Mellan hägg och syren…

Maj månad, häggen är utslagen och tiden ”mellan hägg och syren” är inne. Uttrycket kommer från, säjs det, att en skomakare stängde sin butik under just denna tid. Så himla klokt, tänker jag. Det finns ingen vackrare tid än den när häggen och björkarna slår ut. Klart man ska vara ledig då! Men skomakaren jobbade så klart inte i musikbranschen.
Det händer så otroligt mycket på kulturfronten i maj månad landet runt, Avesta inget undantag. Det är konserter, det är utställningar, det är det ena med det andra och hur gärna man än vill, hinner man inte gå på allt, särskilt inte om man är involverad i konserter och annat själv. Att ”stänga” denna tid som musiker eller dyl. skulle vara som att stänga mellan ”adventsljus och nyårsfyrverkeri” och låta folk sjunga och spela Hosianna, Sankta Lucia och Tomtegubbar på egen hand medan kantorn eller musikläraren går hem, pimpar huset med julbelysning, tomtar och valsar runt till julmusik från CD spelaren.

Men visst vore det fint att bara få dra runt hemma i trädgården just nu, rensa rabatter, gräva för nya uteplatser, ta en tupplur i hängmattan och skotta ut kompostjord lite här och lite där. Den fina tulpankudden fick jag av körsångare för att jag skulle vila ut ordentligt efter alla duster med dem! Och den har jag börjat använda flitigt! Dessvärre har jag denna sommar något ”jobb relaterat” inbokat varje vecka tror jag. Utom en vecka som faktiskt är helt tom. Men det är ju väldigt mycket mer luckor i schemat än annars. Tur att jag trivs med det jag gör!

För när jag säjer Hej och Glad sommar till mina körsångare, ser jag faktiskt fram mot att träffas igen för nya utmaningar. Här är en filmsnutt från när Feelingkörerna sjunger på årets vårkonsert, ”kärlek kan förändra allt”. Budskapet i sången, får sammanfatta årets vackraste tid, den mellan hägg och syren.


Om nån undrar över den stora blaffan “wondershare” i bilden beror det på ett konverteringsprogram jag använde för att få filmen spelbar på min dator. Finns kanske smartare sätt, men nu fick det bli så här. Lennart Söderström filmade låten.

23 reaktioner på ”Mellan hägg och syren…”

 1. Så fina de är med sina blommor på huvudet eller runt halsen. De sjunger fint också. Se nu till att hålla den där veckan tom så att du bara gör det du själv bestämmer.
  Trevlig sommar och hoppas att vi träffas i bloggruppen igen i höst.
  Hälsningar
  Birgitta

  1. Eller hur Birgitta ?En blomstrande kör helt klart! Och min tomma vecka är fortfarande tom och ska så förbli! Ha en fin sommar du med Birgitta!

 2. Ljuvlig och härlig sång!
  Din täppa har nog den vackraste tänkbara plats en täppa kan ha!
  Att blogga är både upp och ner, just nu ner för min del. Det är så mycket som måste prioriteras först men som vanligt förväntar jag mig att det blir mera tid igen längre fram. Hoppet är det sista som överger en.
  Ha en fin sommartid i hängmattan!

  1. Tack Karin, känns skönt att vara i gott sällskap när det gäller att inte riktigt hinna med det där med inlägg. Det går upp och ner som du säger, roligt att skriva men mycket slåss om tiden. Och hängmattan hägrar ju den också ?

 3. Hej, hängmattan såg sannerligen lockande ut, vet inte när jag senast låg i en sådan. Problemet är att ta sig i o ur…
  Jag som är passionär har ju all tid i världen, o tänker på alla förlorade år som man jobbade hela våren o inte hann märka vad som knoppade, blommade och grönskade. Men var sak har sin tid, lite så är det, nu tycker jag att allt går så rasande fort, det jag fotade i förrgår är passé imorgon. Lycka till med allt

  1. Tack Paula, ja nu börjar alla avslut sjunga på sista versen. Jag har skaffat en hängmatta som är som en liten “påse” nästan ?Den funkar bra! Annars brukar jag drösa i backen!

 4. Mellan hägg och syrén läser jag och njuter, liksom längtat lite efter noton 🙂 och så fick roligt också för det var svårt att läsa texten som låg i bilderna – fint var det och jag tog fram förstoringsglaset så gick det som skön musik att läsa dina glada rader i i bilder :-)och minsann så dök det upp en inspelning med underbar text också!
  Vår och sommarkram!

  1. Nämen vad mystiskt! Hittade du text i bilderna!?! Hos mig är text och bild helt åtskilt! Ja, jag har varit lite trög när det gäller inlägg på sidan, missade skriva över Birgittas trevliga teman tex men jag försöker att inte gräma mig. Hoppas jag blir lite mer närvarande under sommaren! Kram på dig Tove!

 5. Vilken härlig körsång! Och vilka lovande projekt där på älvbrinken. Den stora uppgrävda ytan med stenar runtom ser ju mycket spännande ut!

  1. Den uppgrävda markbiten kommer att bli väldigt spännande att se fortsättningen på, många av mina projekt går i stå men det här hoppas jag verkligen kunna genomföra så fortsättning följer! ??

 6. Härlig sång, Anna! Håller med: Kärleken kan förändra allt.
  Hoppas du tar dig lite tid och njuter i den där fina hängmattan.
  Kul att du besökte min blogg. Nu ryckte jag upp mig och tittar in bland annat till dig. Jag har nog saknat bloggvärlden.

  1. Ja bloggvärlden är rolig och inspirerande men ibland hinner jag inte riktigt med. Glad om jag får ihop ett inlägg på den egna sidan, det där att göra besök hos andra blir lite mer sporadiskt periodvis. Hoppas på mer tid nu i sommar! Kram

 7. I år får skomakaren lång semester, för häggen har blommat ett bra tag, men ännu syns ingen syrenblomning.
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Vad härligt för skomakaren Ingrid ?. Det stämmer att syrenen inte är det minsta på G, åtminstone inte här hemma. Vi får helt enkelt vara glada för skomakarens skull! Kram

 8. Härlig sång, fin anläggning nere vid älven och en fantastisk kompost! Lycka till med fortsättningen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen