Naturligt! (Lördagstema)

Back to basic sägs det ibland och jag antar att det betyder att man ska “backa” till något naturligt och mer ursprungligt från den eländiga nutid man befinner sig i.  

Vad ska man tro? Är människan av naturen god, eller hur är det egentligen? Såg ett program häromkvällen om aktivism. Något som kallades “The Free state project” startade 2001. Man hade som mål att få 20 000 libertarianer att flytta till den glesbefolkade delstaten New Hampshire och ansluta sig till projectet. En “libertarian” tänker sig att människor agerar gott av naturen och är fullt kapabla att hjälpa andra helt frivilligt utan tvång i form av tex skatt. Statliga funktioner ersätts av ickestatliga initiativ, från t.ex. privatpersoner, företag och ideella föreningar. (Källa wikipedia) 

Här i New Hampshire nackades det höns och odlades och levdes ett enkelt och naturligt liv. Och man hade förstås en stark förhoppning om att fler skulle slå in på den Goda & Naturliga vägen. Gärna alla. Och antagligen är det rätt så naturligt, det att tänka att det vore trevligt om alla tänkte och tyckte och levde som jag. Men för tillvaron på jorden är jag inte så säker på att det bästa är en mänsklighet med ett alltför likriktat levnadssätt och samma sätt att tänka.  

 Jag tror att det mest naturliga och det vi behöver sträva efter är att lämna utrymme för olikheter, olika sätt att leva, olika sätt att tänka, olika sätt att hantera livet. Och uppöva respekten för varandras åsikter, tankar och levnadssätt, även om de går stick i stäv mot de egna. Ungefär så svävade mina tankar, nu när Olgakatt föreslog att vi skulle skriva över temat “naturligt“.  

Ett tag bakade jag allt matbröd, det kändes självklart och naturligt. Nu känns det lika naturligt att köpa brödet i butiken på väg hem. 

Jag kände mig riktigt back to basic när jag kom över ett gammalt våffeljärn och fick grädda våfflor på “naturlig väg” utan en gnutta el, bara att snurra runt järnet på vedspisen.  Men det kändes förstås lika naturligt att slå sig ner vid skärmen (mirakelplattan som nittioåriga svärmor benämner Ipad) och skriva ett blogginlägg en stund senare. (Våffeljärnet var så roligt att det nästan kräver ett eget blogginlägg!) Så det där med vad som känns naturligt kan växla över tiden och stunden. Åtminstone hos en oseriös människa som jag. Nu ska jag naturligtvis titta in hos andra lördagsskribenter och se deras krumsprång över temat 🙂 Det ska bli spännande! Ha en fin lördag alla små och stora!
Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Spanaren
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

12. september 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 36 kommentarer

Kommentarer (36)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.