Komfusenbo i vinterskrud!

Ring ut bekymmer, sorgerna och nöden…
Det som nu går att ringa ut. För visst är det lika viktigt att ringa ut som att ringa in. (Det vet vi ju från skolan.) Och på ett symboliskt plan tror jag att försoning och acceptans är viktiga beståndsdelar när det ska börjas på “ny kula” vad det än vara månde. Så ring ut!!!

IMG_1523.JPG
Tog en vinterbild på vårt lilla Komfusenbo vid sommarhuset. Nu fick det bli en illustration till inledningstemat “Bort med det gamla och in med det nya”. Vad kan passa bättre än ett hederligt gammalt utedass?

Men också för att få vila ögonen på lite snö nu när allt tvärt försvann. Fy för den lede vad tråkigt!!! Ja, jag vet att jag önskade mig en vit jul och det fick jag. Tack, tack. Men självklart ville jag ha den kvar ett tag till!!!

IMG_1825.JPG
När vi lämnade sommarhuset på nyårsdagen låg snön fortfarande kvar. Grannarna hade skapat en liten “vinterinstallation” på gården. En tänd lykta över en bädd av granris. Så enkelt och så fint! Tänkte göra en likadan här hemma! Efter en natt med regnet ihärdigt smattrande på plåttaket är det inte längre att tänka på. Det är mossgrönt överallt. Inte så mycket som en snöboll går att uppbåda!

IMG_1525.JPG
Skulle vilja göra som Nisse – vill inte se eländet!!!

6 reaktioner på ”Komfusenbo i vinterskrud!”

    1. Hade Pia! Vi hade SÅ mycket snö men nu är allt borta 🙁 Men blanka isar finns, det går att åka skridskor överallt där vi annars brukar bada! Idag grillade vi korv på isen 🙂

  1. Ha, ha ibland vill man göra som Nisse och dra ner mössan över ögonen. Men nu när snön försvann är jag ändå glad att till och med halkan försvann – i dag gick det att springa utan dubbar. Det blir jag lycklig av. 🙂

    1. Ja det skulle vara det då! egentligen gillar jag ju att saker har två sidor 🙂 Bra att slippa halka. Det påminner mig om att jag borde snöra på mig springskorna jag med. Kan behöva rasta mina valkar efter julen 🙂

  2. Utedass står alltid högt på min lista…kanske lite mer lättarbetat i sommartid men varje årstid har ju sin tjusning. Denna vinterinstallationen tänker jag kopiera rätt av, hälsa grannen det. Trevlig helg!/Lilla gummann

    1. Jamen gör det! Det syns inte, jo om man tittar noga… Att topparna på granarna är kvar, som en ruska längst upp. Visst är det fint! Kom på att dessa går ju att göra även om snön är borta. Acceptans kallas det 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen