utanför kyrkporten hemma där jag springer ut och in hela dagarna och förbereder musikalen Frost som körbarnen och jag ska göra i kyrkan i början av juni. Allt har sin tid, sägs det och för mig blir det allt frostigaste om fötterna nu. Skulle nån tycka att jag är lite snål på inlägg här på sidan är det därför. Men ha det fint och frostfritt alla ni andra med hopp om en solig lördag!

Åtskilligt med fina fotografier kan jag nästan utlova på förhand om ni tittar in till övriga temabloggare nedan!

Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Spanaren
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

23. maj 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 34 kommentarer

Kommentarer (34)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.