Nu vänder vi på kuttingen!

Aldrig hade jag väl kunnat ana, när jag skrev mitt förra inlägg, vad som som väntade oss alla! Alla mina vuxenkörer inställda från förra veckan och framåt. Feel Good körerna till och med avslutade för våren. Det blev bara en ”halv” körtermin i vår. Så snopet! Så trist! Och vi som hade laddat med sånger om fåglar av alla de slag och som skulle utmynna i en stor konsert med allsång på Avesta Teater 9 maj under rubriken; ”Nu har vi fått pippi!” 

Nu gäller det att inte bli lamslagen. Om det går. Försöka ”vända på kuttingen”. Kutting, är ett träkärl där man förvarade blöta varor, typ som en kagge. Att vända på kuttingen är att tänka nytt när kaggen är upp och ner. Om jag nu inte kan förvara vätska i denna, vad kan jag ha den till då? Vardagen har på ett par veckor blivit upp och nervänd för alla. För egen del har jag faktiskt börjat vända på kuttingen och funderar som bäst. Hoppas ni andra hänger på!

Vadå leverans av varor? Greta vänder på kuttingen!

Dotterkatten Greta kan det där med att vända på kuttingen. Vi fick hem varor till verkstaden i en kartong. Inom en kvart hade Greta lagt beslag på den. Att det låg småsaker kvar i botten tog hon inget extra för.

Och hörrni det här med toapapper då? Läste i tidningen i morse: Hovet försöker bortförklara att de hamstrat toapapper:
– Äsch, vad är väl en bal på slottet …?

Själv har jag dessvärre inte köpt en enda extra rulle. Kommer det att straffa sej måntro? 🤔 Men jag räknade ju efter nån gång att jag träffade runt 250 sångare per vecka. Om det skulle bli kris kanske jag kan skicka ut en förfrågan om 1 m från var och en av er? Då borde jag klara mej, eller hur? Och ni med väl? 😂 Ha det så bra det går nu, alla där ute och glöm inte att se över era kuttingar, då kommer det att hända fina saker också, i allt Corona elände.

12 reaktioner på ”Nu vänder vi på kuttingen!”

 1. Maria Hellgren

  Vi kanske kan ha en utomhuskväll någon tisdag när det blir lite varmare ute. Ta med oss eget fika, sitta med lagom avstånd från varandra och sjunga lite tillsammans ?!

 2. Snopet verkligen! Men vet du vad, jag har ett förslag till kuttingvändning: Kör körerna via nätet! Inte så crazy som det kan verka. Jag har en körsjungande kompis och deras kör fortsätter för fullt var och en hos sig, men tillsammans ändå. Vet inte riktigt hur det funkar rent tekniskt, men jag har hört och sett dem i full fart, så uppenbarligen går det.

  1. Tror det kan vara Joyvoice´s körövning du tänker på, den sändes “lajv” häromdagen… kikade när de sände om det kunde vara ngt för oss men det byggde ju på att det fanns en kör och körledare som “sände” körövningen och folk hemma i stugorna kunde hänga på (utan att höra varandra, bara de som sjöng i körrummet) Eftersom vuxenkörerna är nedstängda pga smittrisken måste jag ju sitta där själv och gala i så fall. Men framför allt vill jag att körsångarna även ska höra varandra och att det blir “lajv” på det sättet…som en vanlig körövning. Testat med Skype, Zoom med några andra och det funkar jättebra ända tills vi testade att sjunga Gubben Noak! Hahaha! En fysiologisk fördröjning tycks ske så upplevelsen blir kanon med 1 sek mellanrum. Tänk dej Gu-gu-ben-ben-No-No-ak-ak…Så var det med den kuttingen!

   1. Ja jösses, den Gubben Noak kanske man klarar sig utan! Det jag hörde var synnerligen lokalt, nåt gäng här i södra Stockholmsförorterna och jag vet tyvärr inte hur de läste det tekniskt.

    1. Aha, intressant! Jag tycker också att det borde kunna gå att genomföra, det kanske dyker upp mer info under covid 19 när alla har “gått igång” på att hitta lösningar på problem. Nöden är uppfinningarnas moder ju 🙂

 3. Ja tomt och lite snoppet blev det när vi inte fick “körsjunga”, nu får vi sjunga själv hemma. Inte lika kul utan kompisarna o vår strålande körledare. Mitt mantra är: Håll i, håll ut o håll om. Det sista får vi göra när coronan har klingat av. Anna o alla ni i kören, ta hand om er, ses i höst! 🎼🎶🎵

  1. Nä, det blev verkligen tyst och tomt i trädgården ☹️ Vi får hoppas att vi tar oss igenom och att åtminstone några av oss kan ses före hösten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen