I min omgivning (lördagstema)

I min omgivning pågår en hel del “råddning” just nu. Och Ingrid, Musikanta som är månadsvärd för novembers lördagar föreslår passande “I min omgivning” som tema för denna lördag. Fem “golvytor” i min omgivning ska nämligen byta plats och funktion med varandra. Så i min omgivning är det fullt kaos överallt! Gäststugan som jag skrev om förra lördagen är en av dessa ytor. Men förutom gäststugan ska yngste sonens rum tömmas. IMG_7986Det har mest varit en uppsamlingsplats sedan han flyttade. Och det kan vara trevligt att ha tillgång till två rum och kök om man bor i en stuga på två rum och kök, som vi gör nu för tiden. Att det här handlar om “råddning”, dvs “scenbygge” blir särskilt påtagligt eftersom två tredjedelar av sonens rum består av en “scen”. Här byggde han nämligen ett “trumpodie” för några år sedan, en upphöjd “scen” där förstärkare och trumset ryms, samtidigt som hade sin säng under podiet som drogs fram när han skulle sova! Voilà!!! Kombinerat sovrum och replokal på 12 kvm! Så himla smart, eller hur? Men nu är det dags att lämna över rummet till modern som tänker ockupera det som arbetsrum istället för lilla vindskupan under taket. Vindskupan är världens sötaste lilla rum med snedtak och utsikt över dalälven, men varje gång jag reser mig från datorn slår jag huvudet i taket och när jag ska hämta böcker eller använda scannern måste jag krypa in dubbelvikt under taket och i min ålder är det lätt att fastna i vissa lägen så det ska bli underbart att få gå raklång.
Så råddning är precis rätta ordet. Lite nostalgiskt kändes det när podiet monterades bort, men Englandsdottern grep sig an skruvdragaren utan ett uns av nostalgi och några timmar senare var scenen utbytt mot den gamla “farmorssoffan”. Det känns ovant att plötsligt ha TVÅ rum att vara i. (Vindskupan räknas inte eftersom man inte kan gå raklång.) Så när gubben och jag ska inta vårt trekaffe nu under helgen kommer vi med all sannolikhet att ha stor beslutsångest. “Eh…Ska vi ska ta det i salongen eller kammaren???” Farmorssoffan föresten… Med ett enkelt handgrepp tippar man runt hela sitsen under vilken både täcke och kudde göms. Och voilà! Så har man en säng!!!

Det var lite om min omgivning det! Titta gärna in hos alla andra lördagsbloggare som denna lördag beskriver vad som finns i just deras omgivning!

Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

07. november 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 26 kommentarer

Kommentarer (26)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.