Omstart (lördagstema)

Egentligen är hösten den årstid som jag förknippar mest med just omstart. Allting börjar lite på nytt efter semestrar, ledighet och sommarlov.  Det är Karin på Åland som har föreslagit detta som tema.

 Nya möjligheter. Nya tankar. Och lite extra “ork” förstås efter all ledighet. Så jag gillar hösten just för att den känns som en omstart Utöver detta är ju gubben och jag i en sorts “omstartsfas” här hemma eftersom vi, med många av våra jämnåriga bekanta ser barnen flytta hemifrån. På riktigt. Så där att de bor i egna lägenheter på andra platser och att man knappt ser röken av dem. En hamnade i England.  

En rullade iväg till Malmö i början av hösten. Ju längre bort desto bättre verkar det som :-/

Och så hon som tycker Göteborg är världens bästa ställe att bo på.  När man kan bo i Dalarna! 

Och så den den sista, i Falun då. Inte så långt bort… men han tycks konstigt nog inte ha så stort utbyte av oss längre. Åtminstone att döma av antalet kommunikationstillfällen under en vecka. Det har jag ju lite svårt att förstå. Mamma är väl ändå mamma. 

 Ja,ja… Nu har vi lite vilset plaskat runt i vår lilla damm över ett års tid och kan bara konstatera; den där intensiva fasen av livet som kändes som om den skulle vara för evigt, den är faktiskt över nu. Vi sitter till och med och småfryser för det var faktiskt varmare i huset när de bodde hemma. Värmen från kakelugnen cirkulerade liksom runt när de rörde sig i huset.  

Men så kom Englandsdottern på att lilla stugan, det minsta av alla våra åtta röda hus, borde få en “omstart”.  Den har under femton år tjänat både som inspelningsstudio, tonårsrum och som arbetsrum trots att den bara har varit halvfärdig som så mycket annat här hemma. En bra gäststuga gör att barnen kommer hem och hälsar på, sa Rebecca och bokade in tio lediga dagar i Sverige för semester och målning! Men rätt som det var stod vi upp till öronen i gammal isolering. För när golvvärmen skulle läggas ut upptäckte vi att mössen hade haft hallabaloo under golvet och gnagt ett stort hål i trossbotten! Det är livsfarligt att börja rota i gammalt! 

Så det var bara att kasta ut allt! Ut med det gamla och in med det nya. Nu har vi köpt några säckar lösull för det säjs att mössen inte går i detta! Ullen är otroligt finfördelad och “dammig” nämligen. Fast jag tror det först när jag ser det måste jag säja. Jag tror snarare att de utrustar sig med små gasmasker. Men nu när det blev som det blev måste ni väl hålla med om att det blev en “omstart” som heter duga för den blivande gäststugan, eller hur 🙂 ? Fler skriver om “omstart” denna höstruggiga lördag! Ha en fin vecka alla! 

Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

23. oktober 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: , | 28 kommentarer

Kommentarer (28)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.