Juldukar… innan juli ens har börjat! 

Ja, det är alldeles sant! Jag stryker juldukar! Men det har sina randiga skäl och rutiga orsaker. I morgon bitti tar jag och några kollegor från mitt jobb i svenska kyrkan vårt pick och pack och drar iväg till Sicilien med en grupp ungdomar. Konfirmationsläger står på agendan. Läger på Sicilien är något man har haft ganska länge men det är första gången jag följer med. Musikalisk kompetens står det i mitt pass. Att sjunga tillhör lägerlivet, inte minst på konfirmationsläger. Väldigt roligt att de släpar med mig, för lite motsträvig var jag till en början. Och det är här juldukarna kommer in.  Jag får sån förskräcklig resfeber när jag ska resa, jag är inte det minsta globetrotter. Jag stryker frenetiskt alla juldukar som legat i strykkorgen sen i julas. Putsar silver och koppar! Bara för att bearbeta de facto att jag ska ut och resa! Jag älskar att vara hemma. Jag sörjer att syrenerna kommer att vara överblommade när jag kommer hem. Min lilla favorit-ros har precis slagit ut. Och jag håller ju på med min nya uteplats! Och vem ska nu kriga mot sniglarna i sommarthrillern Sniglarnas Krig här hemma? 

Ja, ja, jag vet. Jag hör era samfällda rop om hur trevligt det kommer att bli.  Birger Sjöberg sjöng ju det ljuva Italien och de små citronträdens lov i sina visa “Jag längtar till Italien”. Så det ska bli riktigt väldigt spännande att se vad Italien kan erbjuda en som till och med föredrar att plocka sniglar på hemmaplan! 

En liten tröst inför resan är att den vita syrenen redan har börjat krokna efter regn och blåst. 

Men bortsett från själva resandet ser jag självklart fram mot att umgås med ett stort gäng unga i en hel vecka! Jag kommer att föryngras minst ett decennium! 

14 reaktioner på ”Juldukar… innan juli ens har börjat! ”

 1. Så trevligt att läsa att ni ska till Sicilien. Hälsa så mycket till “min” ö. Ni åker dit den bästa tiden på året.
  Kram, Ingrid

  1. Det var en härlig vecka Ingrid, men inte slår väl Sicilien Gotland? ?Det tycker nog inte jag, jag ser minst lika mycket fram emot att åka till Gotland med jobbet i augusti.

  1. Helt rätt, gissa om gräset hade vuxit den här veckan! Sicilien var härligt men borta bra-hemma bäst ?

 2. Det kommer säkerligen bli kanon Anna! och jag hoppas att ni får möjlighet att gå upp på Etna, för DET är en upplevelse utöver det vanliga, kan jag lova dig!

  Dukarna o städningen verkar bli klar innan du far, tänk så skönt att ha det gjort, då njuter du säkert ännu mer. Och våren kommer här hemma nästa år igen, va så säker.
  NJUT av din vistelse i sol och värme!

  1. Känns bra att julförberedelserna är påbörjade ? Etna var en fantastisk upplevelse bortsett från att man hade hjärtat i halsgropen när våghalsiga tonåringar skulle titta alltför djupt i kratrarna ?

 3. Åh Anna, jag förstår precis hur du känner! Nu reser vi ju en del med husbilen, men att åka till Medelhavet när det är som vackrast här hemma känns ändå konstigt. Å andra sidan så kommer det säkert att bli helt underbart! Och tänk så skönt att ha juldukarna strukna i god tid! där har jag något att jobba på 🙂
  Ha nu en riktigt fin resa! Glöm inte kameran!
  Kram

  1. Känns bra som sagt att julförberedelserna är påbörjade! Och det var en fantastisk vecka på många sätt, men det är SÅ härligt att vara hemma igen! ?

 4. Det kan vara bra att inte ha stora förväntningar – då blir det i allmänhet väldigt trevligt och bra. Men jag förstår din ambivalens inför resan – den här tiden är inte den bästa för att resa bort. Bättre i november eller februari. Jag brukar städa köks- och matavdelningen innan jag reser bort någon längre stans – utifall att…
  Kram från Ingrid som önskar dig en lycklig resa!

  1. Det kan du ha helt rätt i Ingrid. Även om jag nog tycker det ska bli liiite trevligt att komma iväg också. Det blev några tag med kvasten här också, men mest för rastlöshetens skull! ?

  1. Här hinner de knappt ta en tugga innan livet är över. Men vi har bara kirskål att tugga på å andra sidan!

 5. Förstår dig på sätt och vis, just nu är det som finast hemma. Men det kanske är som finast just nu dit du ska också. Och så får du ju julstöket klart på köpet 😉 En win-win som jag ser det.
  Trevlig resa, Anna. Hoppas du berättar med ord och bilder hur du hade det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen