Pausen – musikens själ?

När man har haft bråttom länge måste man stanna upp och vänta in sin själ” säjer ett kinesiskt ordspråk. Hittade en stol i vägkanten. ”Varsågod och sitt en stund. Själen kommer snart ikapp,” tycks den säja.

Min barndomsväns pappa Gustav, satt ofta vid köksbordet med hakan lutad i handen och tittade ut över Grytnäs åkrar under tystnad. Långa stunder satt han så. Kanske väntade han in sin själ? Vem vet?

Att sitta tyst i egna tankar måste ju vara alltmer sällsynt. Smartphone-eran kanske slog igen den tunga porten till ”Landet Ingenting” för oss? Det finns alltid ”någonting” på mobilen som kan ersätta en stund av ”ingenting”.

Tänker på musiken igen och pausen, vad viktig den är i det musikaliska flödet. Den går verkligen inte att plocka bort utan att musiken förändras i grunden. Det är något att tänka på för undertecknad (med flera?), som tycker att det där med paus och inväntande inte känns som ens ”kopp te”. Men tänk om vi tappar något av tillvarons väsen när ”ingentinget” ständigt täpps igen av ”någontinget”? Så gick mina tankar när jag fick möjligheten att trycka på pausknappen några dagar i februari.

Och titta här då! En tom bänk, i vägkanten. Vad väntar du på? Varsågod och sitt en stund. ❤️ Själen kommer snart ikapp!

8 reaktioner på ”Pausen – musikens själ?”

 1. det dök upp en tanke på all – åtminstone några av de bloggvänner som funnits där – då blev det sök – och jag fann hit. Så länge sedan nu. Jag fann ett underbart vackert inlägg i text och bild. Pausens ljuva hemvist, såklart Anna!
  Jag har kommit och gått i bloggvärlden, sedan början feb. har jag lämnat igen.
  Jag bor numera i Värmland, först till Arvika i ett och ett halvt år, nu i Karlstad sedan någon månad.
  Allt gott till dig Anna <3
  (Jag hade bloggen kåseri+++, färgpaletten, husfruns ordskåp, vi var i gruppen temalördag tillsammans.

  1. Så klart jag minns dej Tove 😃 Det var roligt med temaskriverierna, men allt har sin tid och tiden fylls av olika saker olika perioder. Och var ska du bo, om inte i Karlstad där solen skiner för jämnan! Där finns ett trevligt vandrarhem där jag bokat in mej några gånger när jag besökt kulturevenemang. Hälsa solen i Karlstad att den kan titta förbi här i södra Dalarna också! Allt gott till dej Tove! 🤗

 2. Viktiga tankar. Jag behöver ingenting-stunder, ibland hela dagar när det har blivit för mycket av intryck och stress.
  P.S. Kul med ett blogginlägg från dig, Anna 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen