Glad påsk – Hemma hos…mig! (Lördagstema)

Två rubriker i en, får det bli denna påsklördag som nu har hunnit bli påsksöndag och därmed påskdag. Pensionären på ön, Birgitta har myntat de båda lördagstemana, “hemma hos” och “Påsk”. “Påsk hemma hos mig” får därmed temat bli. Dagen startade som hos er andra med “sommartid”, vilket innebar att morgonen blev väldigt tidig eftersom kyrkokören skulle sjunga i Avesta kyrka. Den ambitiösa körledaren (läs undertecknad) hade kommenderat alla att vara där kvart över nio. För säkerhets skull slängde jag iväg ett gruppmess till alla. Kom ihåg sommartid! Alla var där i tid, inklusive körledaren. Men nog kändes det i hela kroppen att det var tidigt! Trots det levererade kören den ena pampiga sången efter den andra, med stor känsla och inlevelse. Är det påskdag så är det. Då ska man sjunga till livets ära. Vi gick trallande in till Husby Brudmarsch. Under tiden som vi sjöng kläddes altaret i vitt och med blommor och tända ljus, efter att ha stått avklätt och naket sedan skärtorsdagen. Stämningsfullt!  När jag kom hem hade värsta västanvinden varit på besök. Mitt fina påskris låg omkullvräkt och spred påskstämning på trappan efter bästa förmåga. I år får påskriset husera ute eftersom jag inte tycker att det får plats i vår lilla stuga. Först ställde jag det på köksbordet, men efter att vi fått en gren i ögat varje gång vi lutade oss över tallriken för att stoppa i oss ägg och sill så hamnade det på trappen. Och där gör det sig bra! De fina små äggen är hemmagjorda skapelser. Just det här fina tror jag Farmor Astrid har knåpat ihop på den tiden som hon fortfarande såg och kunde handarbeta.  Efter att ha rätat upp påskriset och lagt en sten i krukan kunde jag ju inte låta bli att vara ute en liten stund och gå ner till älvkanten. Isen har smält, men på vår sida som inte är södersida, brukar en kant av isen ligga kvar ganska länge. Det låter så otroligt fint när vattnet kluckar mot iskanten. Och så kom det här herrskapet och hälsade på (frun ville inte vara med på bild).  Det var lite mer linslus över Herr Knipa. Paret kommer varje år och bygger bo någonstans i närheten. Var, vill de inte berätta. Håll med om att Klara-Fina verkligen tagit sig sedan hon fotade korksvan i somras.  Jag fick riktig vårfeeling och släpade fram de gamla plank som jag sparat efter sommarens stora “projekt fiskegården” när vi röjde ren hela den nedre älvrimpan från gammal kompost och gamla virkeshögar. Vi har inte använt den nedre delen av gården särskilt mycket eftersom vi har varit rädda att barnen ska drunkna. Men nu, när de är 27, 25, 23 och 20, så känns det mycket lugnare. 

 Gissa om vi kommer att sitta här om vårkvällarna och ljuga ikapp, jag och gubben. Ha nu fina fortsatta påskdagar allesamman och här nedan har ni övriga som skriver om påsk om ni inte har fått nog av påsken redan! 

Anki
Helena
Karin
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

15 reaktioner på ”Glad påsk – Hemma hos…mig! (Lördagstema)”

 1. Klara – Fina och du har verkligen feeling för våren Anna! Ler då du ambitiösa körledaren skickar gruppsms om den nya tiden 🙂
  Härligt blir det för er att sitta på ljugarbänken. kanske kan du skriva om det? 🙂 Kluck kluck ljudet är kl(u)ockrent!

  1. Kluckrent var ordet sa Bull 🙂 Självklart ska jag skriva om ljugarbänken vad det lider Tove. Denna helgen är det dock andra skriverier som sätter käppar i hjulet för mer lustfyllt skrivande. Om detta mer under rubriken “förpackning” (som vanligt har jag fått gå in och fiska upp din kommentar ur skräpposten! Jag borde kunna markera din adress som “inte skräp” eller nåt :-/…Hm…får klura lite!) Kram

  1. Tack Pia! Påskpyntet står kvar här hemma så det går bra att önska Glad Påsk nån vecka till innan vi packar ihop pyntet:-)

 2. Vilket enormt vackert påskägg farmor Astrid har åstadkommit. Det vårdar du ömt kan jag tänka mig.
  Så skönt att ni också börjar få vår nu och att is och snö börjar ge med sig.
  Ha en god fortsättning på påskveckan!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, börjar det regna åker påskriset in under tak på direkten pga just det där fina ägget 🙂 Och härligt är det med vår! Äntligen!

 3. Det var nog väldigt fint i kyrkan, har du testat Leksands brudlåt (-marsch?) den är så fin. Hammares gånglåt från Orsa är nog lite för stolpig, den brukar jag ta till när jag är arg.
  Lyckost som har vatten inom räckhåll, jag får lov att traska flera hundra meter innan jag kommer till älven. Dryyygt ju.

  1. Hammares gånglåt…den får vi ta till på domsöndagen nån gång 🙂 Leksands ska jag lägga på minnet, tror inte jag har hört den! Tack för tips!

 4. Ja, vad duktig hon har blivit, Klara-Fina! Och vad härligt ni har det vid älvkanten. Det måste vara kul att erövra den fina biten av er tomt!

  1. Övning ger färdighet 🙂 Ja den där lilla remsan nere vid vattnet är underbart att ha återerövrat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen