Gröna växter

…och blommor ska det skrivas om under veckans rubrik har Matfreaket bestämt. Det är ingen dum rubrik så här i slutet av mars. För nu kliar det i fingrarna på alla grönfingrade varelser. Själv har jag inte ett endaste grönt finger! Sticklingar stod på Textildotterns lista över saker hon ville ha när vi kommer till Dals Långed. Och det kunde jag åstadkomma trots avsaknad av gröna fingrar. Nu har vi levererat dessa sticklingar men även köksbord, stolar och en ansenlig mängd lådor efter hennes farmor. I gengäld ska vi ha med oss katten Greta hem! Inget dumt byte.

Särkilt som Greta påstår sig ha gröna tassar. Också! Hjälpreda i textilt arbete står överst på hennes meritlista. Hon är lite som Lotta på Bråkmakargatan som kan ALLT! Det är nåt med den här gröna växten som inte stämmer, säjer hon. Lämnar måttbandet en stund och granskar tulpanbuketten ingående.Den har svans… men som inte ens rör sig det minsta. Hmmmm…..Vad händer om man rycker lite i svansen måntro…?Eller rentav sätter snurr på hela den häringa blåa kastrullen! Och…DÄR kom lagens långa arm och satte stopp för hela experimentet. Typiskt! 

Puss på nosen! Lite fredspipa efter experimentet… och bye bye matte! För nu är det dags att krypa in i kattburen och rulla med kattmormor och kattmorfar tvärs genom Dalslands skogar in i Dalarnas skogar! Fler som skriver om blommor och gröna växter denna vecka hittar ni i listan nedan! 

Anki
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur
Tove
Ingrid Musikanta
Pettas Karin
Yvonne
Paula

25 reaktioner på ”Gröna växter”

 1. Tolv meter korv som ser underbart god ut! En sann kvinnokraft är Du själv, Anna! Korvstoppare, körledare, mamma, syster, fru, arrangör, musiker listan kan säkert göras längre! Spännande att se hur mars utvecklar sig på olika ställen i landet. Katten är ju för söt, vill ju helst se hur den blå välter…. Tack för fina tolkningar av “mina” rubriker!

  1. Det var trevliga rubriker att skriva om! Så tack själv! ? Och helt klart var nog tanken hos Greta att blå “kastrullen” skulle välta men som tur var räddade vi tvåbenta varelser situationen!

  1. Kul Pia med plantering! Jag har tydligen lyckats med lökar i a f, för det börjar titta upp blad från lökarna jag petade ner i höstas!

 2. Katten Greta med gröna tassar, ja det låter nästan som en ny boktitel. Nåt grönt finger finns inte hos mig heller så därför har jag införskaffat växter som inte behöver nån skötsel. Kaktusar etc.
  Just nu tycks även våren fått en törn och jag ser snön falla utanför köksfönstret i skrivande stund. Uch NEJ!
  Ha en bra fortsatt vecka! Kram

  1. Ja, visst blev det lite trist när kylan slog till igen! Och snö som grädde på moset! Nej tack! Men snart blir det nog andra bullar ska du se, tur att våren inte är beroende av oss med o-gröna fingrar!

 3. Underbart! En social och tulpangillande katt minsan.
  Fotat i rätta ögonblicket, i synnerhet bild 3!!
  Greta är också en vacker katt. kvinnar på bilden är en miniAnna 🙂
  Kram

  1. Ja visst är det ett härligt kort Tove, Greta ser nästan vindögd ut när hon stirrar på tulpansvansen ?. Beträffande likheten mellan föräldrar och barn brukar utomstående se drag och likheter som en annan inte alls ser. Men på foton kan jag också se likheter ibland. Kram

  1. Växten Greta är bäst – bytet var perfekt! Gardinerna i fönstret är gamla vita förkläden som hänger som insynsskydd. Ser jättefint ut!

 4. Men oh, vilken fin Greta, och hon verkar verkligen vara en tillgång som trädgårdsmästare! Jag har två katter i huset och kan säga att fönsterbrädorna är deras revir, det är inte att tänka på att fylla dem med blommande krukväxter….
  Sticklingar kanske man skulle kunna lyckas bättre med än fröer, men usch jag tycker inte ens om att påta i jorden…
  Lycka till nu med nya sambon!

  1. Jodu, så fort hon kom hem här så flyttade vi på blomkrukorna så hon fick tillbaka sina vanliga utkiksplatser som hon hade när hon var här i julas. Fönsterbrädorna förstås. Så det ska nog gå bra ?

  1. Kattlängtan! Så klart! Det har nog textildottern redan, nu är vi hemma med lilla Greta. Vi får passa på att gosa ett par veckor. Sen är det vår tur att längta igen för då ska hon tillbaka! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen