Halvårskoll! (Veckans Rubrik)

Veckans rubrik är “halvårskoll” som innebär att man kan göra en liten resumé av sista halvåret. Toves förslag. Så här följer mitt försök till resumé. Detta har hänt: Utbildningen till körpedagog är avslutad efter två innehållsrika år på musikhögskolan i Örebro. Slut med pendlingsresor och tidskrävande skoluppgifter. Väldigt skönt att det hela är avklarat men känner mig SÅ nöjd med allt jag fick med mig av nya infallsvinklar och kunskap. Här skålas det med Englandsdottern i hängmattan efter avklarad examen. 

Sen har jag jobbat ganska hårt för att utöka kören i kyrkan även på vuxensidan, inte minst på manssidan! En liten kör på ca 15 personer blir sårbar, det är alltid någon sjuk och många är i “barnbarnsåldern” där utryckning krävs för både det ena och det andra. Är man många får man det alltid att fungera även om några är borta. Så efter en ihärdig bas och tenorkampanj i våras (där jag dammsög hela min bekantskapskrets på sånghugade män) kunde jag i höstas fylla ut platser även i herrstämmorna och har nu en fantastiskt rolig och färgstark kör på fyrtiofem deltagare att göra musik med. Roligt på jobbet, som jag sa i förra inlägget. Det var lite om “kyrkjobbet” det.

På NOTON jobbet innebär aktiviterna som vanligt lite spridda skurar. Alla-kan-sjunga körerna rullar på med glädje och inspiration för både sångare och ledare. Hitintills har vi aldrig behövt sätta stop för nya deltagare trots att vi är väldigt många. Det reglerar sig självt eftersom det alltid är några som gör uppehåll. I år gjorde vi en julkonsert i kyrkans regi där vi sjöng in julen med publiken. Underbart roligt.

På NOTON jobbet har jag också fått spela en hel del flöjt senaste halvåret, både som enskild flöjtist men också med Trio Bas Fiol & Flöjt. Vi har gjort ovanligt långväga resor denna sommar. Värmland bland annat. Och det har varit extra roligt eftersom det innebär möjlighet till många och långa samtal i bilen och stora välfyllda matsäckskorgar förstås! Här var vi bara tvungna att gå ut ur bilen och betrakta utsikten! I sommar är det tio år sedan Trio Bas Fiol & Flöjt bildades.

På NOTON jobbet planeras för fullt utgivning av lite körnoter. Just nu är det svårt att hinna med större projekt som fler barnböcker, men körarrangemang och sånger är projekt av lite mer överkomlig natur. Först ut blir “kattungen” som jag har skrivit till min ungdomskör. 

Den fick ett uruppförande av när sönerna tog emot musikstipendium på hemmaplan, Ebbe König Stipendium. “Morsan” (undertecknad) fick stora äran att medverka med några av sina körer i sammanhanget. Så här glada såg sönerna ut.

och så här fint sjöng min lilla ungdomskör. Klicka på pilen, den som vill lyssna! Anna Månspers filmade.

Alla våra röda hus då? Hur går det med dem? Gäststugan här hemma blev slutligen färdig och döttrarna har huserat där under julen. Men sommarhusets gäststuga har också fått en omgång.

 

Vi har bytt ut lite fönster i den bod som de tidigare ägarna planerade att ha som bastu. Mer ljus i stugan! 

Så nu väntar målning och inredning. Men det får vi ta vid nästa halvårskoll. Nu tänkte jag slutligen servera några förslag till rubriker för januari månad! Vad säjs om:

1. Börja om från början
2. Vintervila
3. Tillit
4. Gungstol

Övriga rubrikbloggare finner ni som vanligt nedan!  OCH inte minst: GOTT NYTT ÅR!!!

Anki
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Pensionären på ön
Pettas Karin
Ulla-Minnatur
Tove

14 reaktioner på ”Halvårskoll! (Veckans Rubrik)”

 1. Vilken fantastisk halvårskoll. Om jag flyttar till Avesta kommun beror det i alla fall delvis på dig och dina musikprojekt.

  Kan du utveckla det där med “vi bytte fönster”… NI bytte? Eller ni känner någon som kan sånt? Fint fönster är det i alla fall.
  Tidigare brukade jag räkna hur många fönster jag har att tvätta som en sådan där tråkuppgift, i stället för att räkna får för att somna. Jag hann aldrig räkna alla innan jag sov. Så nu har jag övergått till den något enklare uppgiften att räkna hur många fönster som behöver renoveras. Tillräckligt många visar det sig för att jag ska hinna somna…

  1. Nämen ser man på, det där har jag också ägnat mig åt! Jag började med det när gubben sa att vi skulle kunna glasa in verandan på gäststugan, jag fick en obehaglig känning av att vi var omgivna med tillräckligt många fönster som behövde ses över. Björn (gubben) gör allt själv nämligen så det där med att lämna till hantverkare är det lite dåligt med. Jag minns inte heller siffran jag kom fram till. Jag har bra bortträngningsförmåga. Välkommen till Avesta 🙂

 2. ÅÅÅÅÅ underbart att läsa, du ÄR verkligen
  A som i andante andantino, allegro allegretto
  N som i nyfiken lekfull
  N som i notens värld
  A som i ackord
  D som i duktig glad
  Prima rubriker som jag naturligtvis genast känner för;)
  God fortsättning!
  Kram

  1. Åh, man tackar och bockar 🙂 Vad kul att du gillar rubrikerna Tove! Spännande att se vad alla hittar på! Kram

 3. Hej! Hittade hit via Anki och listan över lördagsbloggarna. Vill meddela att även jag ansluter mig. Verkar vara en god och trevlig idé. Ibland är det ju svårt att hitta vad man ska blogga om. En trevlig musikblogg du har! Kommer att följa den. God försättning på 2017. Hälsar Yvonne

  1. Hej Yvonne! Vad roligt! Välkommen! Då ska jag se till att hitta “hem till dig” också! Jätteroligt att vi blir flera ?!

 4. En sådan trevlig halvårskoll. Så mycket du/ni hunnit med. Grattis till avklarade studier. Musik är underbart. Bra ämnen att skriva om under januari.
  God fortsättning på det nya året.
  Hälsningar
  Birgitta

 5. Så trevligt med en halvårskoll!

  Det måste vara underbart att vara så musikalisk och så roligt att barnen också har samma intresse. Jag är alltid lite avundsjuk på alla som är så kreativa och duktiga vare sig det gäller musik, skådespeleri eller konst. Att hela tiden få bekräftelse på att det man gör berör andra människor, måste var väldigt roligt.

  Ha en riktigt god fortsättning på det här nya året!
  Kram, Ingrid

  1. Jag tror att jag uppskattar musiken mer och mer ju äldre jag blir. Kanske för att jag ser vilken betydelse den har “på riktigt” dvs att den har förmåga att beröra, som yngre drabbas man lätt av prestationsångest, musik kommer att handla om att spela “rätt” och absolut inte fel. Det är väldigt långt bort från musikens verkliga väsen. Men tyvärr sitter vi aldrig och spelar tillsammans och har det mysigt så där som många tror när man är en musikalisk familj. Det vore trevligt, men som sagt inte hos oss i alla fall. Då blir vi bara osams! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen