Frost!

På begäran från körbarnen, ska vi sjunga sånger från Disneyfilmen Frost (Frozen) nu när vi slipper ägna oss åt tomtar och annat tjafs. Så det bidde en tur till sommarhuset för att hämta lite inspiration.

IMG_1517-0.JPG
Frosten hängde i flagor på ytterdörren i trapphuset när jag och gubben landade, fullastade med godsaker för att fira nyår i frostbenupen stuga.

IMG_1516-0.JPG
Spetsgardinen och plastpelargonen gjorde sitt bästa för att skapa lite trevnad men verkligheten var obönhörlig. Isrosor täckte alla fönster och röken stod som kvastar ur käften bara vi andades det minsta. Och som om inte det räckte rykte vedspisen in, inte lite pittoreskt utan fullständigt hämningslöst. Vi fick turas om att springa ut på gården och kippa efter andan. OCH värma oss! Det var betydligt varmare ute än inne. Efter att ha slagit igång alla element som fanns, slängde vi oss i bilen för en tur till närmaste köpcenter. Luftombyte och upptining stod som prio ett på agendan, men vi handlade lite också för att inte verka alltför skumma där vi skred omkring som två inrökta böcklingar och väntade på bättre tider.

IMG_1519.JPG
Några timmar senare knastrade både vedspis och kakelugn som de skulle (om än i gott sällskap med en ful men välgörande värmefläkt).

IMG_1512.JPG
Innanfönster, klisterremsor och fönstervadd sattes på plats tillsammans med en söt julljusstake (inhandlad för halva priset på köpcentret). Därmed var den frostiga inspirationen avslutad och nyårsfirandet kunde börja 🙂

8 reaktioner på ”Frost!”

 1. Det där med innanfönster känner jag igen oxå, där jag bott de senaste 27 åren har jag innanfönster 🙂 Jag älskar det verkligen o skulle inte vilja vara dem förutan.
  Den känslan det är när man efter höst & vinter får plocka ur dem o öppna upp 🙂 Så härligt! Man hör alla fåglar o lukten, ååå det luktar gott o gardinerna tillåts fladdra i vinden.

  Så kommer då pinande höstvindar o när man då får bära ner alla 27 fönster från vinden, är det inte riktigt lika kul, MEN när de väl sitter på plats o vadden, med tillhörande pynt, ligger där är det tyst o skönt att veta, att vilket väder det än är, behöver jag inte putsa mina fönster, förrän jag tar ur innanfönstren. O det är väl bra härligt det med 🙂
  och så charmen, den slår allt!

  1. Å vilken härlig beskrivning av innanfönster! Men håller med, en väldigt speciell känsla när man plockar bort dem. Ljudet och ljuset. Förändringen med all annan förändring just den tiden… Gott Nytt År Kicki 🙂

  1. Klokt Hannele! Men omväxling förnöjer eller hur man brukar säga 🙂 Skönt att smita från pyssel/skrutt-Huset ibland!

 2. Innanfönster och klisterremsor, å vad jag känner igen det. På somrarna stod alla innanfönster uppradade i en garderob och på hösten var det bara att släpa ut dom!!!

  1. Vad kul att du känner igen det Pia! Kopplade fönster kom redan på tjugotalet fick jag veta häromdan, men det är fint med innanfönster som sätts på plats och tas bort med årstiderna. Särskilt om det är lite gammalt glas som ljuset rör sig i. Charmigt om än en del pyssel. Men nåt ska man ju göra den dag man går i pension. Byta fönster höst och vår, det blir lagom sysselsättning med våra åtta röda hus 🙂

 3. En verkligt underhållande historia! Spisar som ryker in är ett kapitel för sig. Det tar lång tid att värma upp en iskall stuga. Vill bara säga att jag ofta kommenterar Dina inlägg men när jag så skickar iväg så har jag gjort nåt fel. Måste nog vara nåt med password men jag har ju inte förståendet att kunna kopiera detta utan försöker skriva av det. Hoppas att denna kommentar kommer fram!/Lilla gummann

  1. Oj, vad jobbigt att skriva av hela lösenordet!!! 🙁 Borde kanske skaffa ngt enklare sätt men är inte så bra på hur jag gör det dessvärre. Tack för att du ändå kommenterar, det är så himla roligt att få. Ska greja lite med hemsidan framöver. Får överväga om andra sätt finns. Det en har problem med är det ofta fler som har. Kram och Gott Nytt År!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen