Ja se de va ett riktigt spektakel!

Som förstagångsbesökare på Göteborgs bokmässa gungar marken fortfarande under fötterna, ungefär som när man vistats på en båt i flera dagar.
Svenska_mässanSvenska Mässans område är inte helt olikt en jättebåt, hur stort som helst med oändliga gator av montrar och scener.
bokmassan_sjölin
Kändisar i parti och minut dök upp för att intervjuas och program på olika scener pågick parallellt med bara ett par meters mellanrum under dånande högtalaranläggningar.
bokmässan_lerin
Överallt fanns vajande flyers med budskap, ballonger med budskap , karameller med budskap och reklamblad. ballonger
De stora förlagen bredde förstås ut sig men här fanns också små förlag som jag aldrig hört talas om och litteratursällskap och antikvariat. Och så egenutgivarna förstås. Vi hade en egen monter. Kort sagt, ett inferno av böcker, böcker, böcker. Och tusen och tusentals besökare som vände och vred på böcker, valde mellan olika titlar och trängdes i långa köer för en boksignering. Bara lördagen passerade trettiotusen människor bokmässan.
bokmässan_kö

Hur gick det då undrar ni förstås nyfiket. Med så mycket folk! Jag måste ha sålt massor! Hehe. Jag sålde inte en enda bok 🙂

Det kanske låter konstigt, är det nånstans man kan sälja böcker är det väl på bokmässor! Men utbudet är så enormt att böcker lika gärna kan försvinna i mängden. Trots allt känner jag mig glad att jag åkte, för helt klart var det en upplevelse. Här är vår monter och Lars Hansare, som i en intervju berättar om sin bok Vargfågel för Hans, ordförande i Egenutgivarna.
bokmässan_vargfågel
En stor behållning var mötet med alla andra egenutgivare, men också frukosttimmen på litteraturhuset där egenutgivarna bjöd på högläsning och frukost. En total kontrast till övriga bokmässan, ett enkelt och avskalat rum där själva berättelsen faktiskt fick huvudrollen. Här läser Ann-Catrin Malmlöf högt ur sin bok; En kvinnlig konsult på uppdrag till Colombia.
Ann-Cathrin
Sen begav vi oss tillbaka tvärsöver stan till det larmande infernot i själva mässhuset och det var naturligtvis som det skulle vara! Ett riktigt spektakel!

Efter avslutad mässa var det nästan lite lockande att ha gratisutdelning av mina barnböcker på bussen tillbaka till hotellet. Bara för att bli av med lite packning. Vid det laget hade jag ju köpt en massa böcker till mig själv också! Men lite stolthet får man ha som egenutgivare.
hemresa
Nu är böckerna hemma, så vill nån köpa mina barnböcker, “kända från Bokmässan i Göteborg”, så går det bra! Självklart signerar jag! Och jag garanterar; inga köer!

8 reaktioner på ”Ja se de va ett riktigt spektakel!”

    1. Benägen att hålla med , men som sagt var det lite det som var tjusningen också! (Så här efteråt och på avstånd i alla fall!)

    1. Hahaha, ja det var faktiskt roligt Jenny, happening är verkligen rätta ordet, men både jag (och mitt ressällskap) är helt färdiga så här i efterhand! Kram

  1. Ojdå! Synd att “bokmässefolket” inte fattade att dina böcker är bra. Har själv läst dem. Men det måste ha varit kul o var med på en så stor tillställning.

    1. Det är svårt att nå fram i bruset Lena, men helt klart var det superroligt att vara där! Kram. Nu laddar vi för konsert 🙂

    1. Helt rätt Eva, det var ett litet äventyr som känns roligt att ha gjort. Jag har två barnböcker, en från 4 år och en från ca 9 år. Du kan läsa lite om dem under produkter, där finns ett kapitel från en av böckerna också har jag för mig. Jag håller på att göra om produktsidan men det finns lite information om böckerna där. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen