Omstart (lördagstema)

Egentligen är hösten den årstid som jag förknippar mest med just omstart. Allting börjar lite på nytt efter semestrar, ledighet och sommarlov.  Det är Karin på Åland som har föreslagit detta som tema.

 Nya möjligheter. Nya tankar. Och lite extra “ork” förstås efter all ledighet. Så jag gillar hösten just för att den känns som en omstart Utöver detta är ju gubben och jag i en sorts “omstartsfas” här hemma eftersom vi, med många av våra jämnåriga bekanta ser barnen flytta hemifrån. På riktigt. Så där att de bor i egna lägenheter på andra platser och att man knappt ser röken av dem. En hamnade i England.  

En rullade iväg till Malmö i början av hösten. Ju längre bort desto bättre verkar det som :-/

Och så hon som tycker Göteborg är världens bästa ställe att bo på.  När man kan bo i Dalarna! 

Och så den den sista, i Falun då. Inte så långt bort… men han tycks konstigt nog inte ha så stort utbyte av oss längre. Åtminstone att döma av antalet kommunikationstillfällen under en vecka. Det har jag ju lite svårt att förstå. Mamma är väl ändå mamma. 

 Ja,ja… Nu har vi lite vilset plaskat runt i vår lilla damm över ett års tid och kan bara konstatera; den där intensiva fasen av livet som kändes som om den skulle vara för evigt, den är faktiskt över nu. Vi sitter till och med och småfryser för det var faktiskt varmare i huset när de bodde hemma. Värmen från kakelugnen cirkulerade liksom runt när de rörde sig i huset.  

Men så kom Englandsdottern på att lilla stugan, det minsta av alla våra åtta röda hus, borde få en “omstart”.  Den har under femton år tjänat både som inspelningsstudio, tonårsrum och som arbetsrum trots att den bara har varit halvfärdig som så mycket annat här hemma. En bra gäststuga gör att barnen kommer hem och hälsar på, sa Rebecca och bokade in tio lediga dagar i Sverige för semester och målning! Men rätt som det var stod vi upp till öronen i gammal isolering. För när golvvärmen skulle läggas ut upptäckte vi att mössen hade haft hallabaloo under golvet och gnagt ett stort hål i trossbotten! Det är livsfarligt att börja rota i gammalt! 

Så det var bara att kasta ut allt! Ut med det gamla och in med det nya. Nu har vi köpt några säckar lösull för det säjs att mössen inte går i detta! Ullen är otroligt finfördelad och “dammig” nämligen. Fast jag tror det först när jag ser det måste jag säja. Jag tror snarare att de utrustar sig med små gasmasker. Men nu när det blev som det blev måste ni väl hålla med om att det blev en “omstart” som heter duga för den blivande gäststugan, eller hur 🙂 ? Fler skriver om “omstart” denna höstruggiga lördag! Ha en fin vecka alla! 

Anki
Helena
Ingrid
Karin
Karin på Åland
Klimakteriehäxan
Livsrummet
Liza
Marietts Foto
Musikanta
Olgakatt
Pensionären på ön
Pysseliten
Tove
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

28 reaktioner på ”Omstart (lördagstema)”

 1. Jag har inga barn men får väl jämföra det med när man slutar en termin och inte har några elever kvar. Det blir tomt det också. Det blir nog fint när det blir färdigt, en bra gäststuga kan vara bra att ha i många avseenden. Lycka till!

  1. Tack Pia! Ja, det är verkligen en sorts uppbrott det med. Den där tomheten när en föreställning som man jobbat med jättelänge är över…!

 2. Hösten är inte min årstid och att se den som en omstart har jag nog lite svårt att göra. Min omstart är när ljuset kommer tillbaka i vår.

  Att livet får en omstart när barnen flyttar hemifrån håller jag däremot helt med om. Det blir ett nytt sätt att leva efter många år med huset fullt av ungdomar.

  Omstart får man också göra när man blir lämnad ensam. Det vill till att man har kraft och ork att skaffa sig en ny tillvaro utan både make och barn. Jag är väldigt tacksam över att jag har alla mina tre barn, om inte på gångavstånd, så i alla fall ganska nära.

  Kram, Ingrid

  1. Förslag på tre helt olika omstarter Ingrid, tack för det 🙂 Och svårast är väl omstarter som när någon riktigt nära går bort. Då vill det till att man har nära och kära omkring sig för sådana omstarter måste vara väldigt svåra. Tänker ofta vilken tur det är att vi människor “går igång” olika årstider. Tänk om alla dippade på hösten, vore inte särskilt praktiskt 🙂 Kram och ha en fin vecka!

 3. Eftersom jag inte har barn kan jag inte sätta mig in i det helt, att barnen flyttar hemifrån, men förstår till viss del. Jag har ju vänner som flyttat långt bort. Det tar verkligen ett tag att vänja sig (en rejäl omstart) men sedan kan något nytt komma ur det. Som att man kan resa och hälsa på och få vidgade vyer på köpet 🙂

  1. Jag kunde inte heller föreställa mig hur det skulle vara Eva, trots barnen. Jag blev överraskad över att jag tyckte det var svårt. Dessutom har folk upplevt sina “barnutflygningar” på lite olika sätt, så det är nog rätt i individuellt dessutom. Men vidgade vyer får man på köpet och det är bra 🙂

 4. Höst= omstart, ja när du säger det så. Nya tankar och steg längre mot det som du beskriver att barnen vecklar ut sina vingar och flyger ur boet. Omstart är bra där man kan lämna det gamla som inte tjänar en längre. Kram

 5. 🙂 här får man tips. Lösull och enris för att hålla mössen borta. Enris har jag hört talas om tidigare. Min väninna har ett torp hon bebor året om och hon brukar kapa alla enrisbuskar hon kommer åt och dekorerar husgrunden torpet runt. Ser faktiskt festligt ut…JO, hon är mösslös.
  Omstart är det verkligen är barnen flyger ur boet.

  1. Jag visste inte att mössen inte gillar enris så det ska jag verkligen ta fasta på. Att inte ha möss i ett året-runt-torp är på snudd ett under så det verkar ju stämma 🙂

 6. Visst är den en omvälvande period, då när barnen flyttar hemifrån… en omstart för dem, liksom för föräldrarna som upptäcker att de inte är de viktigaste i hela världen längre. Nu är det ju några år sedan våra söner flyttade, men jag minns… 🙂
  Härlig omstart för den lilla stugan… blir säkert jättebra!

  1. Känns som en speciell tid och definitivt omstart. Långsamt får man vänja sig…Men bra att ha något att “greja” med under tiden 🙂

 7. Åh vilket trevligt och (någorlunda) behändigt omstartsprojekt! Att pyssla om och renovera hus är något alldeles speciellt. Man känner hur husen mår bra och då mår man bra med dem. Och de där mässen… Ge dem en omgång! Lägg in enris bland träullen. Mössen hatar det!

  1. Ja, precis, det är lite lagom stort att sätta tänderna i. Intressant med enriset Karin! Hade jag ingen aning om. Nu ska de få sig en omgång!!!

  2. Hej och hå, här har det hänt en del sedan jag tittade in i går! Då var inlägget tydligen bara påbörjat, utan bilder och utan bortflyttande barn. Visst är det en kännbar omstart och visst blir det kallare i huset! En människa motsvarar ett litet elelement på halvfart, har jag läst någonstans.

   1. Hahaha, jag råkade trycka på publicera av misstag i går kväll Karin, det låg inte ens ute i en minut innan du hann kommentera 🙂 Har aldrig fått “napp” så fort nån gång! Men det var bara inspirerande. Och det där med element stämmer definitivt. När man eldar som vi gör med vedspis och kakelugn är det definitivt kännbart att man är färre här hemma. Vi slår igång elvärmen för att komplettera mycket oftare nu, än när alla bodde hemma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen