Och kanske är det höst min vän …

En fin visa av Lars Forsell har texten; “Och kanske är det natt min vän, ja kanske är det natt… Men det betyder att min vän, det snart är morgon om igen…” I mitt huvud har jag senaste dagarna gjort om texten utan att tänka på det och sjungit höst istället för natt. Och sommar, istället för morgon. (Ursäkta Lars) Kanske för att det är SÅ tydligt att hösten verkligen är här efter en för min del lång och innehållsrik sommar. Jag har farit hit och dit och inte varit särskilt mycket ledig. Arbetat på Sicilien med konfirmander en vecka i juni och en i augusti med en veckas tillhörande konfirmationsarbete vid varje hemkomst. Inspirerande och lärorikt.Och där emellan en veckas turné med Bas, Fiol & Flöjt där vi bodde på vandrarhem i Stenungsund med spelningar på Tjörn och Orust. Och fortsatt spelande därefter i hemtrakterna. Och så helt nyligen fyra dagar på Gotland med kollegorna på Gotlands kyrkvecka. Bra föreläsningar, god mat, promenader längs havet och en och annan shoppingrunda hann vi också med! Sen blev det förstås rena ketchupeffekten vid hemkomsten, för då drog allt igång på en och samma gång. Körer med små och körer med stora, möten, förnyade kontrakt, röja bland pärmar och spännande höstprojekt som hänger på låset. Därtill sucka över alla sommarprojekt som inte alls hanns med! I år heller. Ska jag vara helt ärlig är det nästan lite skönt att det är höst. Att få komma tillbaka till lite rutiner. Lite ordning och reda. Jag behöver inte fundera över vad det är för dag. Jag vet precis när det är måndag, tisdag eller fredag. Underbart!Sommaren är ansträngande. Det syns ju här! Vad som helst kan hända när som helst. Ingenting är som vanligt. Allt är ovanligt dag ut och dag in och ingen känsla för var i veckan man befinner sig. Det kan lika gärna vara fredag som tisdag. Usch! Nej tacka,vet jag hösten! Ordning och reda. Vart äpple på sin gren. Och Lars Forsells visa där jag bytt ut ordet morgon mot sommar, hotar ju med att det snart är morgon/sommar igen! Men än så länge är den på betryggande avstånd! Efter denna hoppingivande insikt vill jag å det varmaste önska er alla en fin start på hösten!

14 svar på ”Och kanske är det höst min vän …

 1. Jag älskar också hösten – det blir lite mer omväxling i livet, även om man är pensionär. Dessutom blir jag helt utslagen om det är över 24 grader varmt. Men den här sommaren har varit bra för mig i det avseendet.
  Kram från Ingrid

  • Jag tycker också att sommaren har varit bra, sol men inte för varmt. Jag gillar däremot inte blåst och här har det blåst rätt friskt i sommar. Mindre bra. Men vem får bestämma över vädret? ? Kram

 2. Du har haft en varierad och blanda kompott i sommar, inte illa det! Att det sen råder lite förvirring över almanacksbladen det får man ta. Förstår din saknad efter struktur i vardagen, tyck då synd om mig som året om är lika virrig pensionär…ingen ordning alls! Jobbar en dag i veckan, varannan fredag, varannan lördag, och gissa om jag får läsa almanackan varje vecka annars blandar jag ihop begreppen…
  En fin höst önskar jag dig bland alla spännande projekt

  • Hahaha ? Det är vad som väntar antar jag! Bra beskrivning. Jag har några år kvar till pension – blandade känslor- den som lever får se vad jag tycker om det stundande pensionärslivet. Tack för lyckönskningen Paula!

 3. Så finstämt och så härligt du skriver och dessutom mellan raderna roligt, kul och lite busigt.
  Roligt att du är tillbaka igen Anna.
  Fast å andra sidan så har vi alla, nästan alla, varit blogg-lata denna sommar. Tror jag, tycker jag.

  • Tack för din fina kommentar Karin ? Nej, sommaren är högsäsong för så mycket annat, så det där med att skriva är svårt att få till. Så tack vet jag hösten som sagt!?

 4. Å så är du där igen underbara Anna som byter ut orden i fina texter och ger de ännu en mening att njuta.. idag är det måndag och det vet du redan 🙂 Härligt inlägg om sommarens brått brått och höstens mera lugn ordningsrutiner.
  Vet inte om du har tid och känner för veckans rubrik, men de finns hos mig om andan faller på.
  Kram

  • Ja inte har det blivit mycket skrivet i sommar, men det är alltid lika roligt att få besök när man väl får till ett inlägg. Har nyss tittat in till dig och hojtat att jag hänger på Veckans Rubrik efter bästa förmåga under hösten? Kram

 5. Åh du har också varit på Gotland! Det är många “nätvänner” som varit det i år.
  Nu är det verkligen höst och den kom väldigt plötsligt. Vi har lite varannandagsväder nu. Igår var det varmt och skönt, i dag är det mulet och grått.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Ja visst har jag varit på Gotland, eller åtminstone Visby. Åh vad det är vackert i Visby! Jag borde absolut besöka denna vackra ö oftare och inte bara jobbrelaterade tillfällen. Varannandagsväder gäller här med! Ha en fin helg du med Ingrid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.