Om dammluckor som slår igen

Det är som en dammlucka slår igen när ni åker, sa alltid barnens farmor lite sorgesamt när barnen åkte hem efter ett besök. Så klart. Det blev en del liv i luckan när alla fyra for runt i den inte alltför stora trean. Samma sak i lilla röda stugan här hemma. Tomt blir det. Alla har flyttat hemifrån och vi försöker efter bästa förmåga lära oss uppskatta att dammluckan slår igen, som nu efter jul. Och försöka se det så här i stället!

IMG_1799.JPG
Att golvet i hallen kan ser ut så här….

IMG_1790.JPG

…i stället för så här!

IMG_1800.JPG
Att rummet kan se ut så här…

IMG_1544.JPG
…i stället för så här! Ett staplat trumset framför TV’n just när man ska titta på den där filmen man spetsat in sig på! Eller en elgitarr, en symaskin och en strykbräda på bordet just där man ska äta!

Nä, bättre att åka hem till vuxna barnen och våldgästa i stället! Och sprida ut sig så mycket man bara kan ett par dar! Hemma hos dom!

10 reaktioner på ”Om dammluckor som slår igen”

  1. Min farmor var döv och pratade ofta för sig själv. När vi var där var det stående uttrycket som hon sa för sig själv alltid :”Levande liv, levande liv”. Detta trots att hon inte hörde :-). Föredrar också att hälsa på barnbarnen hemma hos sig i stället för att ha dem hemma hos oss. Det är lättare när de har sina saker omkring sig och kan gå till sina rum ibland.
    Kram

    1. Levande liv, levande liv. Det känns fint att säga, tycker jag 🙂 Jag ska börja med det mantrat nästa gång de landar hemma med kompisar & packning. Levande liv, levande liv, ska jag säga för mig själv! Kram Ingrid!

  2. Det finns många vinklar på de där besöken … mina ögon föll inte på det röriga, utan på golvplank och tapeter, kakelugn … det finns mycket skön hussjäl där du bor!

    1. Så är det nog Tove. Rörigheten har också fler vinklar, ibland är det härligt med kreativt kaos, ibland inte alls! Trevligt att du såg annat än röran:-) Älskar vår kakelugn som vi nästan klarar husets värme med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen