Frost på gång!

När alla ni andra hugger tag i kratta och spade och beger er ut i soliga trädgårdar greppar jag nyckeln till teatergarderoben belägen i ett av våra åtta röda hus. Här är ostädat så det förslår, så en djupdykning är bara förnamnet! Jag ska göra musikalen Frost med körbarnen i början av juni och det är hög tid att leta rekvisita!

IMG_2430.JPG
Antar att alla ni andra, trots en kylig start på maj månad, har lagt undan vinterrockar och mössor! Själv river jag fram! Christoffer, hjälten, ska ha varma vinterkläder. Och Kungen måste ha krona. Prinsessan Elsa som har frusit ner hela sommaren till is ska ha klänning och jag vet att jag köpte en isblå med många små knappar för sisådär hundra år sen… DÄR är den!

IMG_2420.JPG
Äsch. Lite trasig upptill…Det får bli nål och tråd.

IMG_2432.JPG
En hel del fanns att uppbåda i röran faktiskt. En liten kungamantel till kungakronan och blus med rysch-pysch till drottningen kanske. Men kudde då… Prinsessan Elsa ska krönas till Drottning och kronan ska bäras fram på en fin kudde! Hmm, typ siden eller sammetskudde…

IMG_2428.JPG
Hurra! Fanns på utflugna dotterns rum! Och så lite svärd från utflugna sönerna. Jojo, den som spar den har. Här ska det stridas mellan det onda och det goda som i alla sagor. Och gulläpple blir väl fint på sidenkudden. Kungligt.

IMG_2008.JPG
Som ni hör lär trädgårdsredskapen få vara overksamma ett tag till, men det ser inte ut att gå nån nöd på dem här. Och det gör det inte på mig heller ärligt talat! Allt har sin tid och nu är det Frost som gäller! Hoppas att alla ni trädgårdsentusiaster slipper frost i alla fall 🙂

18 reaktioner på ”Frost på gång!”

 1. Var sak har sin tid och du hinner nog med vårbruket du också när Frost är avklarad. Vem vet, då kanske vi som är tidiga i trädgårdarna får plantera om när frosten nupit till i våra växter.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Å, det får vi hoppas att ni slipper Ingrid! Håller tummarna för en varm och solig maj 🙂 Kram

  1. Precis! Ju mer man får njuta i en trädgård desto bättre! Vill ha så lite jobb som möjligt i trädgården.

 2. Du är härlig du, ut i ett av de röda husen… i teatergarderoben och få fram Frostkläder! Den där isblå klänningen, så vacker och med nål och tråd blir den tip top! Lycka till!
  Mössa och vantar är inte nerpackade här ännu. Fina bilder att se och på det sättet få vara med, gillade kudden med svärd och guldäplet! Prima!

  1. Idag fick de prova alla kläder, härligt att se dem gestalta alla frost-figurerna! Det ska bli kul att göra den i kyrkan, lite annorlunda.

  1. Precis! Lite så. Man minns ju inte allt som finns heller så jag hittar alltid något jag har glömt bort att jag har 🙂 Kram

  1. Tack Helena! Mina barn är så stora nu så det är genom körbarnen jag får veta vad som är aktuellt. Liten Lowa, fyra år ville sjunga Let it Go och på den vägen är det 🙂

 3. Men så härligt med en Frostföreställning! Den filmen måste man ju bara älska och vilka fina fynd i kostymförrådet!

  Då fattas det ju bara en ren, en snögubbe… och lite till:-)

  1. Hahaha 🙂 Du kan historien Karin! Jag tror jag har lösningar på även dessa i min fantastiska teatergarderob! Har renhorn tack vare Rudolf, han med röda mulen, du vet…

 4. Vad kul och vad spännande! När du får leta på detta sätt så känns nog de fina fynden ännu mera värda *ler* Ser barnen framför mig som ska bära allt detta *kul* Du måste ha någon som filmar er så vi får höra skönsång och se på fina kläder. Snyggt jobbat tjejen/ kram

  1. Haha 🙂 Ja, kul att gräva fram dylikt! Det andra grävandet får vänta som sagt. Filmningen brukar jag inte få till när jag är mitt i smeten. Säkert föräldrar som filmar. Men kort och smakprov blir det säkert här så småningom 🙂

 5. I söndagsmorse i ottan så var det faktiskt frost i gräset här hemma och jag har fortfarande mamelucker och raggsockor på. Men det är jag det…Vilka underbara utklädningskläder Du har, vilken guldgruva!/Lilla gummann

  1. Då har det varit kallare hos er än här! Längtar efter värme nu! Teatergarderoben har jag haft mycket nytta av fastän jag inte håller på med teater egentligen. Alltid någon som behöver något. Tyvärr tar den ju lite plats:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen