Glädjen med att kunna cykla till jobbet!

Det tog många år innan jag kom att arbeta här hemma i min egna lilla stad. Närmare bestämt i byggnaden med torn långt där borta!

IMG_2035.JPG
Under många år frilansade jag på heltid här på Noton Music (numera halvtid) och var till största delen stationerad tre mil bort. Lite senare fick jag arbete på kulturskola, sex mil bort. Mycket åka blev det. Sena kvällar och tidiga morgnar. Om än längs vackra vita vägar, där en och annan älg kunde ses idissla i skogsbrynet.

IMG_1992.JPG
Det var njutbart och vilsamt på sitt sätt, diverse ljudböcker i örat blev det till och från jobbet. Men en dag ringde telefonen. Jag blev erbjuden arbete tio minuters promenad hemifrån. Arbetet innebar att sjunga tillsammans med människor i alla åldrar varenda vecka. Hurra!

IMG_1908.JPG
Ja tack, sa jag! Det första jag gjorde var att köpa en röd cykel! Cykla till jobbet OCH leda körer! Att vara körledare är verkligen något som ger mig otroligt mycket glädje. Min yngsta sångare är 3 och den äldsta 90.

IMG_2208.JPG
Så efter många års kuskande på vägar i grannkommunerna tar jag nu cykeln till jobbet och känner mig så glad för det! Cykelvägen går längs älven, så även om jag bytte bort Västmanlands skogar i vinterskrud är alternativet inte dumt. Dessutom är det nedförsbacke till jobbet HELA vägen! Det är glädjen med att kunna cykla till jobbet i kvadrat det!

Unknown-8 Det finns mycket att glädjas åt. Så tänkte nog Gnuttan i Wienerbrödslandet när hon fick idén till denna veckas tema. Idag blir det en extra glad lördag när alla lördagsbloggare nedan utbrister i diverse glädjeyttringar! En glädje är det också att få skriva tema varje lördag. Fler som vill vara med och leka?

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur

18. april 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt | 37 kommentarer

Kommentarer (37)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.