När häggen slår ut…

Just precis när de första häggklasarna försiktigt vecklar ut sig…
IMG_2586

brukar det vara dags för Feelingkörernas vårkonsert! Så även i år!
Feelingkörerna
Ibland har jag slagit ihop alla körer till en jättekör, haft en heldag, hyrt stor lokal och sålt biljetter. I år har det lilla formatet fått gälla.
IMG_2620 (1)
Varje kör har egen konsert och bjuder in släkt och vänner till musikcafé där gästerna får ta med egen fikakorg. Den gamla slagdängan Hotel California fick inleda eftersom den har ett så rackarns långt intro innan man får börja sjunga.
FullSizeRender
Så långt att femtio körsångare hinner gå in, inta sina platser på gradängerna iklädda semesterattiraljer och rullväskor innan det är dags för sången. Typiskt musiker! Hur de brer ut sig innan det är dags för det intressanta.
IMG_2603 (2)
I princip skulle vi kunna säja tack och hej utan avslutningskonsert. Det är sången under veckorna som är det primära, att sjunga så endorfinerna spritter i kroppen. Prestationstänkande ligger fjärran från verksamheten. Lite felsteg hit och dit skapar bara skratt. Men en konsert blir samtidigt kvitto på ett arbete.
IMG_2605
Alla sångare har jobbat hårt med att lära in stämmor och melodier, allt på gehör, inte en not så långt ögat når! Det syns väl nästan i vårt “greenroom” – innan föreställning. Hur det laddas och peppas! Konserttime!!! Det är SÅ kul!
FullSizeRender
Och som grädde på moset får körledaren presenter efteråt!!! Trots att det är en stor present i sig att få sjunga med dessa härliga människor varje vecka!

(Men liiite skönt ska det faktiskt bli att ha några lediga kvällar i veckan en tid framöver!)

14. maj 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Konserter, Körsång, Musik | Taggar: , | 21 kommentarer

Kommentarer (21)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.