Löften – I väntans tider…

Min vana trogen smäller jag till med två rubriker på ett bräde!

Eftersom jag är så långsam innebär alla mina löften per automatik ett efterföljande “väntans tider”, så för mig passar det perfekt att slå ihop dessa teman. Jag har fortfarande dåligt samvete över att Paul aldrig fick det där trägeväret som jag lovade att fixa nån gång på nittiotalet. Jag minns inte omständigheterna kring det, men vår Ola hade fått ett hemmasnickrat av något slag som han sprang och viftade med och för rättvisans skull lovade jag att fixa ett även till Paul, grannpojken. Ola och Paul var som ler och långhalm på den tiden och Paul hade i sin tur lovat att sy en bebiskostym till vår nr 4 som vi var i “väntanstider” med. skanna-2016-11-1-17-22-38-1 Och så gjorde nr 4 entré och här kan ni se hur Paul andaktsfullt håller den nye lill-grannen i famnen. Både byxor, mössa och små tossor har Paul sytt! Den lilla kostymen har jag sparat i en låda på vinden. Paul infriade sitt löfte, så liten han var. På trägevärsfronten hände däremot inte så mycket mer. Det föll inte i glömska, men hamnade i mariginalen sådär som när annat måste gå före. Och plötsligt (det känns så i alla fall) var Paul tjugofem år med fast jobb och egen lägenhet i London. Och han har fortfarande inte fått det där trägeväret!!! Man vill så väl när löftet ramlar ut över ens läppar och man menar vartenda ord, SÅ KLART vi fixar ett trägevär! Han kanske skulle ha stor nytta av det nu när han spatserar hem från kvarterspuben med sina brittiska vänner på helgerna? 

Ibland lovar man också SIG SJÄLV att ta itu med saker. Jag har hur länge som helst haft uppskrivet på min långa “att-göra-lista” (är det bara jag som har en sån???) att jag ska lägga ut cd-skivan med barnvisor på Spotify! Bok-och-cd När vi gav ut barnboken och sångerna (anno 2008) fanns knappt Spotify! Det där har varit mitt dåliga samvete länge. Och om man nu har gjort sig besväret att ge ut en fullängds-cd med nyskrivna barnsånger måste den ju vara SÖKBAR! Och ÄNTLIGEN häromveckan lyckades jag trassla mig igenom manualen för hur man går till väga för att sjösätta en cd på Spotify och voilà! NU ligger den där. 

OCH som om inte det räckte med löften… jag minns mig ha avlagt ett löfte även här inne förra sommaren när jag hade en tävling. Nämligen att ALLA som hade deltagit i tävlingen skulle få ett TRÖSTPRIS. Nu hittar jag inte inlägget där jag lovade det så nu undrar jag om jag bara har inbillat mig att jag utlovade tröstpriser??? Nån som minns? Det hängde nämligen ihop med den här “Spotify-premiären” som har varit på G ända sen dess. (Jag sa ju att jag var långsam) Så OM nu nån gått i väntanstider på ett tröstpris så är det löftet på väg att infrias! Det kommer på posten bara jag hittar era adresser, alla ni som var med och tävlade! Minns ni tävlingen?

Här nedan kan ni som vanligt läsa mer om löften och väntanstider ur fleras perspektiv!
Anki
Helena
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Tove
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

16 svar på ”Löften – I väntans tider…

  • Så är det nog ofta Lena, jag tror snart jag måste fråga honom när vi ses. Minns du det där geväret jag lovade dig Paul?

 1. Lyckad kombo, detta blogginlägg!
  Underbar bild på grannpojken med lilla fyran i famnen!
  Men jag tycker nog att du ska tälja till ett trägevär åt grabben. Tänk vad glatt överraskad han ska bli och tänk vad skönt att få stryka det från To-do-listan!

  • Hahaha 🙂 Jag vet inte ens om han skulle uppskatta det så jag tror jag stryker det från todolistan i a f. Men det är det där gnagande samvetet, så det skulle jag ju slippa om jag faktiskt tog tag i det och täljde till det en gång för alla! Få se hur jag gör…

 2. Perfekt att slå ihop två olika rubriker … riktigt bra jobbat! Duktig kille han Paul … tänk att han infriade sitt löfte och så så fin liten kostym han sydde!
  Hur det varmed löftet om tröstpris vet jag inte, men klart det vore kul 🙂
  Kram

  • Så klart ska man ta alla chanser till prisutdelning! Även om det bara är ett simpelt litet tröstpris! Och det är inte alla dar det kommer nåt på posten som inte är räkningar! Post kommer inom kort!

  • Hahaha, Paul har kanske hittat ett eget trägevär i Eng-landet! Vi har också ett Märklintåg. Det var nog fler killar än tjejer som fick ett sånt i julklapp!

 3. Stackars lille Paul som inte fick sitt trägevär! Fast han var nog så glad och stolt över att få klä 4:an i egenhändigt sydd kostym, så han glömde nog det där geväret och nu känns det ju lite sent.
  Tack för ditt inlägg som fick mig att småle!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid, ja jag tror och hoppas att han inte minns det där trägeväret. Jag tycker annars att man bör hålla det man lovar, i synnerhet till barn. Det är nog där samvetstaggen sitter 🙂

 4. Heja dig långsamma! Ett härlig inlägg där du lyckas få in rubrikerna på ett utomordentligt sätt!
  Fina små detaljer blir stora!
  Minns inte något om priser …
  🙂

  • Ja, alla kan ju inte vara snabba här i världen! Och tröstpriserna… Det kanske bara var en trivsam tanke hos mig – det med tröstpriser! Få se om nån annan minns hahaha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.