När slumpen knackar på

Tänk ändå vad slumpen kan föra med sig i fråga om förändring! Kanske inte för alla, det finns säkert de som är så välorganiserade och inplanerade, som har millimeterkoll på vardagen så slumpen inte har något som helst svängrum. Men på notonmusic har vi inte millimeterkoll, inte jag i alla fall och inte ens Benny även om han gärna vill ge sken av det. Som när vi snubblade över Sjöänge i våras. Jag tänkte berätta om det.

En solig eftermiddag i maj tog vi bilen norrut för att gå på konsert. Vi hade inte hunnit äta, så spontant svängde vi av till en fiskekrog efter vägen. Bara för att se om de hade öppnat för säsongen. Och för att de kanske skulle servera räkor som är Bennys favoritmat. Där hängde ett anslag om en vindslägenhet alldeles intill havet, inrymd i ett stort rött hus med vita knutar med tillhörande friggebod och vedbod med utedass.

– Det där, sa Benny med en liten suck på fullt allvar… kan vi väl köpa.

Sköldpadda som han är, har han alltid känt en dragning till havet.

– Nähä du, klippte jag snabbt av, för vi har alldeles nog av röda hus. Vi bor i ett rött hus och renoverar ett annat. I en tredje liten röd stuga har vi studio och röd stuga nummer fyra fungerar som gästrum och 500 meter längre bort har vi instrumenverkstan i ett stort rött hus med vita knutar. Det är fem röda hus. Det räcker och blir över. Så gick vi in och åt.

Benny vägkrog

 

 

 

 

 

 

 

Efter en inmundigad brakmiddag, där Benny fick sina färska räkor, stannade jag ändå till framför anslaget. Fråga mig inte varför. Kanske för att det såg väldigt trevligt ut. Och var lagom långt bort. Och var lagom stort. Ja, lagom liksom, på alla sätt och vis.

“Ja,ja, det kan ju vara kul att titta i alla fall”…tänkte jag. Titta kostar ju ingenting. Det låg tvärs över viken bara.

Tre veckor senare tog vi emot nycklarna till lägenheten, (rött hus) vedboden med utedass (rött hus) och gäststugan (rött hus) som hörde till! Så nu har vi åtta röda hus! Så kan det gå när slumpen knackar på och inte haspen är på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen