Fotografering – favorit i repris!

Fotografering har ju varit på tapeten tidigare bland lördagsskribenterna som samlas runt gemensamt tema på lördagar. Naturligt eftersom de flesta bloggar innehåller mycket foton. Karin, (som har köpt ny kamera) tyckte att vi kunde dra temat en gång till. Och det tycker jag med för jag har också ny kamera! Jag fick den billigt eftersom texten är bakfram som synes 😉 (Jag är lite lustig så här på lördagmorgon, hehehe…)

 Som jag sa i förra inlägget om fotografering, så har jag vänner som är himla duktiga på foto. När de visar sina bilder är det lätt att tänka; ja nån fotograf är då inte jag! Som den där erbarmliga tussilagobilden från mars månad.IMG_2210.JPG
Samtidigt var det nog den som gjorde att jag bestämde mig för en riktig kamera. Resultatet kan ju bero LITE på kameran och inte bara på mig. Så kom Klara-Fina in i mitt liv.  Och knäppte den första tussilagobilden. Smack! Klar uppgradering. Oj vad vi har promenerat, Klara-Fina och jag. Att folk får motion när de har hundar är ju allmänt känt men ett alternativ är faktiskt kamera! När hundägaren hämtar kopplet till Fido, så hämtar jag remmen till Klara-Fina och så studsar vi iväg.   Nån fågelkamera är hon inte, lilla Klara-Fina men gissa om hon blev lycklig när hon hittade denna poseringsvilliga and. Vi undrar båda hur vi fick till det för den ser nästan målad ut. Kanske vi råkade trycka på nån knapp? Nån som vi inte visste fanns. Och som vi inte hittat sen dess.
Ibland är vi bara ute och leker. Vi testar filter och färdiga inställningar. Samma motiv. Olika inställningar. En del inställningar kan man verkligen undra vad man ska ha till?
Som den här! Är det tänkt att man ska dra rövarhistorier? “Joråsåatt…det var en väldig sjögång faktiskt. Det var så en blev riktigt sjösjuk…” “Båten? Nä den klarade sig inte. Den blev kaffeved och gick in i dimman. Men vi klarade oss. Joråsåatt…” Så visst ljuger kameran. Åtminstone Klara-Fina är en riktig lurifax!
Den här Klara Fina bilden får sätta punkt för lördagens temainlägg om fotografering. Det är trädet utanför kyrkporten hemma där jag springer ut och in hela dagarna och förbereder musikalen Frost som körbarnen och jag ska göra i kyrkan i början av juni. Allt har sin tid, sägs det och för mig blir det allt frostigaste om fötterna nu. Skulle nån tycka att jag är lite snål på inlägg här på sidan är det därför. Men ha det fint och frostfritt alla ni andra med hopp om en solig lördag!

Åtskilligt med fina fotografier kan jag nästan utlova på förhand om ni tittar in till övriga temabloggare nedan!

Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Spanaren
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

34 reaktioner på ”Fotografering – favorit i repris!”

 1. Grattis till din nya kamera ! Mycket kul du får nu när du kan ut och promenera med henne 🙂 Ser fram mot att följa din blogg och njuta av dina foton.

  1. Tack Marie! Kul att du hänger på lördagstemat, det ger lite inspiration när uppslagen tryter 🙂

  1. Ja, det är lite magisk känsla över bilden, ingen aning om vad det är för ett sorts hus! Såna där stugor som plötsligt dyker upp i skogen blir lite sagobetonade 🙂

 2. Tänkte bara fråga, bäddar Du ner Klara-Fina ordentligt varje kväll? Kulturtanten sover med sin nya grästrimmer i sängen och min nya, dyra sekatör ligger alltid på nattduksbordet…

  1. Hahaha 🙂 Så klart det bäddas! Varje kväll blir det gonattsaga över bilderna vi tagit, sen är det puss på nosen och gonatt. Härligt att höra att grästimmern och sekatören också blir ompysslade!

 3. Härligt inlägg som vanligt. Förstår att du är nöjd med din nya kamera när bilderna blir så bra. Anden och speglingen i vattnet är ju helt fantastisk och även de stackars små tussilagona.
  Jag vågar inte joppla med några inställningar även om det verkar som om det fanns massor av sådana på min kamera. Jag skulle verkligen behöva gå på en kurs “Lär känna din kamera.” Det är en relativt fin kamera och inte många år gammal…
  Kram från Ingrid

  1. Tack Ingrid, jag trivs jättebra med kameran och det verkar som om den är bra. Jag tycker det är ganska roligt att läsa manualer och testa mig fram OM manualen är på svenska. Annars är det ungefär det värsta jag vet – eftersom jag gillar manualer och är kass på engelska.

 4. Grattis till ny kamera! Den ser ut som ett syskon till min G15! Jag nöjer mig också oftast med auto-inställning.
  Lycka till med fotograferandet, det bådar gott!

  1. Tack Olga-katt 🙂 Den är ett syskon 🙂 Blev rekommenderad G 15 av en fotografkompis som hade just den som enkel ha-med-sig-överallt-kamera, men den fanns inte kvar så det blev G16. Är mycket nöjd.

 5. Åh… Anna, så fina bilder du och Klara-Fina fixat tillsammans! Effektfullt med det röda vattnet… ja, det är säkert de röda husen som speglar sig… fint blev det i alla fall!
  Sista bilden med det blommande trädet framför kyrkporten är helt ljuvlig!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack Anki, ja jag är glad över min nya kamera, den passar mig precis. Lite utmaningar om jag vill det. Helauto om jag inte vill tänka! Jag gillar också den sista bilden. Något med färgerna i trädet som går igen i det tegelfärgade i kyrkan tror jag.

  1. Det är alltid praktiskt och enkelt med autoknappar! Favoritknappen i alla lägen 🙂 Passerade precis Hisingen! Hej hej Hannele! (Hälsar på dottern och vi åkte lite fel)

 6. Vilka roliga inställningar din kamera har! Tror jag måste testa göra samma sak. Jag har ju en systemkamera, och inte har då jag fattat allt den kan göra. Trots åtskilliga år vid mitt öga. 😀

  Dock har den nog inte så där roliga inställningar.

  Kram!!

  1. Ja den är lite busig, systemkameran får man väl göra “buset” själv antar jag som inte kan så mycket på området. Men roligt är det 🙂

 7. Heja Klara-Fina! Och heja dig. Det går ju finfint, det där. Och bilderna verkar inte bli baklänges i alla fall, fast det kan man ju inte riktigt veta.

  Andbilden är riktigt fin. Men hur hamnade anden i en röd sjö?

  1. Klara-Fina hälsar och tackar. Det är röda hus i bakgrunden, kan inte hitta nån annan anledning. Tror det är det som blir lite effektfullt 🙂

 8. Du är i verkliga fotar tagen med framgång, aniF aralK, texten baklänges då förstår jag … gör dig nytta och nöje, tjusigt att läsa, sista bilden är en sån där rakt i själshjärtat hos mig- för att inte tala om den där rövarhistorien – jorden är ju rund vilket syns tydligt på bilden så – så jag tycker den sitter som en smäck jag den sjöbilden… humorsvängarna är inte att ta miste på och envis är du att träna på, snygga glasögon, passar dig!
  Du får gärna vara snål på blogginlägg, bara du inte blir långvarigt borta! 🙂

  1. Hahaha 🙂 Så klart att jorden är rund – och att det avspeglar sig i bilden! Lördagstemat missar jag inte gärna så det blir nog inlägg på lördagar i alla fall 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen