God Jul och Gott Nytt År!

Vi går mot en jul som kommer att gå till historien. Det tror jag de flesta skriver under på. Vi pyntar som vanligt, kanske har vi mer brått än annars att få upp stjärnor och ljus, för att klamra oss fast vid det som får vara lite vanligt i allt det ovanliga.

För körsångare och körledare törs jag nog säja att allt är extremt ovanligt. Att passera luciadagen utan ett enda framträdande IRL har jag nog aldrig upplevt. Och då har jag jobbat länge. Samtidigt har jag heller aldrig deltagit i så många digitala sammanhang. Och positiva sådana.

Det har blivit en tid att tänka i nya banor. Kanske vi ska fira jul här i år? På bryggan? Här finns ju en gran! Viruset får oss att stanna upp. Tänka om och inte minst vänta in (som jag utopiskt skrev om här i februari 2019). Vi befinner oss i ett unisont TACET, en musikalisk term som betyder tyst rätt och slätt.

När det står TACET som rubrik i kör eller orkesternoter är det bara att sitta stilla i båten. Låta bli att spela. Man befinner sig nämligen i ett sammanhang där tystnaden i det egna instrumentet har en funktion. (Trumpetare har ofta rubriken TACET i sina orkesternoter. Håll tyst. Det blir din tur snart.) Det är trist och långtråkigt. Fråga trumpetarna!

Men kanske är det lite så vi får se det. Just nu är det vård- och sjukhus personal som har fantastiska solopartier. Det är dom som har huvudrollen och vi ska inte göra det svårare för dem genom att sitta och småfippla på de egna strängarna under tiden bara för att det är så tråkigt att vara tyst.

Jag ser oerhört mycket fram mot att få sjunga med mina körer igen, det ska ni veta, alla där ute som tvingats till tystnad tillsammans med mej. Men för varje morgon kommer vi liiite närmare körstarten. Till dess låter vi Solister på Lasarett ha huvudrollen! Och så hoppas jag innerligt att ni alla får vara friska och får en fin jul trots allt. Stor julkram till Er alla!

11 reaktioner på ”God Jul och Gott Nytt År!”

 1. Så sant och väl uttryckt. Och så himla tacet-tråkigt!

  Vi funderar på hur man ska kunna ses litegrann i alla fall. Den senaste idén är att träffas i och kring sonens garage, som öppnar upp ordentligt på kortsidan och som har dörrar och fönster för rejält korsdrag. Vi funderar på att pynta garaget och fixa en julkrubba där. Det är ju ändå dagens motsvarighet till stall.

  Hoppas din jul blir så bra som det bara är möjligt! Och så hoppas vi på ett annat slags år 2021!

  1. Men det var väl en väldigt rolig och kreativ idé- med stall i garaget! Kanske sonen ställer upp som Jesusbarn? Uppfinningarna och kreativiteten har ingen ände när d gäller Coronan. Nöden är uppfinningarnas moder som det heter! Hoppas ni får en fin jul hur än det blir m ”krubban” 🎄🤗

 2. Saknar dig och våra körvänner så mycket, men det är bara att kämpa på. Det kommer bättre tider 🙏
  Kram Maria

 3. Ewa Gradin van det Voet

  Åh ”bästaste” Anna! Va jag saknar dig och kören!
  Måtte nästa år bli bättre!
  God Jul och Gott Nytt År!
  🤗Ewa G

 4. Tack finaste Anna. Du är inte bara en mästare i körsång, du har även förmågan att sätta ord så att de berör. Hoppas du får en fin julhelg och hoppas vi snart kan sjunga tillsammans igen. Varm kram från Mona.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen