Om framsidor och baksidor

Den här sommaren har det målats på husets baksida.

Vårat soliga roliga hus är ganska många meter på höjden när det ska målas under nock….

Baksidan går under benämningen ”Värstingsidan” för att huset är så erbarmerligt högt just där. Framsidan bedrar.

Men det är där man ska stå när frågan går till sommarlediga sonen; du är väl med och målar huset? När färgburkarna väl är på plats far byggnadsställningen i höjden…

… på husets baksida. Många meter högt. Men sonen tog uppdraget med fattning och målat blev det! SÅ himla skönt att det är gjort.

Det mesta i livet har två sidor. När körsångarna samlas sätter de sig med stolarna tätt ihop inom stämman för att höra bra, en ”high five” när stämman sitter och så den där varma gemenskapen och endorfinstinna atmosfären som uppstår när sångens alla stämmor ljuder i rummet och det börjar låta riktigt, riktigt bra.

Vem har väl tanke på aerosoler som far runt i luften som osynliga myggsvärmar. Inte förrän vi blev upplysta om vad som faktiskt händer när vi sjunger. Coviden fick på sina håll hela körer att däcka. Det blev slutsjunget.

Å ena sidan Körsång som påfyllning av energi och å andra sidan körsång som smittkälla. Där står vi, ett och ett halvt år efter pandemins utbrott. Jag kan fortfarande inte samla mina körsångare på ett ”smittsäkert sätt”, inte de 130 glädjesångarna i Feel Good Körerna i alla fall. Även om särskilda restriktioner för körer (2 m åt alla håll) är borta så orsakar våra träffar trängsel och det ska vi fortfarande undvika.

Så ”suck” vi är inte riktigt framme. Men när vi får grönt ljus, slänger jag mig över sms listan och kallar in er med omedelbar verkan. Så håll er redo!

11. september 2021 av Anna
Kategorier: Allmänt, Körsång | 6 kommentarer

Kommentarer (6)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.