Magi!

Gott Nytt År på er! Vad kan passa bättre än att inleda årets första inlägg och årets första lördagstema, i magins tecken! Det föreslår i vart fall Helena. Ett utmärkt val tycker jag! Jag tycker att jul och nyår på många sätt är en tid fylld av magi. Allt blir som förvandlat. Det vanliga småtrista och färglösa hemmet blir färggrant och det gnistrar och glimmar i skrymslen och vrår. Egentligen är det som att en helt ny värld uppstår. Lite som magi!!

Bara att jämföra kökshörnet i sommarhuset från i somras med kökshörnet idag, grönt tallris och röda hjärtan i det färglösa – PANG så är allt förvandlat!!! 

 Min egen sinnebild för julens magi är nog Ilon Viklands underbara bild i Astrid Lindgrens “jul i Bullerbyn”.  

Den när barnen tittar in i rummet julaftonsmorgon och ser förvandlingen som skett under natten. När jag fick barn kom verkligheten ikapp, för inte handlade det om nån magisk förvandling. Möjligen svart magi, när det sista skulle i ordningsställas i becksvarta mörkret på småtimmarna före julafton för att tidsoptimisten hade slagit till. Med påföljden att magikern låg utslagen och snarkade i soffan huvuddelen av julafton. Men gnistrade och glimmade gjorde det. Magiskt! Nej, idag vet jag bättre. Julens magi kräver många veckors noggrann planering och hårt arbete, ELLER slugt och uträknat FUSK vilket jag allt mer har gått över till.  Gubben är en sån som inte kan fuska så han är avstängd från julstädningen sedan 1997. Det spelar ingen roll om trägolvet ska slås eller knäskuras. Det ska göras riktigt. Inför julen 1997 gick han loss på finrummet med sådan frenesi att rummet måste barrikaderas. Möblerna var staplade på varandra för att skurborsten skulle komma åt varje kvadratcentimeter av trägolvet, varenda bok var urplockad för att dammsugas liksom gardinstängerna nedskruvade för att putsas och plötsligt var det julafton. Vi försökte verkligen med magi den gången, hokus pokus och simsalabim, men det funkade inte. Så rummet låstes helt sonika och förblev låst hela julen till Tjugondag knut när julen dansades ut. Julstädningen förvandlades på ett magiskt sätt till vårstädning istället men så välstädat har rummet inte varit sen dess.  

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att en lyckad jul har mer gemensamt med magiska trick än man kan tro. Det krävs noggrann planering, många års övning, hårt arbete samt slugt och uträknat FUSK för att skapa det ultimata tricket. Liksom den ultimata julen. Med denna insikt vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2016. Fler som skriver om magi denna årets första lördag finner ni nedan! 

Anki
Helena
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

02. januari 2016 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 26 kommentarer

Kommentarer (26)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.