Jag har en plan!

Idag filosoferar jag över PLANERING. Och säger som Sickan i Jönssonligan: “Jag har en plan!”
En stor del av min arbetstid ägnar jag nämligen åt planering. Det är en kreativ och väldigt rolig del av mitt yrke som musikpedagog. Att tänka ut hur man kan lära ut och skapa möjligheter för andra att utvecklas i sin musikalitet. Att betygsätta prestationerna är jag dock totalt ointresserad av. På mig fungerar det själsdödande att göra bedömningar på utveckling. Jag väldigt glad över att slippa göra det i mitt arbete i kyrkan.

IMG_2160.JPG
Men planeringen för denna lördag är Ledig Dag! Gubben och jag åker norröver för att lyssna på sonen som ska spela kontrabas i Hanebo Kyrka lördag kl 18.00 med Södra Hälsinglands Orkesterförening. Därför planerade vi även in en snabbvisit till sommarhuset. En hel helg ledigt var väl att ta i tyckte vi, men ett rekreationsdygn kunde vi trycka in i planeringskalendern! Rekreationsdygn innebär noll planering, bara vila! Som start på den Lediga Lördagen köpte jag den här fina burken att fylla med godsaker för framtida rekreationsdygn.

IMG_1863-0.JPG
Och kan inte låta bli att planera lite lite grann…. över vilken sorts goda karameller den nya burken ska fyllas med! Polkagrisar? Nonstop? Choklad? Vad ser den ut som? Förslag någon?

Eftersom jag har rekreationsdygn är jag övertygad om att ni kommer att få läsa mer genomtänkta inlägg över PLANERING om ni kikar in hos dessa bloggkamrater! Med tillönskan om en välplanerad lördag alla!

Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren
Pensionären på ön

20 reaktioner på ”Jag har en plan!”

 1. Ser ut som ni planerat för en helt underbar helg! Hoppas det gick bra för sonen… och det är klart det gjorde 🙂
  Vilken underbar burk… plötsligt så fick jag “ha-begär”, men bara att inse – jag har inte plats med mer saker. Om jag hade en sån fin burk så skulle jag fylla den med sidenkuddar, polkagrisar… och geléhallon.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Hahaha:-) Förstår precis; “ha-begär” kan man drabbas av när man ser fina saker, i sommarhuset har vi nästan inga burkar så där fick den plats. Annars är ju regeln “en burk in – en burk ut” bra! Men då ska man ju kunna göra sig av med något man redan har också :-/ Trevlig fortsatt söndag från en som ska jobba idag!

  1. Gick superbra att rimma trots denna sena timma!
   Beträffande non-stop… förrädiskt gott!

   Där fick jag till ett litet rim jag med! Idag ska jag iväg och jobba så jag är uppe med tuppen 🙂 Tänk dig den där burken full med non-stop Pia!!! Livsfarligt! Ha en fin söndag!

 2. Det gör ni rätt i, att bara vara, det gillar jag. Jag är inte mycket för att planera faktiskt, det brukar ofta bli i sista minuten, inte bra det heller alla gånger.
  Broarne ja, den webbutiken har jag med hittat, så himla mysig.
  Må så gott!

  1. Eller hur Anna – Bara Vara – det är melodin hela dagen! Dina ljus är verkligen fina att ge bort i present, särskilt som man vet hur vackra de är när de har fått brinna några timmar! Det får bli en ny laddning till hösten 🙂

  1. Så klart ska det vara påskgodis i burken. Nästa gång vi åker till sommarhuset är det antagligen påsk! Det blir perfekt det! Och nu bär det av på konsert!

 3. En hyllremsa! När såg jag senast en hyllremsa undrar jag. Så prydlig den sitter, en kan nästan tro att den är ditmålad.

  Trevligt rekreationsdygn – kör försiktigt på de nyvintriga vägarna!

  1. Visst är det sött Karin? Det finns en jättetrevlig nätbutik som heter Broarne (Sätra-Brunn) och där finns både hyllpapper och remsor av lite gammaldags fason! Håller med, inte så vanligt med hyllremsor längre men väldigt trevligt 🙂 Så titta in hos “Ann-Marie på broarne” om du vill få en nostalgitripp!

 4. Ljuvligt inlägg med massor av kärlek och värme i sig. Man behöver inte skriva långa inlägg för att beröra *sant*
  Den där vackra godisburken vill jag också ha 🙂
  Så skärpt och fin er son verkar!
  Ha det så bra med allt och njut och njut igen /kram

  1. Tack! Den där fina godisburken finns säkert i omlopp nu eftersom jag köpte den i närbutiken vid sommarhuset. Men just där tog jag den sista! Och vi har verkligen härligt denna Lediga Lördag med solen lysande från himlen! Och en konsert i kväll att se fram emot. Att det ligger en dm snö ute är smällar man få ta! Kram

 5. Lysande, SickanAnna, lysande!
  I den burken om du ska gå efter utsidans utseende så borde det bli Polkagrisar, eller Marianne. En påse Twist skulle överraska kanske … passar nog rekreationsdygnet!
  Till konserten ni nu er tar
  på resan ni inget spar
  sonen
  med tonen klar
  i skön förening
  livets mening.
  Trevlig helg!

  1. Ännu en “rimmad” kommentar! Tack! Så sant Tove, livets mening kan man verkligen känna av i den här typen av rekreationsdygn och det är härligt att få gå på föreställningar o konserter där de vuxna barnen medverkar så slipper man fråga om man får gå på deras fester. Det är ju ändå kul att träffa dem när de har flyttat hemifrån 🙂 Twist och Marianne! Inte dumt! Den är tillräckligt stor för båda! Kram o trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen