Nu är det väl ändå vår!

Klockan är över åtta på kvällen och det är inte riktigt riktigt mörkt ännu. Att kvällarna är lite ljusare än vanligt är allra bästa vårtecknet. Förutom blåsipporna i syrénhäcken då, men i år är de fortfarande begravna under ett tjockt snötäcke. Tidigare idag hjälpte jag våren lite på traven och skottade bort översta snölagret på grillplatsen nere vid vattnet. Så kan vårsolen få ta det sista sedan.

Och med våren tornar alla vårkonserter upp sig långt där borta vid sommarhorisonten. Jag kan nog skrapa ihop en sisådär fyra, fem stycken i alla fall som ska betas av vartefter. Feelingkörerna som startade för 10 år sedan, ska smälla till med 10-års jubileum med inbjuden gäst och allt. Den inbjudne gästartisten är ingen annan än Per-Erik Hallin. Och det ska bli SÅ roligt. Kanske det blir första gången i hans långa musikkarriär som han har en doakör med 100 körsångare. Det kan ju inte vara det sämsta att sätta upp på meritlistan. Och det ska bli SÅ roligt att fira att de här körerna har rullat i tio års tid och fångat upp hundratals människor som fått prova på körsång och utveckla sina röster. Bilden är från en vårkonsert för 4 år sedan som hette just vårens första dag. Mycket vatten har flutit under broarna sen dess men vi är lika många sångare fortfarande. Inga noter, gehörsinlärning, sång i stämmor, mycket skratt, blandad repertoar och en halvgalen körledare som studsar runt och får fart på röstresurserna. Jag tror det är en bra sammanfattning på det populära konceptet. Så det är väl värt att firas?

Men än är det några veckor kvar innan det är dags för konserter och andra riktigt vårblomstrande aktiviteter. Men lite videkissar att ställa på bordet gör ingen ledsen heller. I Dals Långed där vi hälsade på dottern några påskdagar, hade våren ett försprång jämfört med Dalarna. Men nog ska väl videkissar gå att hitta även här? Jag tror det får bli dagens uppdrag för undertecknad! Ha nu en trevlig söndag alla mina läsare och därefter en trevlig arbetsvecka!

6 reaktioner på ”Nu är det väl ändå vår!”

    1. Hahaha 🤪 Du är kanske alldeles för rolig farmor kanske? Modigt att ge sig ut på skridskor säjer jag!

  1. Här har videkissorna (som vi säger) faktiskt lyst med frånvaron. De kommer säkert till första maj men so what? Det går ju bra det med.
    Ja, nog är våren här nu, trots att vintern försöker hålla sig kvar, men den kommer inte att vinna.
    Glad vår Anna!

    1. I Dals Långed (Dalsland) fanns de, nykläckta och ludna, men jag ska ut i eftermiddagssolen och granska buskage efter bästa förmåga. Glad vår till dig med Karin 😃

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen