Och nu blir det tävling!!!

Tidigt i somras kavlade en av döttrarna och jag upp skjortärmarna för att angripa den lilla rimpan längst nere vid älven på tomten. Vi rensade upp en gammal skrothög, sågade upp gammalt virke till ved och körde flera lass till tippen.Dessutom fanns en gammal trädgårdskompost som vuxit sig över alla bräddar. Den har vi nu skottat ut över hela rimpan. Det var SÅ spännande att sätta spaden i komposten. Dels för att se om de gamla kompostnäten överhuvudtaget skulle gå att få loss, men också för att den ena prylen efter den andra uppenbarade sig. Spår efter en fyrbarnsfamilj skulle man kunna säga.Som detta! Va!!! Har vi glömt en unge i komposten!?! Men så klart hade vi inte det. Denna lilla dockhand uppenbarade sig i sällskap med mycket annat. Med sönernas hjälp på slutet – det var SÅ jäkla jobbigt att skotta – är nu hela rimpan färdigskottad, lagom till skola och arbete sätter igång. Till och med gula små löv har börjat singla ner. Nu återstår bara att så gräs.Det är sannerligen värt att firas och det tänkte jag göra med en liten TÄVLING hör och häpna! Vem gissar flest rätt på fynden i komposten! Det är tolv småsaker, några hör ihop som kanske synes. En ledtråd är att åtminstone hälften är kvarglömda leksaker. Och känner du bara igen några prylar, var med och tävla i alla fall! Hur lång tid får man på sig? En vecka väl? Ta gärna hjälp av barn och barnbarn. Vi kan väl säga att tävlingen stängs om en vecka precis, lördag 23/8 kl 11.00! Skriv ner svaren och E-posta dem till mig! Inga svar i kommentarerna alltså! Då blir det ju mer spännande. Vinsten? Omslag F copy

Min barnbok om familjen Is i kris förstås, vi går ju mot kallare tider vare sig vi vill eller ej. Och boken är lika spännande för vuxna som för barn, den är ganska så crazy, så sätt lite fart på tävlingsinstinkten nu! Ha det så kul!

19 reaktioner på ”Och nu blir det tävling!!!”

  1. Det blir fint här Tove, precis som du gissar. Nu håller jag bara tummar för att gräset ska vilja gro här så vi inte får hålla till godo med en leråker. Men då säger jag bara “önska-grönska-pönska” istället för hokus-pokus och då ska du få se på grönska!:/)

 1. Slit och släp… men fint blev det och ännu finare när nytt gräs grott och grönskat 🙂
  Kul med tävling… nu ska jag kolla närmare och se om jag kan klura ut vad ni hittade 🙂
  Har du skrivit en bok? Kanske flera… kul!
  Kram

  1. Ja, jag ser fram mot nästa sommar och hoppas att gräset har grott! Jätteskönt att ha det gjort. Så klart det måste firas med tävling. Jag gav ut ett par barnböcker på eget förlag för några år sen, det var en väldigt rolig “resa” att göra, en sorts från ax till limpa erfarenhet. Det är den senaste boken som blir pris till den som prickar flest rätt 🙂 Spännande! Ser fram mot dina svar!

 2. Härlig tävling, ska så klart göra ett försök :-). Spår av fyrabarnsfamilj hittar jag i trädgården redan nu :-). Kram

  1. Ja det var en makaber syn; den “hjälpande handen”! Beträffande tävlingen är det bara att gissa hejvilt! Flest rätt vinner och jag tror kanske att ingen kan gissa rätt på allt!

 3. Så duktiga ni har varit! Men det går ganska fort bara man sätter igång och är några som hjälps åt. Fint blev det i alla fall. Tyvärr kan jag inte gissa på mer än ungefär hälften så det ska bli spännande att få se resultatet så småningom om någon kommer på allt.
  Kram från Ingrid

  1. Visst går det fortare om man är några stycken och framför allt är det roligare! Gissa på det du kan Ingrid, det blir den med flest rätt och jag tror kanske ingen kan gissa allt. Inte ens jag fattade alla grejer. Det var dottern som sa vad det var 🙂

  1. Eller hur? Fast kanske lite tjatigt att vandra fram och tillbaka längs “rimpan”. Hade nog snarare tänkt inta horisontalläge 🙂

 4. Jag förstår att det känns väldigt gott att ha det här jobbet gjort och fint blir det säkert när gräset börjar grol
  Den där tävlingen tål att fundera över.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Fundera du Ingrid och återkom med det du tror dig ha sett 🙂 Känns underbart att det är gjort! Ska bli kul att så gräs!

  1. Hehehe ja det var lite groteskt när fyndet dök upp, men det kändes bra att veta att alla fyra barnen vuxit upp så vi inte “missat” nån i röran.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen