Kreativitet & Korvstoppning

Lillebror fick som disputations present av oss syskon en bok om hur man gör korv samt en tretimmarskurs i korvstoppning! Kanske som symbol för sitt mångåriga arbete, efter vilket han var helt korvstoppad. Eller för att han som litet barn hade en lång period när han bara åt korv och inget annat.

IMG_2105.JPG
Mina dagar ser ungefär likadana ut från vecka till vecka. Vill du stimulera kreativiteten ska du då och då göra något som du INTE brukar göra, har jag läst någonstans. Sagt och gjort; gör något du inte brukar göra. Varför inte korv? Jag fick möjligheten att följa med som sällskapsdam och moraliskt stöd och tog den naturligtvis.

IMG_2103.JPG
Vi var en liten spretig skara blivande korvstoppare som kröp ner i en källarlokal/butik strax efter klockan sex på kvällen. Dörren slogs igen med ett brak och låstes omsorgsfullt av en svartklädd gotlänning. Brorsan väste i mungipan; det kanske är vi som är korven? I några sekunder befann jag mig i en skräckfilm där vi, några få utvalda, snart skulle styckas och malas ner till korv. Men så var det ju tursamt nog inte 🙂 Bara sjuk syskon-humor.

IMG_2108.JPG
Vi blev klädda från topp till tå i blå plastförkläden och plasttossor. Sen dröjde det inte innan kreativiteten, skratten, kryddorna, korvsmeten och instruktionerna flödade.

IMG_2110.JPG
Alla fick varsitt inplastat recept och en rostfri bunke med köttbitar, antingen fläsk, nöt eller lamm. Var och en fick själv mala sin färs.

IMG_2125.JPG
Färsen kryddades och smaksattes för att slutligen tryckas ut i långa fjälster.

IMG_2129.JPG
Voilà! Korv!!! Och där kunde man ju tycka att det hela var klappat och klart. Men nu börjades det riktigt svåra.

IMG_2132.JPG
Korven skulle knytas enligt konstens alla regler till en lång fläta. Misslyckades man fanns en “panikvariant”.

IMG_2133.JPG
Men bara namnet panikvariant gjorde att man förstod att det inte var den som gällde. Annars hade jag valt den direkt!

IMG_2134.JPG
Lyckan personifierad när korvflätan äntligen tog form efter diverse referenser till virkning och andra handarbeten.

IMG_2146.JPG
Sen kväll hemma i brorsan-köket kunde vi stolta betrakta korvskörden efter avslutad kurs. Åtskilliga kilon korv av olika sorter blev det att stoppa i brorsans frys.

IMG_2148.JPG
Vad vi åt till frukost nästa morgon? Rätt gissat! Korv! Nu ska vi träffas några gånger om året och vara kreativa! Korv-varianten var väldigt trevlig så vi börjar med den!

02. april 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | 10 kommentarer

Kommentarer (10)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.